16 Eylül 2023 Cumartesi

Tuhaf bir moda Dövme

"Dövme" olarak tercüme edilen "Tattoo" kelimesi "Tap" ( Musluk ) ve "Toe" ( Kapatmak ) kök kelimelerinden oluşan ve "Musluğu kapatmak" anlamına gelen bir kelimedir. Bu anlam, ciltteki gözeneklerin koyu renk boya ile kapatılması işlemi olan "Dövme" işlemini tasvir etmektedir.

Dövme işleminin kayıtlı tarihi milattan önce 3370 yılına dayanmaktadır.

Esasen Rab'bin yaratışının değiştirilmesi eylemi olan "Dövme" uygulamalarının son dönemde oldukça yaygınlaştığı ve aşırılaştığı görülmektedir. Kolu, gögsü, sırtı, kafayı ve hatta tüm vücudu kaplayan dövmeler, şeytanların sinsi "moda algısı operasyonuyla" artık neredeyse sıradan hale gelmiştir. Diğer bir deyişle şeytanların, "çirkin olanı güzel algılatma" operasyonu başarıya ulaşmıştır. Dövme işlemi batinen insan bedeninin, koyu renkli sürüngen bedenine bemzetilmesi eylemidir.

Kutsal kitaplarda bedenin, ruhun tapınağı ve Rab'bin emaneti olduğu bildirilmekte, bedene zarar verilmemesi öğütlenmektedir.

3-Leviticus-19-28 Ölüler için bedeninizi yaralamayacak, dövme yaptırmayacaksınız. RAB benim. 

5-Deuteronomy-14-1 "Siz Tanrınız RAB'bin çocuklarısınız. Ölülere ağıt yakmak için bedenlerinizi yaralamayacaksınız. İki kaş arasındaki tüyleri almayacaksınız. 

24-Jeremiah-47-5 Gazze yastan saçını yolacak, Aşkelon susturulacak. Ey ovada sağ kalanlar, Ne zamana dek bedenlerinizi yaralayacaksınız? 

43-John-2-21 Ama İsa'nın sözünü ettiği tapınak kendi bedeniydi. 

46-1 Corinthians-6-19 Bedeninizin, Tanrı'dan aldığınız ve içinizdeki Kutsal Ruh'un tapınağı olduğunu bilmiyor musunuz? Kendinize ait değilsiniz. 

Esasen cerrahi bir işlem olan yani "vücudun kesilmesi" işlemi olan dövmenin sağlığa zararlı olduğu tıbbi yetkililerce de ifade edilmektedir. Dövmenin yaratacağı sağlık risklerinin başlıcaları şöyle sıralanmaktadır.

1- Egzama

2- Cilt yanığı

3- Deri hastalıkları 

4- Vasküler hastalıklar

5- Enjekte edilen maddeye bağlı alerjik reaksiyonlar

6- Cilt kanseri 

7- Deri sertleşmesi

8- Kan yoluyla hastalık bulaşma

9- İç organların zarar görmesi

10- Genital Herpes ve Tetanoz

11- Enfeksiyon

12- Vücut ve deri bütünlüğünün bozulması

Kur'an'da yer almayan fizyolojik sünnet de vücut bütünlüğünü bozan ve Allah'ın yaratışını değiştirme niteliğinde olan bir uygulamadır. "Âdet, Gelenek" anlamına gelen "Sünnet"in esasen bedensel degil ruhsal bir kavram olduğu İncil ayetlerinde bildirilmektedir.

45-Romans-2-27 Sen Kutsal Yazılar'a ve sünnete sahip olduğun halde Yasa'yı çiğnersen, bedence sünnetli olmayan ama Yasa'ya uyan kişi seni yargılamayacak mı? 

45-Romans-2-29 Ancak içten Yahudi olan Yahudi'dir. Sünnet de yürekle ilgilidir; yazılı yasanın değil, Ruh'un işidir. İçten Yahudi olan kişi, insanların değil, Tanrı'nın övgüsünü kazanır. 

Ayrıca bkz.

https://kuranilmi.blogspot.com/2016/08/sunnet.html?m=1

Dövme işlemi, 4/119 kodlu ayette çok anlamlı olarak yer alan ve şeytan telkiniyle Allah'ın yaratışının değiştirilmesi işlemi olan "hayvanların kulaklarının kesilmesi" eylemiyle eşdeğerdir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder