8 Mayıs 2020 Cuma

Koyundaki el sembolizmi

Mason cemiyetindeki bir çok okült jest kodundan biri de "Sağ elin koyuna sokulması" ve ritüellerde "Beyaz eldiven giyilmesi"dir. 

                                                         

Kökeni kutsal kitaplara dayanan bu iki okült kod ilahi kudret ve mucize yaratma kavramlarını sembolize etmektedir.

Tevrat ;

2-Exodus-4-6 Sonra, "Elini koynuna koy" dedi. Musa elini koynuna koydu. Çıkardığı zaman eli bir deri hastalığına yakalanmış, kar gibi bembeyaz olmuştu.

2-Exodus-4-7 RAB, "Elini yine koynuna koy" dedi. Musa elini yine koynuna koydu. Çıkardığı zaman eli eski haline dönmüştü.

Kur'an;

28/32 - Üslük (1) yede (2) ke (3) fi (4) ceybi (5) ke (6) tahruc (7) beydae (8) min (9) ğayri (10) su'in (11) vadmün ileyke cenahake miner rahbi fe zanike bürhanani min rabbike ila fir'avne ve meleih innehüm kanu kavmen fasikın
( Elini koynuna sok. Kusursuz beyaz olarak çıksın. Korkudan kollarını kendine, senin tarafına çek. Artık, bu ikisi sana Rab’binden, Firavun' a ve ileri gelenlerine karşı iki delildir. Kesinlikle onlar günahkarlar kavmi oldular. )

Ayetin ilk cümlesi 11 kelimeden oluşmakta olup "Beydae" ( Beyaz ) kelimesi 8. kelimedir. 11 ve 8 sayıları düalite, sonsuz döngü ve farklı boyuta geçiş portalını simgelemekte olup, Sirius ile de ilintilidirler. ( Canis Majoris takımyıldızı, Sirius dahil 8 yıldızdan oluşur. )

Bir çok tanınmış kişinin bu jestleri yapması, dünya yönetiminde etkin olanların esas itibarıyla okült bir cemiyetin üyesi olduklarını ve hedeflerinin ortak olduğunu ortaya koymaktadır. Bazı örnekler;


Napoleon


Joseph Stalin


                                                  
        Papa Francis ( Jorge Mario Bergoglio )



Anthony Fauci ( ABD NIAID ( Alerji ve Enfeksiyonlu Hastalıklar Nilli Enstitüsü Direktörü )


Karl Marx


Vladimir Lenin


Wolfgang Amadeus Mozart

                                                                   
                            Barack Obama


Not: Atatürk'ün de bu hareketi yapmış olduğu bilinmektedir. Ancak Atatürk bu cemiyetteki kişilerle iletişim kurarak cemiyetin iç yapısını öğrenmek istemiştir. Zira kaynaklarda Atatürk'ün masonluğu kabul etmediği, 1935 yılında Türkiye'deki mason localarını kapattığı ve silah arkadası ve doktoru olan mason Mim Kemal Öke'ye "Mason cemiyetinin faaliyetini inkilaplarıma muarız gördüğüm için kapatılmasını elzem gördüm. Bu dakikadan itibaren bu cemiyeti ölmüş biliniz. Ve bir daha diriltmeye teşebbüs etmeyiniz." dediği belirtilmektedir.



1 yorum: