2 Eylül 2023 Cumartesi

"Simülasyonda mı yaşıyoruz?" aldatmacası

24.08.2023 tarihinde basında yer alan bir haberde Yapay Zeka'nın ( YZ ), "Simülasyonda mı yaşıyoruz?" sorusunu "detaylı! olarak cevapladığı" konusu yer almıştır.

"Simülasyonda mı yaşıyoruz?" konusu, Yapay Zeka'nın insan üretimi bir teknolojik ürün değil de sanki ilahi, bilge bir varlıkmış ve hatta "yaratıcıymış" gibi algılatılması operasyonunun bir bileşenidir. Zira "Simülasyon" ( Benzetme ) kelimesiyle dolaylı olarak ifade edilmek istenen "bilgisayar programı / yazılım"dır. Yani Rab'bin yaratış mekanizmasının "benzeşiği, kopyası" anlamı oluşturulmaktadır. Bu noktada küreselcilerin nihai amacı, insandaki "Allah ve yaratılış bilincini" sıfırlamak ve sonunda yaratılış konusunu da, topluma ilah addettirmek istedikleri Yapay Zeka'ya ve dolayısıyla kendilerine bağlamaktır.

"Simülasyon" ( Benzetme, Benzeşik kılma ) kelimesinin Kur'an'daki karşılığı "Muteşabih" kelimesi olup, bu kelime 2/25 kodlu ayette cennet ( üst süptil plan ) ortamı tasvirinde kullanılmıştır. 

2/25 Ve beşşirillezine amenu ve amilus salihati enne lehum CENNATİN tecri min tahtihel enhar kullema ruziku minha min semeratin rizkan kalu HAZELLEZİ RUZİKNA MİN KABLU VE UTU BİHİ MUTEŞABİHA ve lehum fiha ezvacun mutahheratun ve hum fiha halidun

( Ve o inananları, iyilikler yapanları altlarından nehirler akan CENNETLERİN kesinlikle onlara olduğu ile müjdele. Onların hepsi oranın meyvelerinden, ürünlerinden rızıklanırlar. "Bunlar o önceden rızıklandırıldıklarımızdır." derler. Benzeşenlerinden verilmişlerdir. Orada temiz eşler de onlaradır. Onlar orada ebedidirler. )

Ayette, alt kaba madde planı olan dünyadaki öğelerin üst süptil plan olan cennetteki öğelerin "benzerlerinin" ( simülasyonlarının ) olduğu cennet ehli kelamı vasıtasıyla belirtilmektedir. Yaratılıştaki her planın ( boyutun ) bir alt ve bir üst planda projeksiyonları / simülasyonları bulunmaktadır. Astral projeksiyon fenomeninin özü de bu gerçeğe dayanmaktadır. 

Dolayısıyla küreselci şeytanların son dönemde sıkça dillendirdikleri "simülasyon" mottolarının kaynağının da ayetlerde bulunduğu görülmektedir. Ancak her zaman olduğu gibi şeytanlar ayetin anlamını eğerek, çarpıtarak, ayeti, kendilerine sözde menfaat sağlayacak şekilde yorumlamaktadırlar.

Son dönemde Yapay Zeka, kendisinden korkulması gereken, "alarm durumu" yaratan bir unsur olarak da empoze edilmektedir.

Oysa YZ, insanlığa kolaylık sağlamak ve yaşam süreçlerinde destek vermek üzere insan tarafından üretilmiş ve insanın kontrolünde olan bir araçtan başka bir şey değildir.

Yukarıda bahsedilen algı operasyonu kapsamında, belirli bir süre sonra "Aslında sizi Yapay Zeka yarattı." şeklinde irrasyonel bir argümanı öne sürmeleri dahi muhtemeldir. Zira 2019 yılında pandemi ile başlatılan ve aşılama, savaş, ekonomik kriz, iklim krizi, deprem, UFO ifşası vb gibi unsurlarla devam ettirilen yoğun kitlesel travma süreci toplumun aşamalı olarak önce travmatize edilmesine akabinde de "sarhoşlaştırılması"na* vasıta olmaktadır. Yani kaotik bir ortamda önce neye inanacağını bilemez hale getirilen ve en nihayetinde "ne söylenirse inanan" bir toplum oluşturulmaya çalışılmaktadır. Bu yapılan, planlı ve sofistike bir "zihinsel direnç kırma" operasyonudur.

* Çoklu anlamları olan Hacc suresinin 2. ayetinde döngü sonunda toplumun büyük bölümünün durumu da tasvir edilmektedir.

22/2 Yevme teravneha ...... ve TERAN NASE SUKARA ve ma hum bi sukara ve lakinne azabellahi şedid

( Onu göreceğiniz gün .....  İNSANLARI SARHOŞ GÖRÜRSÜN de onlar sarhoş değillerdir. Lakin Allah’ın azabı şiddetlidir. )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder