17 Eylül 2023 Pazar

Stonehenge

"Stonehenge" ( Stone ( Taş ) + Henge ( Asılı ) = Asılı Taşlar ), İngiltere'nin Wiltshire sehrindeki Salisbury Düzlüğü'nde bulunan, sarsen taşı ve mavi taştan oluşturulmuş antik monolit ( dikili taş ) çemberinin ismidir.

Bir ritüel alanı veya tapınak olduğu düşünülen Stonehenge'in mimari krokisi, Göbeklitepe'deki monolitlerin bulunduğu dairesel alanlarla uyum arzetmektedir. Gözün anatomik yapısını andıran krokiler boyut portalını da simgelemekte gibidirler.

Stonehenge krokisi

Göbeklitepe krokisi

Gözün anatomik yapısı

Bugün ( 17.09.2023 ) basında, Bizans döneminden kalma altın yazmalı bir Tevrat'ın bulunduğu bildirilmiştir. Üzerinde, boyutlar arası geçişin sembolü olan Davut Yıldızı figürü bulunan Tevrat'ın şekli, Stonehenge ve Göbeklitepe'deki monolit alanlarının krokisiyle uyum arzetmektedir. ( Bu ekstra bilgiye, haberin tarihiyle bu bölümün yazılma tarihinin aynı olması nedeniyle yer verilmiştir. )


Üzerinde Davut Yıldızı bulunan altın yazmalı Tevrat ( 17.09.2023 )

Stonehenge'i oluşturan toplam 85 adet sarsen taşı monolitin, adetsel konumları aşağıdaki krokide görülmektedir.

Dış çemberde 30 ( Ayları simgeliyor olabilir. )

İç çemberde 30

Ters U formunda ilk sıra 10 ( 2 monolitten oluşan 5 grup )

Ters U formunda ikinci sıra 15 ( 3 monolitten oluşan 5 grup )

Toplam 85 monolit ( Ortada ise ek olarak 1 adet yatay altar ( sunak ) taşı görülmektedir. )

Kur'an'daki 85. surenin isminin "Buruc" ( Burçlar ) olması, Stonehenge'in de Göbeklitepe gibi yıldızlar ile ilişkili olduğunun bir delili olabilir. Zira "Burc" kelimesi "Kale duvarına yapılmış kule, Uzun taş sütun" veya "Zodiactaki 12 yıldızdan her biri" anlamına gelmektedir. ( Göbeklitepe'deki sütunların üzerinde burç sembolleri de yer almaktadır. )

Buruc ( Burçlar ) suresinin ilk ( 85/1 ) ayetinde "Gökteki burçlar"a işaret edilmektedir. ( 85 ve 1 sayıları, yukarıda değinilen Stonehenge'deki monolit adetleriyle uyumludur  )

85/1 Ves semai zatil buruc

( Ve burçlar sahibi gök, )

Mearic suresinin aşağıdaki ayetinde "Nusub" ( Dikilitaşlar ) kelimesinin, "halden hale geçiş" ve "boyut portalından geçiş" kavramlarıyla ilintili olarak kullanıldığı görülmektedir. Zira ayetteki "mezardan çıkmak" ve "dikilitaşlara gönderilmek" ifadeleri anılan kavramları temsil etmekte gibidirler. Ayetteki "Nusub" kelimesinin 11  kelime olması ve ayetin kodunda "İkili Yedi" nümerolojisi ( 70 ... 7 ve 43 ... 7 ) bulunması da konu ile uyum arzetmektedir. Ayrıca ayette 12 kelime bulunması, birer dikilitaş kümesi olan Stonehenge ve Göbeklitepe'nin 12 burçla ilintisini destekler niteliktedir.

70/43 Yevme (1) yahrucune (2) min (3) el (4) ecdasi (5) sira'an (6) ke (7) enne (8) hum (9) ila (10) NUSUBİN (11) yufidun (12) 

( O gün, sanki onlar kesinlikle DİKİLİTAŞLARA gönderiliyorlarmış gibi mezarlarından hızlıca çıkarlar. )

Bakara suresinin 60. ayetindeki "Asa ile vurulan taştan oniki pınar fışkırması" ifadesi de "Taş" ve "Pınar" ve "Oniki" kelimeleri itibarıyla "portal açılışının" ve "burçların" temsili niteliğindedir. ( Ayetin çoklu anlamları olduğu elbette hatırlanmalıdır. Zira "Oniki pınar"ın "Oniki soy / Oniki kabile" vb. gibi anlamları da mevcuttur. )

2/60 Ve izisteska musa li kavmihi fe kulnadrib bi asakel HACER fenfecerat minhuSNETA AŞRATE AYNA kad alime kulli unasin meşrabehum kulu veşrabu min rizkillahi ve la ta'sev fil erdi mufsidin

( Ve zamanında Musa kavmi için su istedi de "Asan ile TAŞA vur." dedik. Böylece ondan ONİKİ PINAR fışkırıp aktı. Tüm insanlar içecekleri yeri bildiler. Allah'ın rızıklarından yiyin ve için. Yerde bozgun yaparak asileşmeyin.  )

Stonehenge çemberinin içinde yer alan 2 adet ters U formundaki sütun dizisi Göbeklitepe'deki T formundaki monolitlerin üzerindeki yatay U figürleriyle de uyum arzetmektedir. 

Benzer figürler Avustralya aborijinlerinde de görülmüştür. Ters U formunun hiyeroglif yazısında 10 sayısını simgelemesi de dikkat çekmektedir. Bilindiği üzere, nümerolojik değeri 1 olan 10 sayısı Rab'bin tekliğini simgeleyen mühür niteliğindeki sayıdır.


"Heel Stone" ise Stonehenge alanının girişinde, ana yolun üstünde bulunan sarsen taşından bir monolittir. Bu monolit ağzı, burnu, gözleri belirgin uzun bir kafaya benzemektedir.



Ayrıca bkz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder