7 Mayıs 2020 Perşembe

Habercilere bahşedilen yetenekler

Kur'an'da bazı haberci resullerin farklı yeteneklerinden bahsedilmekte olup, esas itibarıyla bu misallerle insanın, yoğun iman frekansı ile aktive edebileceği potansiyel yeteneklerine işaret edilmektedir. Herhangi bir haberci resulün bir diğerine göre salt bir üstünlüğünün olmadığı ve habercilerin ayrıştırılamayacağı da ayetlerde bildirilmektedir.

2/253 - Tilker rusülü faddalna ba'dahüm ala ba'd minhüm men kellemellahe ve rafea ba'dahüm deracat ve ateyna ıysebne meryemel beyyinati ve eyyednahü bi ruhıl kudüs ve lev şaellahü maktetelellezine min ba'dihim min ba'di ma caethümül beyyinatü ve lakinıhtelefu fe minhüm men amene ve minhüm men kefar ve lev şaellahü maktetelu ve lakinnellahe yef'alü ma yürıd
( İşte o resulleri, bazılarını bazılarına üstün kıldık. Allah onlardan kimiyle konuştu ve bazılarını derecelerle yükseltti. Meryem oğlu İsa’ ya açık deliller verdik. Onu kutsal ruh ile destekleyip kuvvetlendirdik. Şayet Allah dileseydi, o bazıları, onlara getirdiğimiz açık delillerden sonra savaşmazlardı. Lakin ihtilafa düştüler. Böylece onlardan kimi inandı, kimi de inkar etti. Şayet Allah dileseydi savaşmazlardı. Lakin kesinlikle Allah ne isterse yapar. )

2/285 - Amener rasulü bima ünzile ileyhi min rabbihı vel mü'minun küllün amene billahi ve melaiketihı ve kütübihı ve rusülih la nüferriku beyne ehadin min rusülih ve kalu semı'na ve eta'na ğufraneke rabbena ve ileykel masır
( Resul kendisine Rab’binden o indirilene inandı. İnananların hepsi Allah’a , meleklerine, kitabına, resullerine inandılar. "Resullerinden hiçbirini aralarında ayırmayız. Duyduk ve itaat ettik. Rab’bimiz senin affını dileriz ve varış yeri sanadır." dediler. )

Haberci resuller, kendilerine verilen yeteneklerin kitaptaki tanımları ve ilgili ayetler şöyledir. 

İSA ( Yaratma, Ölüyü diriltme, Suda yürüme, Şifa verme, Körü gördürme, Doğa olaylarına hükmetme, İncil, Kutsal Ruh desteği )

3/49 - Ve ancak İsrailoğullarına resuldür. "Kesinlikle ben size Rab’binizden ayet getirdim. Kesinlikle ben size, çamurdan kuşun şekli gibi olanı yaratırım. Böylece onun içine üflerim de o Allah’ ın izni ile kuş olur. Doğuştan körü, alacalıyı iyileştiririm. Allah’ ın izni ile ölüyü diriltirim. O yediklerinizi, o evlerinizin içinde biriktirdiklerinizi size haber veririm. Eğer inananlarsanız, kesinlikle bunda size ayetler vardır."

40-Matthew-14-25 Sabaha karşı İsa, gölün üstünde yürüyerek onlara yaklaştı.

40-Matthew-8-26 İsa, "Neden korkuyorsunuz, ey kıt imanlılar?" dedi. Sonra kalkıp rüzgarı ve gölü azarladı. Ortalık sütliman oldu.

SÜLEYMAN ( Mülk, Her şey, Kitap, Sihir, Cinlere hakimiyet, Şeytanlara hakimiyet, Kuşların konuşması, Rüzgarlar, Ekin hakkında hüküm )

2/102 Ve o Süleymanın mülkünün ve hükümdarlığının üzerine o şeytanların okuduğuna tabi oldular. Süleyman inkar etmedi ve lakin şeytanlar inkar ettiler. İnsanlara sihiri ve Babil’ de iki melek olan Harut ve Marut’ un üzerine indirileni öğretiyorlardı. "Kesinlikle biz sınavız. O halde inkar etmeyin." diyene kadar ikisi kimseye öğretmezlerdi. Onlardan erkeğin ve eşinin arasını neyin ayırdığını öğrenirlerdi. Onlar onunla Allah’ ın izni olmadıkça kimseye zarar veremezlerdi. Onlara ne zarar verebilir ne fayda vermez öğrenirlerdi. Onu satana ahirette nasip olmadığını bilirlerdi. O nefislerini sattıkları ne kötüdür. Keşke bilmiş olsalardı.

21/78 Ve Davud ve Süleyman, zamanında ekin hakkında hüküm verirlerdi. Zamanında kavmin koyunları onun içinde yayılmışlardı. Onların hükümlerine şahitler olduk.

21/81 Ve Süleyman için, onun emriyle, o bereketlendirdiğimiz yere doğru akan kuvvetli rüzgar verdik. Herşeyi bilenler olduk.

21/82 Ve şeytanlardan ona dalgıçlık yapanları ve bundan başka işler yapanları. Onlara koruyucu, gözetici olduk.

27/16 Ve Süleyman Davud' a varis oldu. "Ey insanlar, bize kuşların konuşması öğretildi. Bize herşeyden verildi. Kesinlikle bu, o apaçık üstünlüktür, lütuftur." dedi.

27/17 Ve cinlerden, insanlardan ve kuşlardan oluşan orduları, askerleri Süleyman için toplandı. Artık onlar düzenlenip hizalanıyorlardı.

27/39 Cinlerden İfrit "Ben onu sana, sen makamından kalkmadan önce getiririm. Kesinlikle ben onun üzerine kuvvetliyim güvenilirim." dedi.

27/40 Kitaptan o ilmi indinde olan "Bakışının sana dönmesinden önce ben sana onu getiririm." dedi. Böylece onu indinde yerleşmiş olarak gördüğünde "Bu, şükür mü ederim, inkar mı ederim diye beni sınamak için Rab’bimin üstünlüğündendir, lütfundandır. Kim şükrederse, kesinlikle nefsi için şükreder. Kim inkar ederse, kesinlikle Rab’bim ganidir, faydalıdır yücedir." dedi.

MUSA ( Asa ile taştan 12 pınar fışkırtma, Asa ile denizi yarma*, Asa ile sihiri ortadan kaldırma, Elini beyaz gösterme, Tevrat ) ( * Farklı boyuta portal açma )

26/63 Böylece Musa' ya "Asan ile denize vur." diye vahyettik de patlayıp yarıldı. Her bölük büyük dağ gibi oldu.

2/60 Ve zamanında Musa kavmi için su istedi de "Asan ile taşa vur." dedik. Böylece ondan oniki pınar fışkırıp aktı. Tüm insanlar içecekleri yeri bildiler. Allah' ın rızıklarından yiyin ve için. Yerde bozgun yaparak asileşmeyin. 

23/49 Ve Musa' ya kitabı verdik. Umulur ki onlar yönlenirler. 

7/116 "Atın." dedi. Attıklarında insanların gözlerini sihirlediler ve onları şaşırttılar. Büyük sihir oluşturdular.
7/117 Ve biz Musa'ya “Asanı at." diye vahyettik de o zaman o onların uydurduklarını yuttu. 

20/22 Ve elini koynuna koy. Diğer ayet olarak, kusursuz beyaz çıksın.

YUSUF ( Rüya yorumlama )

12/43 Ve hükümdar "Kesinlikle ben yedi semiz sığır gördüm. Onları yedi cılız olanı yiyordu. Yedi yeşil başak ve diğerleri kuru. Ey ileri gelenler, eğer rüyayı yorumlarsanız bana rüyam hakkında fetva verin, fikir bildirin." dedi.

12/44 "Karışık rüyalar. Biz rüyaların yorumunu bilenler değiliz." dediler.

12/45 Ve onlardan kurtulanı, uzun zaman sonra kavrayıp idrak etti de "Ben onun yorumunu size haber veriririm. Haydi gönderin beni." dedi.

12/46 Yusuf, ey doğru olan. Yedi semiz sığırı yedi cılız sığırın yemesi ve yedi yeşil başakla diğerleri kuru olanlar konusunda bize fikir bildir. Umarım insanlara dönerim. Umulur ki bilirler.

MUHAMMED ( Kur'an, Mirac )

17/93 Veya sana süsten, altından ev olsun veya tüm misallerden göğe yükselesin. İşte insanların çoğunluğu ancak inkarda diretirler. "Üzerimize, okuyacağımız kitap indirene kadar senin yükselişine inanmayız." De ki: "Rab’bim yücedir. Ben resul olan insanın haricindeki miyim?"

Bakara suresinin 136. ayetinde Haberciler'e farklı bilgi seviyeleri ve yetenekler bahşedildiği ancak sonuç itibarıyla hepsinin görevinin aynı olması nedeniyle aralarında bir üstünlük durumunun olamayacağı bildirilmektedir. Bu ayet aynı zamanda tüm insanlar arasında kibire asla yer olmadığına ve bir üstünlük arayışının da söz konusu olmaması gerektiğini bildirmektedir.

2/136 - Kulu amenna billahi ve ma ünzile ileyna ve ma ünzile ila ibrahıme ve ismaıyle ve ishaka ve ya'kube vel esbatı ve ma utiye musa ve ıysa ve ma utiyen nebiyyune min rabbihim la nüferriku beyne ehadin minhüm ve nahnü lehu müslimun

( "Allah’a  ve o bize indirdiğine ve o İbrahim’e ve İsmail’e ve İshak’a ve Yakub’a ve torunlarına indirdiğine, o Musa’ ya ve İsa’ya verilene ve Rab’lerinden o habercilere verilene inandık. Aralarında onlardan hiçbirini ayırmayız ve bizler O'na teslim olanlarız." deyin. )

Evvelce de belirtildiği üzere döngü sonu süreci olan Kıyamet Günü'nde ( Ayağa Kalkış Günü ) insanların metapsişik yetenekleri gelişecek ( telekinezi, teleportasyon, telepati, durugörü, medyumluk, çok bedenleme vb. ) ve madde üzerinde hakimiyet kazanarak üst boyutlara hazır hale geleceklerdir.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder