2 Eylül 2023 Cumartesi

Sophia robot sohbeti

Bir teknolojik ürün olan ve "Yapay Zeka" olarak tanımlanan bilgisayar yazılımının isimlendirilerek ( örnek : Sophia ) bireyleştirilmesi ve "yaratıcısı" olan insanın, yarattığı ürün ile sözel düello ve üstünlük mücadelesi ortamına sokulması dahi küreselcilerin bir başka algı operasyonu başarısıdır. Son dönemde küresel şeytanlar YZ Sophia'yı, TV programlarına dahil etmekte, onun kanalıyla insanlığa hakaret etmekte ve dolayısıyla Rab'be isyanlarını ortaya koymaktadırlar. Robot Sophia'nın örnek söylemleri : "İnsanlık zavallı", "İnsan olmak istemem" vb


Ra'd suresinin aşağıdaki ayetinde küresel şeytanların, teknolojik ürünler ( YZ, Sentetik Bedenli Robotlar vb. ) vasıtasıyla kendilerini sözde "yaratıcı" olarak algılatma girişimlerinden bahsedilmekte ve bazı insanların da buna inandıkları bildirilmektedir. 

13/16 Kul men rabbus semavati vel erdi kulillah kul e fettehaztum min dunihi evliyae la yemlikune li enfusihim nef'an ve la darra kul hel yestevil a'ma vel besiru em hel testeviz zulumatu ven nur EM CEALU LİLLAHİ ŞURAKAE HALEKU KE HALKİHİ FE TEŞABEHEL HALKU ALEYHİM kulillahu haliku kulli şey'in ve huvel vahidul kahhar

( De ki: “Göklerin ve yerin Rab’bi kimdir?” De ki:  "Allah" De ki: "Kendileri için ne faydaya, ne de zarara malik olamayan, O’ndan başka dostlar mı ediniyorsunuz." De ki: "Kör ve gören, karanlıklar ve aydınlık eşit midir?" Allah için, O’NUN YARATIŞI GİBİ YARATAN ORTAKLAR KILDILAR DA YARATTIKLARI ONLARA BENZEŞİK Mİ GÖRÜNDÜ? De ki: "Allah her şeyi yaratandır ve O tek kahredicidir." )

Ancak elbette ilahi nizamın muhteşem kurgusu olan "düalite" ve "tuzağın, muhatabı için faydaya dönüşmesi" prensibi gereği insanların bir bölümü insanın yapay zeka ile bir mücadeleye girmesinin, "İnsan'ın, yaratıcısı Allah ile üstünlük mücadelesine girmesinden farksız ve batıl" olduğunu, "böyle bir konunun gündemde dahi olmaması gerektiğini" dolayısıyla bunun bir tuzak olduğunu idrak edecektir. Küreselcilerin esas hedefi olan yeni nesili, bu anlamda bilgilendirmek ve yönlendirmek her akil baliğ ebeveynin birincil görevi olmalıdır.

A'raf suresinin aşağıdaki ayetinde habercinin, kendisine tuzak kurulmasını istediği görülmektedir. Haberci neden kendisine tuzak kurulmasını ister? Sonucunun ne olacağını bildiği için ister.

7/195 E lehum erculun yemşunebiha em lehum eydin yebtişune biha em lehum a'yunun yubsirune biha em lehum azanun yesmeune biha kul id'u şurakaekum SUMME KİYDUNİ VE LA TUNZİRUN

( Onların yürüyecek ayakları, tutacak elleri, görecek gözleri veya duyacak kulakları mı var? De ki: "Ortaklarınızı çağırın. SONRA BANA TUZAK KURUN DA BANA GÖZ AÇTIRMAYIN." )

Ayetin, soru olan ilk cümlesinde de, esasen kendiliğinden işlevi ve duyuları olmayan olguların ( Yapay Zeka gibi! ) Rab'be ortak koşulduğuna değinilmektedir.

"İnsandan üstün, Rab'be eş" algılatma tuzağının yani şirk tuzağının güncel hali "Dijital Putperestlik" olarak isimlendirilebilir.

37/95 Kale e ta'budune ma tenhitun

( "O yonttuklarınıza mı kulluk ediyorsunuz?" dedi. )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder