22 Mayıs 2020 Cuma

Victor Hugo'nun gizemi

Victor Hugo 1802-1805 yılları arasında yaşamış Fransız bir yazardır. Hugo'nun en ünlü eserleri "Les Miserables" ( Sefiller ) ve "Notre Dame" ( Notre Dame'ın Kamburu ) olarak bilinmektedir. 

Ancak Victor Hugo okültizm ve spiritüalizm ile de yakından ilgilenmiş olup bu yönünü açıkça dile de getirmiştir. Deneyimlerini derlediği bir dökümantasyonda "Sanatını icra edebilmek, çalışmalarını üretebilmek için kendisine yardımcı olan spiritüel varlıklarla iletişim kurduğunu" ifade etmiştir.

Freemasons, Rosicrucians gibi ezoterik cemiyet üyesi olduğu yönünde hakkında kesin bilgi bulunmayana ancak düşünce yapısı ve felsefesi açısından bu cemiyetler ile uyum arzeden Victor Hugo okült sembolizm içeren sürrealist resimler de üretmiştir.


Horoz Kafası ( Şeytanın sembolü olan Horus sembolizmi. Horus "Tek Göz" ile yani "Herşeyi gören göz" ile sembolize edilmektedir. )

                         
Mantar ( Resimde satanik sembol olan "Tek Göz" figürü bulunmaktadır. )


Dantel ve Hayaletler ( Hayalet olarak cinlerin resmedildiği görülmektedir. Yüz figüründe yine "Tek Göz"'e vurgu yapılmıştır. )

Victor Hugo'nun spiritüalizm ile ilintisini konu alan "Victor Hugo's Conversations With the Spirit World" isimli bir kitap da yayımlanmıştır.


"Selected Poems of Victor Hugo" isimli derlemede yer alan bir şiiri küreselcilerin kadim planlarıyla büyük uyum arzetmektedir.



Şiirin tercümesi şöyledir.

"Babil'deki Cyrus gibi,
O geniş elinin altında,
Dünyayı tek bir taç,
Ve insan türünü tek topluluk yapmak istiyordu." !!!!

Şiirin her kelimesi Siyonizm'in* kadim satanik idealini yansıtır niteliktedir. Cyrus, Tevrat'ta yer alan Pers Kralının ismidir. Ezra 1-2 bölümünde "Cyrus'un tüm dünyaya hakim olması ve İsrail'deki Yeruşalim'de** ( Kudüs ) Rab !! için bir tapınak yapmasından bahsedilmektedir. ( *Siyon = Zion = Tanrı Gibi Olma ) ( ** Yeruşalim, Arapça'daki Darüs Selam ( Selamet / Kurtuluş / Barış Yurdu ) kelimesinin farklı telaffuz edilmiş halidir. Kur'an'da Darüs Selam, Cennet'i ifade etmek üzere kullanılır. Sözde cenneti dünyada Büyük İsrail toprakları içinde kurma gibi bir düşünce söz konusudur.) 

15-Ezra-1-2 "Pers Kralı Cyrus şöyle diyor: 'Göklerin Tanrısı RAB yeryüzünün bütün krallıklarını bana verdi. Beni Yahuda'daki Yeruşalim Kenti'nde kendisi için bir tapınak yapmakla görevlendirdi.

Bu kavram satanist cin hibridi küresel ailelerin binlerce yıldır ulaşmak için dünyayı komplolar denizine çevirdikleri kadim siyonist hedefleridir. Hedef, Tek Dünya Devleti'ni kurmak, tüm insanları tam kontrol altına almak, bu devletin dinini satanizm olarak ilan etmek ve Rab kelimesini ardına gizlenerek sembolize ettikleri İblis'i ( Baal ), yeniden inşa etmeyi planladıkları Süleyman Tapınağı'ndaki tahtına oturtmaktır.

Şiirde geçen Babil'de Kur'an'da ve İncil'de satanik faaliyetlerin ( cinlere kulluk, büyü, fuhuş, cinayet, gasp vb. ) dünyaya yayıldığı merkez olarak tasvir edilmektedir.

66-Revelations-17-4 Kadın, mor ve kırmızı giysilere bürünmüş, altınlar, değerli taşlar, incilerle süslenmişti. Elinde iğrenç şeylerle, fuhşunun çirkeflikleriyle dolu altın bir kâse vardı.
66-Revelations-17-5 Alnına şu gizemli ad yazılmıştı: GİZEMLİ BÜYÜK BABİL, FAHİŞELERİN VE DÜNYA İĞRENÇLİKLERİNİN ANASI.
66-Revelations-17-6 Kadının, kutsalların ve İsa'ya tanıklık etmiş olanların kanıyla sarhoş olduğunu gördüm. Onu görünce büyük bir şaşkınlığa düştüm.

Bakara 2/102 Ve o Süleymanın mülkünün ve hükümdarlığının üzerine o şeytanların okuduğuna tabi oldular. Süleyman inkar etmedi ve lakin şeytanlar inkar ettiler. İnsanlara sihiri ve Babil’ de iki melek olan Harut ve Marut’ un üzerine indirileni öğretiyorlardı. "Kesinlikle biz sınavız. O halde inkar etmeyin." diyene kadar ikisi kimseye öğretmezlerdi. Onlardan erkeğin ve eşinin arasını neyin ayırdığını öğrenirlerdi. Onlar onunla Allah’ ın izni olmadıkça kimseye zarar veremezlerdi. Onlara ne zarar verebilir ne fayda vermez öğrenirlerdi. Onu satana ahirette nasip olmadığını bilirlerdi. O nefislerini sattıkları ne kötüdür. Keşke bilmiş olsalardı.

Victor Hugo'nun en meşhur eseri addedilen "Notre Dame" ( Notre Dame'ın Kamburu ) romanındaki ana tema "Nefsani arzular uğruna Allah'a isyan etme" temasıdır. Kitaptaki ana karakter olan kambur Quasimodo'nun yanısıra, Quasimodo'yu evlat edinmiş olan rahibin çalgıcı bir çingene kıza olan şehveti tutkusu nedeniyle işlediği günahlar konu edilmektedir. Notre Dame kilisesi, Gargoyle adı verilen cin sembolizmi ile donatılmış olması açısından dikkat çekmektedir. 


                                                       
                 Notre Dame Gargoyle'ları

Notre Dame'ın Kamburu ismiyle çekilen filmlerin birindeki son sahnede Quasimodo'nun bir Gargoyle'a sarılma görüntüsü yer almaktadır. Gargoyle'un bir Baphomet ( İblis / Baal ) sembolü olduğu açıkça görülmektedir. Notre Dame operası için bestelenen Belle ( Güzel ) isimli şarkının sözlerinde “Lucifer’e yakarış” bulunmaktadır.


Okült sembolizm tutkunu olduğu görülen Victor Hugo'nun "Les Miserables" ( Sefiller ) romanında da aslında Siyonistlerin insana bakış açısının ve yeni dünya düzenindeki insanın arzu edilen durumunu tasvir edip etmediği ayrı bir soru işaretidir. ( Siyonistler, Goyim olarak adlandırdıkları insanın, kendilerine hizmet etmek üzere yaratılmış hayvanlar olduklarına inanmaktadırlar. )

1988 yılında, ABD'nin New York şehrinin Cold Spring Harbor isimli beldesinde "The Human Genome Organisation HUGO" ismiyle bir proje başlatılmıştır. Projenin amacı insanın gen / genom haritasının çıkarılması ve DNA'daki enzimlerin baz diziliminin belirlenmesidir. Küresel aileler tarafından finanse edilen bu proje, yeni dünya düzeninin "tek tip insan neslinin" oluşturulması hedefine hizmet etmektedir. Organizasyonun isminin Victor Hugo'nun soyadına atfen verilip verilmediği net olmamakla birlikte Hugo'nun şiirinde yer alan "Qu'un peuple du genre humain" ( İnsan türünden tek topluluk ) cümlesi projenin amacıyla uyum arzetmektedir.



http://www.hugo-international.org

Victor Hugo'nu "La Fin de Satan" ( Şeytanın Sonu ) ve "Dieu" ( Tanrı ) isimli kitapları da dikkat çekmektedir.


















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder