20 Mayıs 2020 Çarşamba

Matrix 4 REBORN !

İlki 1999 yılında vizyona girmiş olan ve birçok okült ezoterik mesas ve sembolizm içeren Matrix film serisinin sonuncusu olan "Matrix 4"'ün 21 Mayıs 2021 tarihinde vizyona gireceği belirtilmektedir. 


Filmleri dini ritüel ve agenda iletişim aracı olarak kullanan küresel şeytanların filmin vizyon tarihini  daha ilk filmin vizyon tarihi olan 1999 yılından da önce planlamış olmaları kuvvetle muhtemeldir.

Matrix 4 filminin teması REBORN yani "Tekrar Doğan" yani DİRİLEN olarak belirtilmektedir. Bu kavram, içinde bulunulan döngü sonu süreci ( Kıyamet / Ayağa Kalkış Günü ) itibarıyla çok şey ifade etmektedir. 

Filmin vizyona giriş tarihi ve teması Kur'an'ın 21. suresi olan Enbiya ( Haberciler ) suresinin 21. ayetiyle hem sayısal hem anlamsal uyum arzetmektedir.

21/21 - Em ittehazu aliheten minel erdı hüm YÜNŞİRUN
( Yerden ilahlar edindiler de onlar mı ÖLÜLERİ DİRİLTECEKLER? )

Ayetteki "Dirilme" kelimesinin bir anlamı da "Ruhsal ve Düşünsel Uyanış" olup, REBORN kelimesinin öncelikli anlamı da "Ruhsal Diriliş"'tir. 

21 sayısının Ruh'un sayısal sembolü* olması da okült ve nümerik sembolizmin tamamlayıcı bir yönüdür. ( * Ruh kelimesi Kur'an'da 21 kere tekrarlanmaktadır. ) 

Ayrıca Neo karakterinin filmde "Ölüyü dirilten" ve "İlahlaştırılan" bir karakter olarak tasvir edilmesi dikkat çekmektedir. Bu minvalde Neo, "Mesih" gibi tasvir edilmekte ve Mesih İsa'nın ikinci gelişi / yeniden doğuşu da** sembolize edilmektedir. Ancak bu noktada kastedilenin Mesih İsa' mı yoksa İblis mi olduğu önem arzetmektedir. Zira satanistler Haç adı verilen Mesih İsa'nın çarmıha gerilmiş  figürünü İblis'in Mesih İsa karşısındaki zaferinin sembolü addetmektedirler.

** Esas itibarıyla Mesih İsa'nın ikinci gelişi insanlar arasında Ünite / Vahdet anlayışının ve Kolektif Bilincin tesisini ve buna bağlı ruhsal uyanışı ifade etmektedir. İncil'de Mesih İsa, İnsanoğlu olarak da tanımlanmaktadır. İncil'deki şu ayetler "Ruhsal Diriliş" kavramı açısından önemlidir.

46-1 Corinthians-15-42 Ölülerin dirilişi de böyledir. Beden çürümeye mahkûm olarak gömülür, çürümez olarak diriltilir.
46-1 Corinthians-15-43 Düşkün olarak gömülür, görkemli olarak diriltilir. Zayıf olarak gömülür, güçlü olarak diriltilir.
46-1 Corinthians-15-44 Doğal beden olarak gömülür, RUHSAL BEDEN OLARAK DİRİLİR. Doğal beden olduğu gibi, ruhsal beden de vardır.
46-1 Corinthians-15-45 Nitekim şöyle yazılmıştır: "İlk insan Adem yaşayan can oldu." Son Adem'se yaşam veren ruh oldu.

Bu çerçevede Kur'an'daki Enbiya ( Haberciler ) suresinin numarasının 21 olması da ayrı bir uyum arzetmektedir.

Sonuç itibarıyla benzeri çok olan bu tip tespitler, mevcut olan tek ilmin, Allahü Teala'nın bahşettiği kutsal kitaplarda yer alan ve tüm bilimlere kaynak teşkil eden ilahi kozmik bilgiler olduğunu ispatlar niteliktedir. Bu bilgilerin ne yönde kullanılacağını ise varlıkların ruhsal tekamül seviyeleri belirlemektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder