24 Mayıs 2020 Pazar

Keltler ( Galatyalılar ), Druidler, Mecusiler ve Medusa sembolizmi

Antik Yunancada “Keltoi, Galatai” olarak telaffuz edilen ve "Onurlu, Cesur, Sihir içeren hazne" anlamlarını taşıyan kelimelerden adını alan Kelt ( Galli ) kavmi Atlas okyanusu’ndan Karadeniz’e kadar geniş bir Avrupa kuşağına hâkim olup Orta Avrupa’dan göç ederek özellikle Britanya adaları’na, Galya’ya ( "Galya" kelimesi de "Kel / Gal" köküne sahiptir. ), İspanya, İtalya ve Anadolu’da yerleşmişlerdir. Keltlerin Kırım civarında ortaya çıktıkları ve yayıldıkları bilinir. Anadolu’ya göçen Galatyalıların Ankara'yı başkent yaptıkları ve Ankara kelimesinin Kelt / Galat kökenli bir kelime olan ve "Gemi çapası" anlamına gelen “Ankrya” kelimesinden geldiği bilinir. İngilizce'deki "Anchor", Fransızca'daki "Ancre" ve Almanca'daki "Anker" kelimeleri de aynı anlamı taşımaktadır. İstanbul'daki "Galata Kulesi" de Kelt kültürünün bir yansımasıdır. "Galat / Kelt" kelimesi Arapça'da "Hata, Yanlış, Kaideye uymayan söz" anlamına gelmektedir. ( "Galat-ı Meşhur" olarak bilinen söz de "Meşhur Hata" anlamına gelmektedir. )

    Keltlerin ( Galatyalılar ) yayılım haritası

İncil'in "Galatyalılar" isimli bölümünde, Keltler'in ( Galatyalılar ) cinlere kulluk eden müşrikler topluluğu olduğuna ilişkin şu ayetler yer almaktadır.

44-İşler-16-6 Kutsal Ruh'un, Tanrı sözünü Asya ilinde yaymalarını engellemesi üzerine Pavlus'la arkadaşları Frikya ve GALATYA bölgesinden geçtiler.

44-İşler-18-23 Bir süre orada kaldıktan sonra yola çıktı; sırayla GALATYA ve Frikya bölgelerini dolaşarak tüm öğrencileri ruhça pekiştirdi.

48-GALATYALILAR-3-1 EY AKILSIZ GALATYALILAR! Sizi kim BÜYÜLEDİ? İsa Mesih çarmıha gerilmiş olarak gözlerinizin önünde tasvir edilmedi mi?

48 Galatians 3-3 BU KADAR AKILSIZ MISINIZ? Ruh'la başladıktan sonra şimdi insan çabasıyla mı bitirmeye çalışıyorsunuz?

48 GALATYALILAR 4-8 Ne var ki, eskiden Tanrı'yı tanımadığınız zamanlarda, gerçek olmayan tanrılara kölelik ettiniz.

48 GALATYALILAR 4-9 Şimdiyse Tanrı'yı tanıdınız, daha doğrusu Tanrı tarafından tanındınız. Öyleyse nasıl oluyor da bu değersiz, etkisiz ilkelere dönüyorsunuz? Yeniden onların kölesi mi olmak istiyorsunuz?

48 GALATYALILAR 4-10 Özel günler, aylar, mevsimler, yıllar kutluyorsunuz!

48 GALATYALILAR 4-11 Sizin için korkuyorum. Yoksa uğrunuza boş yere mi emek verdim?

60-1 Peter-1-1 Mesih İsa'nın elçisi ben Petrus'tan Pontus, GALATYA, Kapadokya, Asya İli ve Bitinya'ya* dağılmış ve buralarda yabancı olarak yaşayan seçilmişlere selam!

* Bitinya = Bursa

Yabancı bir kaynakta yer alan şu ifadeler dikkat çekmektedir.

"The early *CELTS* may not have known the name SATAN or the non-elect demons. But their history often speaks of INTERACTION WITH THESE ENTITIES."

( İlk Keltler şeytan veya cinler gibi kavramları bilmiyor olabilirlerdi. Ancak tarihsel bilgiler bu varlıklarla etkileşim içinde olduklarını göstermektedir. )



Keltler, Druid adı verilen sihirbaz ve kahin niteliğine sahip satanist rahiplerin yönlendirmesi ve yönetimi altında yaşamakta olan bir topluluktu. Druid ( Dru + id* ) kelimesindeki "Dru" kökünün Türkçe'deki "Duru / Deru" ( Bulanık olmayan, Açık, Net, Sağlam, Sabit ) kelimesiyle etimolojik ilintisi olması muhtemeldir. Zira Druidlerin "Durugörü" ( Gizemin ardını, gerçeği açık ve net şekilde görebilme ) yeteneklerinin gelişmiş olduğu bilinmektedir. Aynı şekilde İngilizce'deki "TRUe / TRUth" ( Gerçek ), "TRUst" ( Güven ), "DURable" ( Sağlam, Dayanıklı ), "DURmak" ( Sabit kalmak ), Fransızca'daki "DROIT" ( Doğru ), Türkçe'deki "DOĞRU", "DÜRüst" kelimeleri de bu bağlamda dikkat çekmektedir. ( * -id eki "gibi olan" anlamını taşımaktadır. )

Druidler, politeist ( çok tanrılı ) yani satanik tesirlerin altında kalmışlardır. Bu husus, İncil'in Galatyalılar suresinin 3-1 numaralı ayetinde "Ey akılsız Galatyalılar! Sizi kim büyüledi?" cümlesiyle bildirilir. Bu minvalde Keltler, başta Güneş** olmak üzere, yıldız ve ay gibi olguları ilahi sembol addetmişlerdir. Kur'an bu eğilimin şeytani olduğuğunu ayetlerinde bildirmiştir.

41/37 - Ve min ayatihil leylü ven neharu veş şemsü vel kamer la tescüdu liş şemsi ve la lil kameri vescüdu lillahillezı halekahünne in küntüm iyyahü ta'büdun

( Ve gece, gündüz, Güneş ve Ay O’nun ayetlerindendir. Ne Güneş için, ne de Ay için yere kapanmayın. Eğer sadece O’na kulluk etmekteyseniz, onları yaratan Allah için yere kapanın. )

Keltlerin Güneşi sembolize eden figürü "Yılan saçlı Medusa*** ve onun erkek versiyonu olan Gorgon"'dur. Bu sembolizm yine satanik bir sembol olan "Şahmaran" ( Yılanlar Şahı ) sembolizminde de görülmektedir. Zira "Yılan" ve "Güneş" figürleri satanik pagan inanışın en temel sembolleridir. Druidlerin / Keltlerin  Knights Templar ( Tapınak Şövalyeleri ) ve Rosicrucians ( Gül Haççılar ) cemiyeti ile ilintileri bulunmaktadır.

Kelt / Druid felsefesinde olduğu gibi "Güneş ve Ateş ile sembolize edilen şeytanın güç ve nimet veren ilah addedildiği" bir diğer akım da Hindistan ve İran kaynaklı olarak yayıldığı bilinen ancak esasında Druidlerin etkisiyle ortaya çıkmış Mecusiliktir. "Mecus" kelimesi Latince, Yunanca ve Antik Pers dilindeki "Magus" ( Büyücü, Sihirbaz, Ateşçi ) gibi anlamları barındırmaktadır. "Magic" / "Magician" ( Büyü / Büyücü ), "Magnet" ( Mıknatıs ), "Magnetic" ( Manyetik ), "Magnificient" ( Harika ) kelimelerinin kökünde de "Mag / Mec" kelimesi bulunmaktadır. "Ateş enerjisiyle oluşturulan harikaların, mucizelerin çekim, etkileme ve büyüleme gücü" ifadesi Mecusilerin faaliyetlerini tanımlamaktadır. ( Not: Mecusiler, Zerdüşt olarak da anılmakta olup bu kelimedeki "Zerd" kökünün "Druid" kelimesiyle benzerliği de bulunmaktadır. Arapça'da Z harfi D olarak da telaffuz edilmektedir. Örnek: Beyad / Beyaz, Badı / Bazı, Radı / Razı .... )


Mecusilerin ( Zerdüştler / Druidler ) portal içinde ateş yakma ve tapınma ritüelinden bir enstantane

"Ezoterik Öğretiler Ansiklopedisi"'nde Kelt / Druid inancının Avrupa, Anadolu ve Asya'ya yayıldıkları belirtilmektedir.


Kur'an'da Mecusilerden, "ortak koşanlar / şirk koşanlar" kategorisinde yer alacak şekilde bahsedilmektedir.

22/17 - İnnellezine amenu vellezine hadu ves sabiıne ven nesara vel MECUSE vellezine eşraku innellahe yefsılü beynehüm yevmel kıyameh innellahe ala külli şey'in şehıd
( Kesinlikle Allah, ayağa kalkış gününde, o inananların, Yahudilerin, Sabiilerin, Nasıralıların, MECUSİLERİN ve ortak koşanların aralarını ayıracaktır. Kesinlikle Allah herşeye şahittir. )

Kur'an'da şeytana kulluk eden Firavun'un da sihir ( büyü ) ve ateş gücünden faydalandığı ve sihirin, ilmin şeytani amaçlarla kullanımı olduğu ayetler de bildirilir.

10/77 - Kale musa e tekulune lil hakkı lemma caeküm e sıhrun haza ve la yüflihus sahırun
( Musa, "Size geldiğinde gerçek için böyle mi dersiniz? Bu sihir midir? Sihirbazlar iflah olmazlar." dedi. )

10/79 - Ve kale fir'avnü'tunı bi külli sahırin alim ( Ve Firavun "Bana tüm bilgili sihirbazları getirin." dedi. )

Kasas suresinin 38. ayetinde ise Firavun'un "ateş enerjisinden"* ( Magnetic / Manyetik alan ) Rab'be kendini ortak koşmaya kalktığından bahsedilmektedir. ( * "Ateş enerjisi" kavramının çok anlamı bulunmakta olup, bu kavram ile enerji frekansı jeneratörü olan piramit de tanımlanmaktadır.
.
28/38 - Ve kale fir'avnü ya eyyühel meleü ma alemtü leküm min ilahin ğayrı fe evkıd li ya hamanü alet tıyni fec'al lı sarhan leallı ettaliu ila ilahi musa ve inni le ezunnühu minel kazibın

( Ve Firavun "Ey ileri gelenler, ben size başka ilah bilmem. Haydi bana çamurun üzerine ateş yak ey Haman. Bana yüksek köşk oluştur. Umulur ki ben Musa' nın ilahına yükselirim. Kesinlikle ben onu yalancılardan zannederim." dedi. )

Küresel tahakküm idealini benimsemiş olan tüm okült cemiyetlerin kök felsefesinde satanizm, ateş ve büyücülük kavramları olduğu görülmektedir..

** Ayrıca Bkz.



  *** Medusa kelimesinin kök ayrışımının Ma+De+Us, anlamının da "Tanrılaşmış" olması kuvvetle muhtemeldir. Ma ( Sıfat eki - Arapça'da da M harfi başa gelerek kelimeyi sıfat yapar. ) +De ( Tanrı ) +us ( anlam içermeyen telaffuzsal son ek ( Calculus, Status, Novus, Jesus kelimelerinde olduğu gibi ) ) ( Kelime kök analizinde ünsüz harflerin baz alındığı hatırlanmalıdır. )





Yerebatan Sarnıcı'ndaki ters dönmüş Medusa heykeli ( Keltlerin / Druidlerin burada satanik pagan ayin yaptıkları bilinmektedir. )


Gorgon / Medusa Güneş sembolizmi ( Kafadaki yılanlar Güneş ışınlarını sembolize etmektedir. )
                                      



Yılan ve Baphomet'in boynuzları sembolizminin bir arada olduğu Şahmaran* ( Yılanlar Şahı ) figürü ( Bu figürün Türkiye'de Mardin ili kaynaklı olduğu bilinir. Mardin kelimesi, Mar ( Yılan, Yönetici ) ve Din kelimelerinden oluşmakta olup "Yılanın Dini" anlamını taşımaktadır. ( Ayrıca Bkz. "Mar" başlıklşı bölüm ) ( * Şah + Mar ( Yılan ) + an ( Çoğul eki ) )

                                                
                                                         
                                                         Tarsus'taki Şahmaran heykeli


Medusa / Şahmıran Sembolizmi 



Starbucks ( Star ( Yıldız ) + Bucks ( Cinsel ilişkiye çağırıyor / Cin Ishtar insan soyunu döllüyor.) ) sembolizmi de Medusa ve şeytanın dişi sembolü Ishtar ( Yıldız ) karakteriyle ilintilidir. ( Ayrıca Bkz. "Abracadabra ( Ebri Ke Debri ), Büyü, Kırmızı ve Babil Fahişesi" )

"Medusa" karakteri "Aslan" kafası figürüyle de sembolize edilmektedir. "The Lion King" ( Aslan Kral ) ifadesi esasen siyonizmde "Kral Şeytan" anlamına gelmektedir. 


Aslan kafası Medusa

İstanbul'daki Galata semti de eskiden Yahudilerin yaşadığı ve halen sinagogların ve Rum kiliselerinin bulunduğu bir semttir. 

Galata Kulesi yani diğer adıyla "Turris Sancte Crucis" ( Kutsal Haç Kulesi ) ilk olarak "Christea Turris" ( İsa'nın* Kulesi ) adıyla inşa edilmiştir. Babil Kulesini çağrıştıran Galata Kulesi'nin 11 katlı olması da okült ezoterik ve nümerolojik açıdan bir sembol niteliğindedir.  ( * Bilindiği üzere satanist faaliyetlerde bulunan "Tapınak Şövalyeleri" de kendilerini "İsa'nın Fakir Askerleri" olarak isimlendirmişlerdir. Mesih İsa'nın ismi kisvesi altındaki satanik faaliyetler tarih boyunca süregelmiştir. )

Tepesi konik formda olan 11 ! katlı Galata Kulesi

İsmini "Galat" kökünden alan bir kulüp için yapılan tezahürat cümlesini oluşturan "Cim Bom" kelime ikilisi de köken itibarıyla ilginç bir durum arzetmektedir. Zira "Cimbom" sloganı, İsviçre'nin Servette kulübünde futbol oynamış ve 1924 yılında İstanbul'a gelmiş olan Sabit CİNOL isimli futbolcudan kaynaklanmaktadır. Cinol, Servette kulübünün sloganını uyarlamış ve daha sonra bu slogan "Cim Bom" olarak söylenegelmiştir. Söz konusu futbolcunun isminin "Cinol" olması da "CİN Ol" olarak düşünüldüğünde yine ilginç bir durum ve bölümün konusuyla uyum arzetmektedir. Bu durum ilahi nizamın batıni mesajlarından biri midir?

İlgili kulübün sembolünün "Aslan" olması da yine bu bölümde değinilen "Medusa" karakteri ile olan ilişki açısından dikkat çekmektedir.

Anılan kulübün sosyal medyada yayınlanan bir sloganı da satanizm iletişimi açısından dikkat çekmektedir.

"Şeytandan korksaydık ateşi rengimiz, cehennemi mabedimiz yapmazdık."

Aşağıdaki stad dekoru da yine şeytani sembolizm içermektedir.


Kulübün eski logosunda da "Üç adet altı" yani satanizmi simgeleyen 666 sembolizmi bulunmaktadır. Aşağıdaki logolardaki sarı renkli kısım okült satanik iletişimde 666 sayısını simgeleyen el işaretinin temsili tezahürüdür.




Murselad suresinin aşağıdaki ayet setinde yer alan ve 666 sayısının bir temsili olan "Selasi Şuab" ( Üç Çatal ) ve "Kasr" ( Saray ) kelimesi de konu bağlamında batini bir uyum ve mesaj içermekte gibidir.

77/30 İntaliku ila ZILLİN ZİY SELASİ ŞU'ABİN 

( ÜÇ ÇATALLI* gölgeye gidin. )

77/31 La zalilin ve la yuğniy minel LEHEBİ

( Gölgelendiren değildir ve ALEVden koruyup fayda vermez. )

77/32 İnneha termi bi şererin kel KASRİ

( Kesinlikle o SARAY gibi kıvılcımlar
atar. )

77/33 Ke ennehu CİMALETUN SUFRUN

( Kesinlikle o SARİ erkek DEVELER gibidir. )

* 77/30 İntaliku (1) ila (2) zillin (3) zi (4) selasi (5) ŞU'ABİN (6) 

( Üç ÇATALLI gölgeye gidin. )

"Üç Çatallı Gölge" ifadesinin anlamlarından birinin de "Üç Adet Altı" ( 666 ) olduğuna da ayetteki kelime sayısı ( 6 ) ile işaret edilmektedir.

Yukarıdaki ayet setinde yer alan "Üç Çatal", "Saray", "Alev" ve "Sarı develer"** ifadeleri konu bağlamında uyum arzetmektedir.

** Yukarıdaki sloganda yer alan ".... ateşi rengimiz yapmazdık...." ifadesinde "Sarı" renk vurgulanmaktadır.

Ayetteki "Sarı deve" ifadesi, sarı rengi ve deve sırtı gibi  yukarı doğru oluşan tepe şekliyle "Alev"i simgelemektedir.

Ayrıca "Galatasaray" kelimesi 11 harften oluşmakta olup kelime değeri 123 yani numerolojik olarak "6"'dır.

Kulüp 01.10.1905 tarihinde kurulmuş olup bu tarihte de 11 ve 6 nümerolojisi bulunmaktadır.

01.10 ... 1 ve 1 ... "11"
1905  ... 1+9+0+5 = 15 ... 1+5 = "6"

1 yorum:

  1. Okuması gerçekten çok eylenceliydi hayal gücünüze hayran kaldım

    YanıtlaSil