17 Mayıs 2020 Pazar

Yoni ve Hacerül Esved

"YONİ" kelimesi Sanskritçede “Yaşam Kaynağı, Vajina, Doğum Yeri, Yaşamın Başlangıcı, Rejenerasyon” gibi anlamlara sahip olan bir kelime olup, "Vajinaya" veya "Dikey Göze" benzeyen şekil ile sembolize edilmektedir. Yoni, Hinduizm'de ilahi dişil yaratış enerjisinin sembolü olarak kabul edilmektedir.


Yoni, esas itibarıyla boyutlar arası geçiş sağlayan portalın bir sembolüdür. Zira, bu nedenle vajina veya göz figürü ile sembolize edilmektedir. Kadının doğurması, bebeğin portal işlevi gören vajina kanalıyla farklı bir boyuta geçmesini ve böylelikle rejenerasyon ile "yeni" bir döngünün başlamasını ifade etmektedir.

"YoNi" kelimesinin Almanca'daki "JeN" ( Öte ) ( "YeN" okunur ), Arapça'daki "AYN" ( Göz, Pınar, Kaynak ), Türkçe'deki "YeNi" ve batı dillerindeki "Gene / Jen" ( Gen ) kelimeleriyle ortak kökene sahip olma ihtimali bulunmaktadır. Zira Yoni kelimesi hem "Öteye", "Öte tarafa" anlamını, hem öteye geçişi sağlayan "Kaynak, Pınar" anlamını, hem "Jenerasyon" ( Soylanma ), hem "YeNi" döngü başlangıcı anlamını içermekte gibidir. ( VaGIna / VaJİNA kelimesindeki GIN / JİN kısmı da Yoni kelimesiyle benzerlik taşımaktadır. J ve G harfleri dillerde Y olarak da telaffuz edilebilmektedir. )

Not: Kelime köken analizlerinde ünsüz harflerin esas alındığını tekrar hatırlamak gerekir.

Ayrıca Bkz.


Kabe'nin bir köşesinde yer alan ve Hacerül Esved ( Siyah Taş ) olarak anılan kısım da esas itibarıyla boyutlar arası bir geçiş portalını sembolize etmektedir. Kaynaklarda bir meteor parçası olduğu bilgisi yer alan Hacerül Esved'in şekli incelendiğinde Yoni figürü ile olan benzerliği dikkat çekmektedir. 

Hacerül Esved, insanların günahlarının affına vesile olan, onlara frekans yükselmesi, yeni bir başlangıç, temizlenme ve rejenerasyon ( manevi yeniden doğum ) imkanı sağlayan ilahi kozmik kapının ( portal ) sembolü addedilmektedir. 



Bu noktada pagan ve putperest yaklaşımlardan münezzeh kalarak maddi unsurlara farklı ve yanlış anlamlar yüklememek büyük önem arzetmektedir. Saffat suresinin 95. ayeti bu konuya dikkat çekmektedir.

37/95 - Kale e ta'büdune ma tenhıtun
( "O yonttuklarınıza mı kulluk ediyorsunuz?" dedi. )

Okültizmdeki Black Mirror ( Siyah Ayna ) kavramı da boyutlar arası geçişi sembolize eden bir kavramdır. Elbette her olguya farklı anlamlar yüklenmesi mümkün olabildiği için Black Mirror kavramına cinlerle temas için kullanılan kara portal anlamı da yüklenebilmektedir.

Black Mirror isimli bir TV dizisinin logosunda yatay Yoni'nin yani "Göz" şeklinin yer alması bu bağlamda dikkat çekmektedir.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder