16 Mayıs 2020 Cumartesi

G harfi sembolizmi

"G" harfi okült ezoterik açıdan bir çok anlamı barındıran ve cemiyet sembolü olarak da kullanılan bir harftir. 

G harfinin sembolize ediyor olabileceği kavramlar şöyledir.

Geography = Bu kelime "Ge / Geo" ( Yer ) ve "Graphy" ( Grafikleme ) kelimelerinden oluşmaktadır.  

Gene ( Gen ) = "Gen" olarak telaffuz edilen bu kelime "Tür / Türeyen" anlamını taşımaktadır.

Genesis = "Gen" köküne sahip olan ve "Türeyiş" anlamına gelen kelimedir.

Genital = "Gen" köküne sahip olan ve "Türemeyle ilgili" anlamına gelen kelimedir.

Jeunesse = Fransızca olan ve "Türemişlik / Türeme / Gençlik*" anlamına gelen kelimedir. "Genessis" kelimesiyle özdeş olup yazılış farkı bulunmaktadır. * Türkçe'deki "Genç" kelimesi de "Gen" kökü ve "ç" ekinden ( gibi olan ) oluşmakta ve özünde "Türemiş olan" anlamını taşımaktadır.

Cin = "Gen" kelimesinin Türkçe ve Arapça yazılışmış halidir. "Cinsel" kelimesi "Türemeyle ilgili olan" anlamına gelmektedir. ( Görünmeyen farklı boyut varlığı olan Cin ile de ilintisi bulunmaktadır.

Gravity = Yerçekimi

Geometry = "Ge" ( Yer ) ve "Metry" ( Metre / Ölçüm ) kelimelerinden oluşan ve "Yer ölçümleme" anlamına gelen kelimedir. Kökteki "Ge" kelimesinin "Gene" kelimesinde de yer alıyor olması muhtemeldir.

Geography = "Ge" ( Yer ) ve "Graphy" ( Grafikleme / Çizim ) kelimelerinden oluşan ve "Yer çizimi" anlamına gelen kelimedir. 

Giant ( İng. ) / Géant ( Fra. ) = Dev

Gate = Kapı ( Farklı boyuta açılan portalı ifade etmektedir.

Cee = Bu kelime Türkçe'de "Aniden ortaya çıkma" olgusuyla ilintili bir nida kelimesidir. "Gene" kelimesi "Cin / Cen" gibi telaffuz edilmekte olup, "Cee" nidasının aniden "Türeme" veya "Portalden geçip farklı boyutta belirme" kavramıyla ilintisi olabilir. 

6 = Bu sayı Kur'an'da yaratılış süresini ifade etmekte olup, aynı zamanda yaratılışın da sembolüdür. 6 rakamının G harfiyle şekilsel ve sembolik benzerliği bulunmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder