21 Eylül 2023 Perşembe

Gök deniz

Kur'an'da yer alan "Semavat" ( Gökler ) kelimesi hem yerkürenin koruyucusu olan atmosferin 7 katmanını, hem de uzayın 7 katmanını ( boyutunu ) temsil etmekte ve bir "İkili Yedi" tezahürüne vasıta olmaktadır. Uzayın yani göklerin easen sudan müteşekkil olduğu da ayetlerde doğrudan veya dolaylı olarak ve İkili Yedi destekli olarak bildirilmektedir.

11/7 Ve huvellezi halekas SEMAVATİ vel erda fi sitteti eyyamin ve KANE ARŞUHU ALEL MAİ li yebluvekum eyyukum ahsenu amela ve le in kulte innekum meb'usune min ba'dil mevti le yekulennellezine keferu in haza illa sihrun mubin

( Ve GÖKLERİ ve yeri altı günde yaratan O'dur. Hanginiz daha güzel iş yapacaksınız diye sınamak için ARŞI SU ÜSTÜNDEDİR. Eğer "Kesinlikle siz ölümün ardından dirileceksiniz." dersen, kesinlikle o inkarcılar "Kesinlikle bu apaçık sihirdir." diyeceklerdir. )

Yukarıdaki ayetin kodunda ( 11/7 ) İkili Yedi nümerolojisi bulunmakta ve ayetteki "Arşı su üstündedir" ifadesiyle de uzayın bir su ortamı olduğu bildirilmektedir. Esasen bu ifade, kaba madde varlığı olan insanın idrak seviyesine göre bir algı oluşturmak üzere takdir edilmiş bir teşbihtir. Zira Allahu Teala ile ilgili bir hususun yaratılmış maddi veya manevi hiçbir olguyla tasviri mümkün değildir. 

Tevrat'ın ilk bölümü olan Genesis'te ( Yaratılış ) yer alan ve kodunda "İkili Yedi" nümerolojisi bulunan 1-1-7 kodlu ayetinde yer alan "göğün altındaki ve üstündeki sular" ifadesiyle de uzayın bir "su haznesi" olduğu bildirilmektedir. Uzay, madde aleminin cevheri olan H ( Hidrojen ) atomu ile kaplıdır.

1-Genesis-1-7 Ve Tanrı GÖKKUBBEYİ yaptı. Ve GÖKKUBBENİN ALTINDAKİ SULARI GÖKKUBBENİN ÜSTÜNDEKİ SULARDAN AYIRDI. Ve öyle oldu. )

Bakara suresinin 25 ( 2+5 = 7 ) kelimelik aşağıdaki ayetinde "Sema" ( Gök ) kök kelimesi tekil ve çoğul halde olmak üzere 2 kere geçmekte ve ayette "Seb'a semavat" ( Yedi gökler ) ifadesi yer almaktadır. Bu durumlar da "İkili Yedi" tezahürüne vasıta olmaktadır. Ayrıca ayetin sure ve ayet numarası da 2 nümerolojisi içermektedir.

2/29 Huve (1) ellezi (2) haleka (3) lekum (4) ma (5) fi (6) el (7) erdi (8) cemian (9) summe (10) isteva (11) ila (12) es (13) SEMAİ (14) fe (15) sevva (16) hunne (17) SEB'A' (18) SEMAVAT (19) ve (20) huve (21) bi (22) kulli (23) şey'in (24) alim (25)

( O size yerde olanları topluca yaratandır. Sonra GÖĞE seviyelendi ve onu YEDİ GÖKLER olarak düzenleyip seviyelendirdi. O her şeyi bilendir. )

Lokman suresinin 27. ayetindeki ( 2 ve 7 ... İkili Yedi ) "Bahru" ( Deniz ) kelimesi yerküreyi kaplayan denizi, "Seb'atu bahr" ( Yedi deniz ) ise gökleri temsil etmektedir.

31/27 Ve lev enne ma fil erdi min şeceratin aklamun vel BAHRU yemudduhu min ba'dihi SEB'ATU EBHURİN ma nefidet kelimatullah innellahe azizun hakim

( Ve şayet kesinlikle o yerdeki ağaçlar kalemler olsa ve DENİZ de ona destek olsa, ondan sonra da YEDİ DENİZ, Allah’ın kelimeleri tükenmez. Kesinlikle Allah yücedir hakimdir.  )

Evvelki bölümlerde defaatle incelenen aşağıdaki ayetlerde de gök cisimlerinin hareketlerinin "yüzme" olarak tasvir edilmesiyle, göklerin ( uzayın ) su ile kaplı olduğunu teyid edilmektedir.

21/33 Ve huvellezi halekal leyle ven nehara veş şemse vel kamer kullun fi felekin YESBEHUN

( Ve geceyi ve gündüzü, Güneş’i ve Ay’ı yaratan O'dur. Hepsi dairede YÜZERLER.  )

36/40 Leş şemsu yembeğiy leha en tudrikel kamera ve lel leylu sabikun nehar ve kullun fi felekin YESBEHUN

( Aya erişip çatması Güneş’e yaraşmaz. Ve gece gündüzü geçemez. Hepsi dairede YÜZERLER. )

Bir "gök deniz" olan rahmin, cennetin, kaba madde planı dünyadaki projeksiyonu olduğu evvelce incelenmişti.

Bkz.

https://kuranilmi.blogspot.com/2023/06/cennettin-maddi-ve-temsili-tezahuru.html 

Ayrıca bkz.

https://kuranilmi.blogspot.com/2023/09/felekte-yuzenler-ve-fulk-ile-tasnanlar.html

https://kuranilmi.blogspot.com/2023/09/portal-acc-su-ve-11.html?m=1

2 yorum:

  1. Elon musk,un montunda James 22 yazıyor.james,Yakup demek?? 22 rakamının anlamı nedir

    YanıtlaSil
  2. Aşağıdaki link bu hususta belki bir görüş verebilir.

    https://kuranilmi.blogspot.com/2023/09/yahudi-kelimesi-ve-11.html?m=1

    YanıtlaSil