21 Mayıs 2020 Perşembe

Allah'ı zikreden Kalp

Kalp atışının ritmi ve sesi incelendiğinde bir birim "Düalite"'nin idrakine varılmaktadır. Kalp, karşıt niteliğe sahip iki hareket olan Sistol ( Kasılma ) ve Diastol ( Gevşeme ) vesilesiyle bir titreşim ( frekans ) yayıcı olarak işlev görmektedir.



Kalp, her bir düal harekette sanki "Allah" kelimesini zikrediyormuş izlenimi vermektedir. Zira Allah kelimesi iki heceden oluşmakta olup, kalp atışı da kalbin iki farklı durumundan oluşmaktadır. Kalp atış frekansını gösteren kardiyogramdaki yüksek çizgi sistol hareketini, sonrasındaki alçak çizgiler ise diastol hareketini göstermektedir. Allah kelimesinin Arapça yazılışları yanyana konduğunda ortaya kardiyogram benzeri bir görüntü çıkmaktadır.


Yetişkin bir kimsenin 10 dakikalık bir istirahatın ardından dakikadaki kalp atış adedi 60-100 aralığı nda olup, 60'ın altındaki atış adedi durumu Bradikardi ( Yavaş Nabız ) olarak adlandırılmaktadır. Görüleceği üzere kalp atışı konusunda 60 sayısı ( nümerolojik olarak 6 sayısı ) önem arzetmektedir. ( Ayrıca 1 dakikanın 60 saniyeden oluşması da bu bağlamda uyum arzetmektedir. )

Allah kelimesi Arapça "Elif, Lam, Lam ve He" harflerinden oluşmakta olup, bu harflerin ebced değerleri sırasıyla 1, 30,30 ve 5 olmaktadır. Bu sayıların toplamı ( 1+30+30+5 = 66 ) ise 66 sayısını vermekte ve yine 6 sayısı öne çıkmaktadır. ( 6 sayısı yaratılışın sembolü olup, ayrıca düalitedeki pozitif enerjiyi temsil etmektedir. )

Kur'an'da "Kalb" ( Kalp ) kelimesi inancın, bilginin, vicdanın ve idrakin merkezi olarak tanımlanmaktadır. Şuara suresinin aşağıdaki ayetlerinde "Kur'an ilminin kalbe indiği" ve "Kalbin Allah'ı zikrederek tatmin olduğu" bildirilmektedir.

26/193 - Nezele bihir ruhul emın ( Onu güvenilir ruh indirdi. )

26/194 - Ala KALBİKE li tekune minel münzirın ( Uyarıcılardan olman için senin KALBİNE, )

26/195 - Bi lisanin arabiyyin mübın ( Apaçık Arapça lisanı ile, )

26/196 - Ve innehu lefı zübüril evvelın ( Ve kesinlikle o evvelkilerin kitaplarında da vardı. )


13/28 - Ellezine amenu ve tatmeinü kulubühüm Bİ ZİKRİLLAHİ TATMEİNUL KULUB
( Onlar inanırlar ve kalpleri, Allah' ın hatırlanması ile tatmin olur. İyi bilin ki, KALPLER ALLAH'IN ZİKRİ / HATIRLANMASI İLE TATMİN OLUR. )

Ayetteki "Bi (1) zikri (2) allahi (3) tatmein (4) el (5) kulub (6)" ( Kalpler Allah'ın zikriyle tatmin olur. ) cümlesinde 6 kelime bulunmakta oluğ, Kalp kelimesi 6. kelimedir. Kalbin her atışında Allah'ı zikretmesi teşbihiyle ile bu cümle büyük bir uyum arzetmektedir.

Ayrıca "Tatmin" kelimesi "Tamamlanma" kelimesinin de kök olup, ilgili cümle "Kalpler Allah'ı zikrederek tamamlanır" olarak ifade edildiğinde de anlamlı bir durum ortaya çıkmaktadır. Zira kalp , hareketini bir birim düalite ( sistol ve diastol / zikir ) sonrasında tamamlamaktadır.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder