31 Mayıs 2020 Pazar

Hacc ve Tavaf'taki portal açıcı frekans

"Suudi Arabistan’da Coronavirus vaka sayısının 5’e yükselmesinin ardından Suudi yetkililer, tedbir amacıyla hem yurt dışından gelenlerin hem de ülkede ikamet edenlerin umre ziyaretlerini geçici olarak durdurdu. Bundan 40 yıl önce silahlı bir grup isyancının işgal girişimi nedeniyle kapatılan Kabe, dezenfekte çalışmalarının sona ermesine rağmen ziyarete açılmadı." ( Basından 6 Mart 2020 )

                             
                                                          
                       Tavafın durduğu Kabe

Hacılar, hacc ziyaretlerinde Kabe'nin çevresini 7 kere dönmek suretiyle tavaf etmektedirler.

Ayrıca Bkz.

https://kuranilmi.blogspot.com/2016/05/kabe-kup.html?m=1


Kabe tavafından bir enstantane

7 sayısı bir döngülük frekansı ve işin tamamlanmasını, olmasını sembolize etmektedir. Kur'an'da "70 kere dilemenin gerçekleşmeye etkisi" dolaylı bir misal ile bildirilmektedir. ( 70 ... 7+0 = 7 )

9/80 - İstağfir lehüm ev la testağfir lehüm in testağfir lehüm seb'ıne merraten fe len yağfirallahü lehüm zalike bi ennehüm keferu billahi ve rasulih vallahü la yehdil kavmel fasikın
( Onlara af iste veya onlara af isteme. Onlar için yetmiş kere af istesen de Allah onlara af eylemeyecektir. Bu, kesinlikle onların Allah' ı ve resulünü inkar etmelerinden dolayıdır. Allah günahkarlar kavmini yönlendirmez. )

Kur'an'da "Hacc" ve "Tavaf" kavramlarının yer aldığı ayetler şöyledir.

2/125 - Ve iz cealnel beyte mesabeten lin nasi ve emna vettehızu min mekami ibrahıme müsalla ve ahidna ila ibrahıme ve ismaıyle en tahhira beytiye lit TAİFİNE vel akifıne ver rukkeıs sücud
( Ve zamanında evi insanlar için güvenli ve sevap yeri kıldık. İbrahim’ in makamından dua yeri edinin. TAVAF EDENLER, kullukta sebatkarlar ve eğilip yere kapananlar için İbrahim' e ve İsmail' e evi temizlemeyi ahdettik. )

"Tavaf" kelimesinin ilk kez geçtiği ayetin numarasının ( 125 ) nümerolojik değeri 8 ( 1+2+5 = 8 ) olup ayette de 38 ( 3+8 = 11 ) kelime bulunmaktadır. Ayrıca ayetteki "Taifin" ( Tavaf edenler ) kelimesi 30. kelime olup, ayetin numarası ile toplandığında ( 125 ve 30 ... 1+2+5+3+0 = 11 ) yine 11 sayısı elde edilmektedir. 8 ve 11 sayıları yeni döngü başlangıcının, sonsuz döngünün ve farklı boyuta geçiş portalının nümerik sembolleridir. İnananlar için Hacc eylemi, bir yenilenme, temizlenme ve yeni bir başlangıç niteliğindedir.

2/158 - İnne (1) es (2) safa (3) ve (4) el (5) mervete (6) min (7) ŞEAİRİ(8) allah fe men HACCEL BEYTE EVI'TEMERA fe la cünaha aleyhi en YETTAVVEFE bihima ve men tetavvea hayran fe innellahe şakirun alim
( Safa ve Merve Allah’ ın işaretlerindendir. O halde kim EVİ HAC VEYA UMRE OLARAK ZİYARET EDERSE, onun onları TAVAF ETMESİNDE üzerine günah yoktur. Kim isteyerek hayır yaparsa, kesinlikle Allah şükredendir, bilendir. )

Ayette yer alan "Şeair" ( İşaretler ) kelimesinin sıra numarasının 8 olması da iletilmek istenen mesaja dikkat çekmekte gibidir.

9/19 - E cealtüm sikayetel HACCİ ve ımaratel mescidil harami ke men amen billahi vel yevmil ahıri ve cahede fı sebılillah la yestevune ındellah vallahü la yehdil kavmez zalimın
( Siz HACILARA su dağıtmayı, Mescid-i Haram'ı imar etmeyi, Allah’a ve sonraki güne inananların ve Allah yolunda cihad edenlerin yaptığına eşit mi kılıyorsunuz? Allah' ın indinde eşit olmazlar. Allah zalimler kavmini yönlendirmez. )

22/26 - Ve iz bevve'na li ibrahıme mekanel beyti en la tüşrik bı şey'en ve tahhir BEYTİYE lit TAİFİNE vel kaimıne ver rukkeıs sücud
( Ve zamanında, "Bana hiçbir şeyi ortak koşma ve EVİ, TAVAF EDENLER, kalanlar ve eğilerek yere kapananlar için temizle." diyerek İbrahim için mekan olarak evi makam kıldık. )

22/29 - Sümmel yakdu tefesehüm vel yufu nüzurahüm vel YETTAVVEFU BİL BEYTİL ATİK
( Sonra kirlerini gidersinler. Adaklarını yerine getirsinler ve saf EVİ TAVAF ETSİNLER. )


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder