10 Mayıs 2020 Pazar

Terör ... Bir kontrol aracı

"Terör" kelimesi esas itibarıyla Fransızca "Terreur" kelimesi olup "Korku, Dehşet" anlamına gelmektedir. Bu kelime İngilizce'de de "Terror" olarak yazılmakta ve yine aynı anlamı taşımaktadır.

Evvelki bölümlerde incelendiği üzere "Terör" kavramı küresel şeytan çetesinin büyük dünya toplumunu kontrol ve tahakküm altında tutmak için kullandığı temel araçtır. Savaşlar, salgın hastalıklar, yapay olarak tetiklenen doğal felaketler terör kapsamı içine girmektedir. Ancak "Terör" kelimesi genel olarak "Terörist adı verilen belirli bir grup tarafından belirli bir bölgedeki toplum içinde yaratılan şiddet olayları"nı tanımlamaktadır.

"War on Terror" ( Terörle Savaş / Teröre Dayalı Savaş ) kavramı ise anılan kontrol ve tahakküm sisteminin daim kılınması için küresel çete tarafından üretilmiş bir kavramdır. Zira yüklenici gibi kullanılan gruplara, örgütlere istenildiği zaman şiddet ve dehşet olayları yarattırılması neticesinde bu kısır döngü sürmekte ve insanların hak ve özgürlükleri sürekli olarak kısıtlanabilmektedir. Artık yeni dönemde ülkelerin topyekün birbirleriyle fiziken savaşmaları yerine hedeflenen bölgede kaos yaratılması metodu uygulanmaya başlanmıştır. Başta da söylendiği üzere amaç, önce topluma korku salmak, daha sonra da planlı olarak uygulanan bu "Terör" ( Korku ) sorununu çözmek söylemiyle evvelce planlanan ve kontrolü daha da arttıracak olan uygulamaların devreye alınmasını sağlamaktır. Bu metod "Problem-Reaksiyon-Çözüm" metodu olarak anılmaktadır. 

Son olarak deneyimlenen Coronavirus salgını da esas itibarıyla bir yeni çağ terör uygulamasıdır. Laboratuar ortamında sentetik olarak üretilmiş olan virüs, küresel çete tarafından adeta yüklenici terörist olarak kullanılarak dünya toplumlarına "korku" salmakta ve küresel totaliter rejimin tesis ine vasıta olmaktadır.

Bkz:


Al'i İmran suresinin 175. ayetinde "Terörün / Korkunun" şeytanın temel stratejisi olduğu bildirilmekte ancak asla korkulmaması gerektiği de vurgulanmaktadır.

3/175 - İnnema zalikümüş şeytanü yühavvifü evliyaehu fe la tehafuhüm ve hafuni in küntüm mü'minın
( Kesinlikle bu size şeytandır. Dostlarını korkutur. O halde, eğer inananlar iseniz, onlardan korkmayın da benden korkun. )

Şeytanların "korku tuzakları" nihayetinde kendi başlarına geçmekte ve kendilerini helak etmektedir.

35/43 - İstikbaran fil erdı ve mekras seyyi' ve la yehıykul mekrus seyyiü illa bi ehlih fe hel yenzurune illa sünnetel evvelın fe len tecide li sünnetillahi tebdıla ve len tecide li sünnetillahi tahvıla
( Yerde kibirlenme ve kötülük tuzağıdır. Kötülük tuzağı sahibinin haricindekinin başına geçmez. Ancak evvelkilerin adetlerini mi gözetiyorlar? Allah' ın adetinde değişim bulamazsın. Allah' ın adetinde dönüşüm, başkalaşım bulamazsın. )





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder