23 Mayıs 2020 Cumartesi

Aslan ve Güneş sembolizmi

"Aslan" figürü satanik tarikatlarda ve cemiyetlerde farklı boyuttaki pagan ilah şeytanın sembolü olnak üzere "Güneşi" ve "Ateşi" temsilen kullanılmaktadır. Güneş sembolizminin Mesih İsa figürlerinde de uygulandığı ve böylelikle İsa figürüne batıni olarak şeytan anlamı da yüklendiği evvelki bölümlerde incelenmişti. ( Ayrıca Bkz. "Yıldızın Batıni Anlamı", "Horus Meselesi" )

Mecusiler* olarak bilinen tarikatte de Güneş ve Ateş temel tapınma unsurlarıdır. 

* MECus = MAGus = MAGic ( Büyü ) ; MAGnetik ( Manyetik ) kelimesinin kökünde de "Tesir iletisiyle yönlendirme" anlamı yatmaktadır. 

Kur'an'ın aşağıdaki ayetlerinde Güneş'i ilah edinme sapkınlığından bahsedilmektedir. Cinlere kulluk eden ( Kur'an 34/41 ) satanistlerin Güneşi kutsal addetmelerinin sebebi "cinlerin ateşten yaratılmış olmalarıdır."  

27/24 - Vecedtüha ve kavmeha YESCÜDUNE LİŞ ŞEMSİ min dunillahi ve zeyyene lehümüş şeytanü a'malehüm fe saddehüm anis sebıli fe hüm la yehtedun

( Ve onu ve kavmini Allah’tan başka GÜNEŞ İÇİN YERE KAPANIRLARKEN buldum. Şeytan yaptıklarını onlara süslü kıldı da onları yoldan döndürdü. Artık onlar yönlenemezler. )

41/37 - Ve min ayatihil leylü ven neharu veş şemsü vel kamer LA TESCÜDU LİŞ ŞEMSİ ve la lil kameri vescüdu lillahillezı halekahünne in küntüm iyyahü ta'büdun

( Ve gece, gündüz, Güneş ve Ay O’nun ayetlerindendir. NE GÜNEŞ İÇİN, ne de Ay için YERE KAPANMAYIN. Eğer sadece O’na kulluk etmekteyseniz, onları yaratan Allah için yere kapanın. )

Boyutlar arası geçiş kapısı olan "Star Gate" ( Yıldız Kapısı ) kavramı da Güneş ile ilintilidir. Satanik okültizmde, ilah addedilen cinlerle temas seanslarında cinlerin farklı süptil boyuttan kaba madde boyutuna ( dünya ) geçişleri Star Gate ve Aslan figürleriyle sembolize edilir. Küreselcilere ait olan Metro Goldwynn Mayer isimli prodüksiyon şirketinin isminde ve logosunda "Aslan" ve aslanın geldiği "Star Gate" ( Yıldız Kapısı ) sembolizmi açıkça görülmektedir. 


Metro Goldwyn Mayer kelimesinin "Altın Kazandıran Büyüğün Geçişi" anlamını taşıması kuvvetle muhtemeldir. Altın, küresel şeytanlar için maddi değer anlamının yanısıra kontrolü ve kutsallığı simgeleyen manevi anlam da taşımaktadır.

Metro = Geçiş
Gold = Altın ( Altın da Güneş sembolizmiyle ilnitilidir. ) 
Wyn = Kazanım
Mayer = Büyük, Yönetici ( Major, Majeur kelimeleri de aynı kökendendir. )

Aslan başı figürünün bir başka kullanım alanı da "Kapı tokmakları"dır. Kapı, bir geçiş noktası olup, kapı tokmağı kompozisyonunda "Aslan'ın izniyle boyut portalından ( Star Gate ) geçiş." veye "Boyut portalı ( Star Gate ) kanalıyla Aslan ile iletişim" kavramı sembolize edilmektedir. 

                                                          
                 .Aslan başlı kapı tokmağı

Okült cemiyet üyesi Walt Disney'in ürettiği bir karakter olan "The Lion King" ( Aslan Kral ) de aslında şeytanın diğer bir sembolizmidir. ( Bkz. "Aslan Kral’dan “Yeni Düzen” mesajı !" başlıklı bölüm. )


The Lion King filminin posterinde Aslan karakterinin Güneş ile ilintilendirildiği görülmektedir.

Açık bir cemiyet olarak faaliyet gösteren ancak küresel agendaya hizmet eden "LIONS Club" da bu bağlamda dikkat çekmektedir. Bu cemiyetin logosunda ters yönlere bakan iki aslan kafası yer almaktadır.


LIONS Club logosu

Rothschild Ailesi'nin logosunda da Aslan figürü yer almaktadır. Logoda ayrıca Ejderha ve Horus da yer almaktadır. Logoda ayrıca Baphomet'in kafasında bulunan ve şirkin ifadesi olan Teslisi ( Üçleme ) sembolize eden "Üç Çatal", "Üç Taç" ile tasvir edilmiştir. ( Logonun altında yazan "Concordia Integritas Industria" kelimelerinin başlarında yer alan C, I ve In harfleri dikkate alındığında ortaya "CIIN" kelimesi çıkmaktadır. )


                                                           
                     Rothschild Ailesi Logosu













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder