15 Eylül 2023 Cuma

"Şeytanlardan korkmayın!"

Evvelki bölümlerde değinildiği üzere şeytanların sesi haline gelmiş basın, manşetler vasıtasıyla "korku operasyonunu" sürdürmektedir.

Bugünkü ( 15.09.2023 ) manşet ise yeni canavarlaştırılmaya çalışılan ve "Eris"* olarak isimlendirilmiş bir Coronavirus varyantı ile ilgilidir. 


Yine "Korku" kelimesinin kullanıldığı yukarıdaki manşet görselindeki ifadelerin özellikle olumsuz, tehditkar ve toplumu endişe ve paniğe sevkedici olmasına gayret edildiği görülmektedir. 


Ve hemen aynı gün, pandemi sürecinde sürekli medyada konuşturulan ( tıpkı şu anda deprem ile ilgili konuşturulan şahıs gibi ) bir şahısın tehdit nitelikli "pandemi hatırlatması"na da manşette yer verilmiştir. Söz konusu şahıs, daha coronavirüs ortada yokken yani 2019 yılında!! hazırlanmış olan "Pandemik Influenza Ulusal Hazırlık Planı" dökümanına destek veren akademisyendir. O zamana kadar ilk kez hazırlanan böyle bir dökümanın başlığının, "uluslararası salgını" ifade eden "Pandemi" kelimesini içermesi de ayrıca dikkat çekmiştir. Zira tek bir ülke ile sınırlı salgını tanımlayan "Epidemi" kelimesi yerine, birden fazla ülkede ya da kıtalar arasında yayılan salgını tanımlayan "Pandemi" kelimesi kıllanılmıştır. Uluslararası bir salgının kurgulanacağı önceden bilinmekte miydi?!

* "Eris" kelimesi, Yunan mitolojisinde "Nifak, Çekişme, Çatışma" tanrısının ismidir. Ayrıca bu kelime Güneş Sistemi'ndeki en kütleli, ikinci en büyük cüce gezegene de verilmiştir.

"Eris" isimli varyantın diğer varyantlardan herhangi bir farkı olmadığı ve özel bir durum arzetmediği tıp insanları tarafından ifade edilmesine rağmen basın yoluyla toplum üzerinde "korku" oluşturulmaya çalışılması şeytanların kötü niyetli planlarının bir başka ifşası niteliğindedir. Varyant ile ilgili örnek bir açıklama şöyledir.

"Chapel Hill'deki Kuzey Carolina Üniversitesi'nde bulaşıcı hastalıklar profesörü olan Dr. David Alain "Virüsün daha tehlikeli bir hale dönüştüğünü gösteren hiçbir şey görmüyoruz."

https://www.google.com/amp/s/www.yahoo.com/amphtml/lifestyle/covid-eris-variant-symptoms-dangerous-233614928.html

Al'i İmran suresinin aşağıdaki ayetinde, şeytanların insanlığa karşı yegâne tuzağının "korkutma" olduğu ve inananların bu tuzağa düşmemeleri gerektiği öğütlenmektedir.

3/175 İnnema zalikumuş şeytanu YUHAVVİFU evliyaehu fe LA TEHAFUHUM ve hafuni in kuntum mu'minin

( Kesinlikle bu size şeytandır. Dostlarını KORKUTUR. O halde, eğer inananlar iseniz, onlardan KORKMAYIN da benden korkun. )

Ayrıca bkz.

https://kuranilmi.blogspot.com/2023/09/korku-mansetleri-devam-2.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder