11 Eylül 2023 Pazartesi

Halife! insan

Düalitenin negatif yönünü, düşük şeytani frekansları, yıkımı ve sihiri simgeleyen 666 sayısının yani 9 sayısı, İncil'de "insanı simgeleyen sayı" olarak tanımlanmaktadır. Bunun sebebi, Bakara suresinin 30. ayetinde yer alan "Halife" kelimesi ve müteşabih* ifade olan "meleklerin Rab'be sorusu" vasıtasıyla bildirilmektedir. 

* Hiçbir varlığın yaratıcıya böyle bir soru yöneltebilmesi mümkün değildir.

2/30 Ve iz kale rabbuke lil melaiketi İNNİ CAİLUN FİL ERDİ HALİFEH KALU E TEC'ALU FİHA NEN YUFSİDU FİHA VE YESFİKUD DİMA ve nahnu nusebbihu bi hamdike ve nukaddisu lek kale inni a'lemu ma la ta'lemun

( Ve zamanında Rab’bin meleklere "KESİNLİKLE BEN YERDE HALİFE OLUŞTURACAĞIM " DEDİ. "Biz seni övgünle överken ve seni kutsarken ORADA BOZGUN YAPAN VE KANLAR, GÖZYAŞI DÖKEN BİRİNİ Mİ OLUŞTURACAKSIN?" dediler. "Kesinlikle ben sizin bilmediğinizi bilirim." dedi. )

"Halife" kelimesi HLF kökünden olup, "Yerine geçen, Sonradan gelen" anlamı ile birlikte "Karşıt olan, Zıt olan, Muhalefet eden" kök anlamını da içermektedir  Zira "Hilaf" kelimesi "Zıt, Karşıt, Ters, Karşı koymak, Muhalefet etmek" anlamlarına haizdir. "Hilafet" kelimesi de kök anlam itibarıyla "Zıtlık, Karşıtlık" anlamlarını içermektedir. Ayetteki meleklerin sorusu "Halife" kelimesinin kök anlamına işaret etmekte gibidir. Zira meleklerin, henüz daha yaratılmamış olan insanın Rab'be "hilafen", "bozgun yapıp kan dökeceğini" bilmeleri mümkün değildir. Meleklerin böyle yoruma dayalı bir soru sormaları ancak Rab'bin "Ben bir karşıt, muhalif oluşturacağım." anlamını içeren cümlesi sonrasında hasıl olabilir.

"Allah'a muhalif" ( haşa) olma hususunun "Ahlefullah" ( Allah'a hilaf ) ifadesiyle ilk ve son kez geçtiği Tevbe suresinin numarası 9'dur.

9/77 Fe a'kabehum nifakan fi kulubihim ila yevmi yelkavnehu bima AHLEFULLAHE ma veaduhu ve bima kanu yekzibun

( ALLAH'A  verdikleri söze İHTİLAF ETTİKLERİ ve yalan söylemiş oldukları için, O’na kavuşacakları güne kadar kalplerinin içine ikiyüzlülük, bozukluk yerleştirdi. )

Allah'ın ayetlerini inkar ederek O'nun yolundan dönen ve döndürenlerden bahsedilen ayetin kodunun 9/9 olması da mümerolojik teyid açısından dikkat çekmektedir. ( Ayet kodunun nümerolojik değeri de 18 üzerinden 9'dur. ( 9+9 = 18 ... 6+6+6 = 18 ... 1+8 = 9 )

9/9 İşterav bi ayatillahi semenen kalilen fe saddu an sebilih innehum sae ma kanu ya'melun

( Allah’ın ayetlerini az değere sattılar da Allah yolundan engelleyip döndürdüler. Kesinlikle onların o yapmış oldukları kötüdür. )

İnsanın sayısal kodunun 666 yani 9 olduğunu semantik olarak teyid eden diğer ayetler ise aşağıda yer almaktadır.

14/34 Ve atakum min kulli ma seeltumuh ve in teuddu ni'metellahi la tuhsuha İNNEL İNSANE LE ZALUM KEFFAR 

( Ve O’na her sual ettiğinizden size verdi. Eğer Allah’ın nimetini sayarsanız onları sayamazsınız. KESİNLİKLE İNSAN ZALİMDİR, İNKAR EDENDİR.  )

16/4 Halekal insane min nutfetin fe iza HUVE HASİYMUN MUBİN

( İnsanı su damlasından yarattı da o zaman O APAÇIK HASIM OLDU.  )

17/11 Ve yed'ul insanu biş ŞERRİ duaehu bil hayr ve KANEL İNSANU ACULA

( Ve insan hayır çağrısıyla KÖTÜLÜĞÜ de çağırır. İNSAN ACELECİDİR. )

33/72 İnna aradnel emanete ales semavati vel erdi vel cibali fe ebeyne en yahmilneha ve eşfakne minha ve hamelehel İNSAN İNNEHU KANE ZALUMEN CEHULA 

( Kesinlikle göklere, yere ve dağlara emaneti biz gösterdik de onu yüklenip taşımaya yanaşmadılar, direttiler, çekindiler ve ondan korktular. Onu İNSAN yüklendi. KESİNLİKLE O ZALİMDİR, CAHİLDİR. )

43/15 Ve cealu lehu min ibadihi cuz'a İNNEL İNSANE LE KEFURUN MUBİN

( Ve O'na kullardan parçalar oluşturdular. KESİNLİKLE İNSAN APAÇIK İNKAR EDENDİR. )

75/5 Bel yuridul INSANU li YEFCURE emamehu

( Evet İNSAN kendi önünde GÜNAH İŞLEMEYİ ister. )

80/17 KUTİLEL İNSANU NA EKFEREHU 

( ÖLDÜRÜLESİ İNSAN. NE İNKAR EDİCİDİR O? )

96/6 Kella İNNE İNSANE LE YATĞA

( Asla, İNSAB KESİNLİKLE AZAR.  )

100/6 İNNEL İNSAN Lİ RABBİHİ LE KENUD 

( KESİNLİKLE İNSAN RAB'BİNE NANKÖRDÜR.  )

103/2 İNNEL İNSANE LE Fİ HUSR

( KESİNLİKLE İNSAN HASARIN, HÜSRANIN İÇİNDEDİR. )

Ayrıca bkz.

https://kuranilmi.blogspot.com/2020/07/hilafet-meselesi.html?m=1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder