5 Eylül 2023 Salı

Metâliul Seâde ve Yenâbiul Siyâde

1582 yılında, Osmanlı sultanı III. Murad'ın isteği üzerine Arapça olarak yazılmış olan "Metâliul Seâde ve Yenâbiul Siyâde" ( Mutluluğun Doğuşları ve Seyyidliğin Kaynakları ) isimli kitap, gerek ismi ve gerekse de içerdiği cin tasvirleri açısından dikkat çekmektedir. Ayrıca kitapta büyü amaçlı oluşturulan "Vefk"ler de yer almaktadır. "Vefk" kelimesi "Uygun olma, Uygunluk, Muvafık olma"  anlamına gelmektedir. "Vefk"ler, "Muska" veya "Tılsım" olarak da anılmakta olup, deri veya kağıt nushalara çizilmiş matrislerdeki hücrelere harf, kelime, sayı veya sembol yazılmasıyla oluşturulmaktadır. 

Kitapta, boynuzsuz cinlerin kafalarının "Damla" şeklinde olduğu, kulaklarının ise ince uzun formda dik veya yatık olduğundan bahsedilmektedir. Bilindiği üzere "Grey Alien" olarak isimlendirilen farklı boyut varlıklarının kafaları daima "Damla" şeklinde resmedilmektedir.

Grey Alien

Bu hususa Saffat suresinin 65. ayetinde şöyle değinilmektedir.

37/65 Tal'uha ke ennehu ruusuş şeyatin

( Onun ( zakkum ) tomurcukları, kesinlikle o şeytanların başları gibidir. )

Ayetin kodundaki 11 ve 111 nümerolojisi vasıtasıyla halden hale geçiş, farklı boyuta geçiş kavramına ve farklı boyut varlıklarına işaret edilmekte gibidir. 

Zakkum ağacının tomurcukları "damla" formundadır.


Damla şeklindeki Zakkum ağacı tomurcukları

Muska / Tılsım yoluyla büyü konusuna Tevrat'ta şöyle değinilmektedir.

5-Deuteronomy-18/10-11 Aranızda oğlunu ya da kızını ateşte kurban eden, falcı, büyücü, MUSKACI, medyum, ruh çağıran ya da ölülerin ruhlarına danışan kimse olmasın. 

23-Isaiah-3/1-2 Bakın, Rab, Her Şeye Egemen RAB, Her türlü yardım ve desteği, Yani ekmek ve suyu, Yiğitlerle savaşçıları, Yöneticilerle peygamberleri, Falcılarla ileri gelenleri, Takım komutanlarıyla soyluları, danışmanları, Hünerli büyücülerle bilge MUSKACILARI Yeruşalim’den ve Yahuda’dan çekip alacak.

23-Isaiah-47-9 Bir gün içinde ikisi birden başına gelecek: Çok sayıda büyüye, etkili MUSKALARINA karşın Hem dul kalacak, Hem evlat acısını alabildiğine yaşayacaksın. 

23-Isaiah-47-12 Gençliğinden beri emek verdiğin MUSKALARINA, çok sayıda büyüye devam et; Belki yararını görür, Kimilerini titretirsin. 

Metâliul Seâde ve Yenâbiul Siyâde kitabından bazı sayfalar ve bazı Muska / Tılsım örnekleri aşağıda yer almaktadır.





"Kanlı Börek" ritüelinde adak verilecek kişinin ayaklarından tavana asılmasına benzer bir tasvir

Kuyudan su çekilmesine yardım eden bir yeraltı cini tasviri

Kırmızı elbisesiyle Babil Fahişesi sembolü


Sayfanın sol altındaki insan yüzlü! cin tasviri dikkat çekmektedir.

13x13'lük matris formatında bir Vefk 

Ortasında Davud Yıldızı / Süleyman'ın Mühürü sembolü bulunan "damla" formunda bir tılsım

Ortasında 5x5'lik matris formatında Vefk bulunan "damla" formunda bir tılsım

Zemininde Davud Yıldızı / Süleyman'ın Mühürü sembolü bulunan bir şifa tas






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder