25 Mayıs 2020 Pazartesi

Kaybolan "Ay'da ilk insan" görüntüleri ve Van Allen Belt meselesi?!!!

2014 Yılında basında şöyle bir haber yer almıştı.

"ABD Uzay ve Havacılık Dairesi, 1969'da Neil Armstrong'un Ay'a ilk kez ayak bastığı ve "insan için küçük, ama insanlık için büyük bir adım" dediği orijinal görüntüleri kaybetti."

https://www.cnnturk.com/2006/bilim.teknoloji/bilim/08/15/nasa.ilk.aya.cikis.videolarini.kaybetti/217513.0/index.html

Her türlü veriyi yüksek teknoloji kullanmak suretiyle dev arşivlerde saklayan NASA'nın tarihi önemi olan "Ay'da ilk insan" görüntülerini "kaybetmiş" olması oldukça şaşırtıcı bir durum olarak algılanmıştı.

Bu beyanat doğal olarak komplo teorisyenleri tarafından "Acaba Ay'a gidilmedi mi? Zira gidildiyse 1969 yılından beri yani 31 yıl boyunca bir daha neden gidilmedi?" sorularının tekrar gündeme taşınmasına sebep olmuştur. Ayrıca ABD Başkanı J.F. Kennedy'nin 1961 yılında kongrede yaptığı konuşmasında "ABD, bu on yıl bitmeden Ay'a bir insan indirmeyi ve onu emniyetli şekilde geri döndürmeyi hedef edinmelidir." dedikten 8 yıl sonra Ay'a inişin gerçekleşmiş olması da dikkat çeken noktalardan biri olmuştur.

Orion uzay aracı projesinde görevli NASA Mühendisi Kelly Smith'in 2016 yılında "Van Allen Belt radyasyonu nedeniyle uzaya insan göndermek imkansızdır. Öncelikle bu sorunu aşmalıyız." şeklinde bir söylemde bulunması da tartışmaları körüklemiştir. ( Smith'e neden böyle provokatif bir açıklama yaptırıldığı da ayrı bir husustur. Ayrıca Van Allen Kemeri'nin aşılması 2016 yılındaki teknoloji itibarıyla da hala önemli bir sorun iken bu sorunun 1969 yılındaki teknolojiyle nasıl aşıldığı da ayrı bir soru işareti oluşturabilmektedir. )

                                                     
             NASA Mühendisi Kelly Smith

1995 yılında piyasaya sürülen Illuminati New World Order isimli kart oyunundaki kartlardan biri de Ay'a insanlı iniş yapılmadığını ifade eden bir karttır. Bu kartlar, komplo kartları olarak bilinse de oldukça okült ve ezoterik gerçekleri içermektedirler.


Kartta bir stüdyo ortamı tasvir edilmektedir.

Ay'a gidiş misyonundaki en önemli engelin Van Allen Belt ( Van Allen Kemeri ) olduğu bilinmektedir. Van Allen Kemeri, ismini keşfi yapan astrofizikçi James van Allen'den almış olup, dünyayı saran manyetik alan kalkanına verilen isimdir. Enerji parçacıklarından oluşan bu kalkan, dünyayı güneş rüzgarı gibi radyasyon içeren plazma dalgalarından ve kozmik ışınlardan koruyan bir kuşaktır. Van Allen Kemeri, canlı organizmalar, mekanik ve elektronik sistemler üzerinde yapısal bozunuma sebebiyet verebilen radyoaktif bir enerji alanıdır. 



Şemadaki "mavi" kısımlar düşük radyasyon seviyeli bölgeleri göstermektedir.

Van Allen Kemeri, İç ve Dış Radyasyon Kuşağı olmak üzere iki katmandan ( proton ve elektron ) oluşmakta ve radyasyon seviyesi farklı alanlarda farklı seviyeler arzetmektedir. Dolayısıyla NASA'nın Van Allen Kemeri'nin az radyasyonlu bölgelerini tespit ettiği ve Ay'a gidiş misyonunda radyasyon seviyesinin az olduğu alanları rota olarak belirlediği, böylelikle uzay aracının ve astronotların radyasyondan en az seviyede etkilendikleri gibi bir sonuç ortaya çıkmaktadır.

Ancak kainattaki her gezegenin kendisine ait bir manyetik alanı ( frekans alanı ) bulunmakta olup, bir varlığın, yaşadığı gezegen dışındaki bir gezegene giriş yapabilmesi ve o gezegende yaşamına devam edebilmesi için yapısal değişikliğe uğraması gerektiği de kaynaklarda bildirilmektedir. Bir başka deyişle farklı bir manyetik alana giriş yapan bir varlığın genetik yapısının değişeceği ifade edilmektedir.

Kur'an'da "Yerin ve göğün çaplarından geçilmesinin" ancak bir "Sultan" ( Kuvvet, Delil, Bilgi ) ile mümkün olacağı bildirilmektedir.

55/33 - Ya ma'şerel cinni vel insi in isteta'tüm en tenfüzu min aktaris semavati vel ardı fenfüzu la tenfizune illa bi sultan
( Ey cin ve insan toplulukları, eğer göklerin ve yerin çaplarından nüfuz edip geçmeye istidatınız varsa, haydi ötesine geçin. Kuvvet, delil olmadan geçemezsiniz. )

Aşağıdaki NWO oyun kartı da seride yer almakta olup, kartın başlığı "Ay Üssü"'dür.

                                                   
                        Moon Base ( Ay Üssü )

Bu çerçevede, söz konusu "Sultan"'ın ( Delilin, Bilginin ), Mars'ta kolonileşmeyi planlayan ancak tarihi "Ay'da ilk insan görüntülerini" kaybeden  NASA tarafından keşfedildiğini düşünmek gerekiyor herhalde.!!

Öte yandan "Komplo Teorisi" kavramı da, 1969 yılındaki Moon Mission ( Ay Misyonu ) özelindeki, küresel elitin, toplumları zihinsel kaosa sürüklemek ve bu arada önceden planlı gündem maddelerini uygulamak amacıyla ve ayrıca de toplumları cahil tutmak amacıyla ortaya attığı bir kavramdır. Hatta 1997 yılında "Conspiracy Theory" isimli bir film de Holywood tarafından çekilmiştir. Holywood'u yönetenlerin Moon Mission'ı da yönetenler oldukları hatırlanmalıdır.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder