28 Mayıs 2020 Perşembe

Grimoire ve Hurufu Mukatta

"Grimoire" kelimesi, Yunanca "Gramma" ( Harf, Yazılı olan şey ) ve "-r" ( Gibi olan anlamı veren ek ) kelimelerinden oluşmakta olup, "Harfleme, Harf Heceleme, Yazım, Şekilleme" gibi anlamları içermektedir.

"Bir lisandaki kelimelerin yazımından, seslendirilmelerinden ve anlamlarından oluşan sistem" anlamına gelen "Grammaire / Grammar / Grammatik" ( Fra. / İng. / Alm. ) kelimeleri "Grimoire" kelimesinin kaynağını teşkil etmektedir.

"Grimoire" kelimesi okültizmde, doğrudan veya cinler kanalıyla büyü yapılabilmesi amacıyla icra edilen "Spell Casting" ( Hece Dökümü, Heceleme ) eylemini tanımlamaktadır. Okültizmde cin çağırma ve büyü kitaplarına da "Grimoire" ismi verilmektedir.

                                                                
                     Bir Grimoire kitabı

En meşhur grimoire kitabı 17. yüzyılda derlendiği tahmin edilen Lesser Key of Solomon ( Süleyman'ın Küçük Anahtarı ) isimli anonim kitaptır. Bu girmoireda Süleyman'ın 72 cininden bahsedilmektedir. Kur'an'daki Cinn suresinin numarasının 72 olması da bu minvalde dikkat çekmektedir.

Her harfin ayrı bir evren ve ayrı bir enerji frekansı olduğu, harflerin belirli nümerolojik sistemlere göre tekrarlanması suretiyle ve Allah'ın izniyle maddenin yapısının değiştirilebileceği ve yaratma eyleminde bulunabileceği okült ezoterik zümrelerce bilinmektedir. Bu durum Kur'an'da yer alan ve Hurufu Mukatta olarak anılan harfler fenomenine de açıklık getirmektedir. Kur'an'daki Hurufu Mukatta ( Kesik Harfler ), frekans yükseltme ve üst boyut iletişimine kapı açma işlevini yerine getirmek sureiyle ayetlerin daha iyi anlaşılabilmesini sağlamak amacıyla ayetler arasına serpiştirilmiştir. Kur'an'da toplam 30 ayette ve 29* farklı ayette toplam 78 huruf yer almaktadır.

Bkz.


* 29 sayısının nümerolojik değeri, farklı boyuta geçiş kapısının sembolü olan 11 sayısını vermektedir. )

Kur'an'da hurufların "Kitabın işaretleri / ayetleri" ( Ayatül kitab ) oldukları ilk kez Yunus suresinin 1. ayetinde bildirilir.

10/1 - Elif (1) lam (2) ra (3) tilke (4) ayatü (5) el (6) kitabi (7) el (8) hakım (9) ( Elif lam ra. Bunlar hakim kitabın ayetleridir. )

Ayetin kodunun nümerolojik değerinin 11 olması ve ayetin toplam 9 kelimeden oluşması farklı boyuta geçiş kapısının sembolü olan 9/11 ve 11 nümerolojisine ve hurufu mukattanın bu işlevi görmekte olduğuna dikkat çekmektedir. ( 1+1+9 = 11 )

Ayrıca bu ayette, Kur'an'da en çok tekrarlanan ( 6 kere ) huruf seti olan "Elif Lam Ra" setinin ilki yer almaktadır. Elif Lam Ra seti El ve Ra kelimelerini de ifade etmekte olup, "Allah Görür" anlamını içermektedir. Bu huruf setinin alfabetik sıra değerleri toplamının nümerolojik değeri de 6 olmaktadır. ( Elif 1, Lam 12, Ra 20 ... 1+1+2+2+0 = 6 )

A'raf suresinin 4. ayetinde de "Ebvabüs Sema" ( Göğün Kapıları ) ifadesi Kur'an'da ilk kez geçmekte olup, bu ayetin kodunun ( 7/40 ) nümerolojik değeri 11 olmaktadır. ( 7+4+0 = 11 )

7/40 - İnnellezine kezzebu bi ayatina vestekberu anha la tüfettehu lehüm ebvabüs semai ve la yedhulunel cennete hatta yelicel cemelü fı semmil hıyad ve kezalike neczil mücrimın
( O ayetlerimizi yalanlayanlara ve onlara kibirlenenlere, onlara göğün kapıları kesinlikle açılmaz. Deve iğne deliğinden geçene kadar cennete giremezler. İşte suçluları böyle karşılıklandırırız. )

Kur'an'ın ilk suresi olan Fatiha ( Açılış, Anahtar ) suresinin ilk ayeti olan 1/1 kodlu ayette yer alan "Bismillahirrahmanirrahim" ( Rahman ve rahim olan Allah'ın ismiyle ) ifadesi 19 harften oluşmaktadır. Ayetin kodundaki 1/1 ve 19 sayısının nümerolojik değeri olan 1 ( 1+9 = 10 ... 1+0 = 1 ) sayısı yanyana 111 sayısını oluşturmaktadır.

Huruf zikriyle pozitif frekans yoğunluğu elde edilebileceği gibi negatif frekans yoğunluğu ds elde edilebilir. Bu tamamen zikri yapanın niyetiyle ilintili bir husustur. Örneğin Kabala, huruf zikri ve Grimoire esasına dayalı olarak büyü yoluyla tahakküm kurmaya odaklı mistik bir anlayıştır.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder