28 Eylül 2023 Perşembe

Antimadde ve Aeon ( Ayn )

"Antimadde" kavramı 1928 yılında İngiliz fizikçi Paul Dirac tarafından ortaya atılmıştır. Antimadde, atomaltı parçacıkları normal maddeye göre zıt özellikler taşıyan, maddenin ters ikizi olan bir fenomendir. Örneğin maddedeki elektronların antimaddedeki karşılığı pozitronlardır. 

Antimadde, düalitenin kaba madde planındaki tezahürü niteliğindedir. Zira yaratılıştaki temel düalite "Ruh ve Madde" olup, bunun kaba madde planı içindeki temsili "Madde - Antimadde" ikilisidir.

Büyük Patlama'da ( Big Bang ) her 10,000,000,000 antimaddeye karşılık 10,000,000,001 madde parçacığının bulunması antimaddenin yok hükmünde olmasına sebebiyet vermiştir. Bu noktada 11 nümerolojisi madde - antimadde düalitesini / döngüsünü ve halden hale geçişi temsil edecek şekilde tezahür etmektedir. Ayrıca "Aeon" kavramının ortaya atılma yılını temsil eden 1928 sayısında da 11 nümerolojisi bulunmaktadır  ( 19 ... 1 ve 28 ... 1 )

"Aeon" kelimesi ise İngilizcede "Yaşam", "Hayati güç", "Hayat kaynağı", "Varlık", "Nesil", "Zaman dilimi", "Yaş", "Çağlar", "Sonsuzluk", "Zamansızlık" gibi çoklu anlamlara sahip bir kelimedir.

Filozofik açıdan ise Aeon, "Sonsuzluktan beri var olan güç",  "Yüce tanrının bir yayılımı veya fazı" anlamlarını temsil etmektedir.

Astronomide Aeon 1 milyar yıl (10^9 yıl ) anlamına gelmekte ve "AE" olarak simgelenmektedir.

Aeon, spiritüalizmde ise Ruh'un temsili addedilmektedir.

"Aeon" kelimesi Arapçadaki "Ayn" ( Pınar, Kaynak, Göz ) kelimesinin bir tezahürüdür ki bu kelimenin içerdiği anlamlar yaratıcı ve yaratışı itibarıyla sembolizm arzetmektedir. Ğaşiye suresindeki cennet tasvirinde geçen "Aynun" ( Pınarlar, Kaynaklar ) kelimesi "Yaşam"ı da simgelemektedir.

88/12 Fiha AYNUN cariyet

( Orada akan PINARLAR vardır. )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder