4 Ağustos 2020 Salı

Gizlerken ifşa olanlar, aldatırken aldananlar 

Şeytanların*, gizli yaptıklarını zannettikleri herşey esas itibarıyla söylem ve davranışlarına istemsizce yansımakta, kalbiyle görme yetisini kazanmış inananlar için açık delil oluşturmaktadır.

( * İblis'in kontrolü altında olan düşük ve negatif frekanslı insanlar ve cinler )

İblis'in "Aldat." telkini batıni olarak "Aldan.", "Gizle." telkini ise "İfşa ol." anlamına gelmektedir. 

2/9 - Yuhadiunallahe vellezine amenu ve ma yahdeune illa enfüsehüm ve ma yeş’urun
( Allah’ ı ve o inananları aldatmaya çalışırlar da nefislerinden, kendilerinden başkasını aldatmazlar ve farketmezler. )

4/120 - Yeıdühüm ve yümennıhim ve ma yeıdühümüş şeytanü illa ğurura
( Onlara vaad eder ve onları saplantılara, kuruntulara sokar. Şeytan onlara aldatma haricindekini vaad etmez. )

Şeytanların gizleyerek yaptıkları her iş, her fısıltılı konuşma bir vesileyle mutlaka ifşa olmaya mahkumdur.

43/80 - Em yahsebune enna la nesmeu sirrahüm ve necvahüm bela ve rusülüna ledeyhüm yektübun
( Kesinlikle bizim onların sırlarını ve gizli fısıltılı konuşmalarını duymadığımızı mı sandılar? Bilakis, yanlarındaki resullerimiz yazarlar. )

3/5 - İnnellahe la yahfa aleyhi şey'ün fil erdı ve la fis sema'
( Kesinlikle Allah’a , yerde ve gökte, ona hiçbir şey gizli kalmaz. )

9/78 - E lem ya'lemu ennellahe ya'lemü sirrahüm ve necvahüm ve ennellahe allamül ğuyub
( Allah' ın, onların sırlarını ve gizli fısıltılı konuşmalarını bildiğini ve kesinlikle Allah' ın gaybları bilen olduğunu bilmediler mi? ) 

Ayetlerde ifade edilmek istenen Allah'ın herşeyi bildigi gerçeğinin yanısıra her gizli olanın insanlar için bir şekilde ifşa olacağı gerçeğidir.

3/71 - Ya ehlel kitabi lime telbisunel hakka bil batıli ve tektümunel hakka ve entüm ta'lemun ( Ey kitap sahipleri, neden gerçeği batıl ile örtersiniz de gerçeği bile bile gizlersiniz? )

86/9 - Yevme tübles serair
( O gün sırlar ortaya çıkarılır. )

Şeytanların, Kur'an kanalıyla, kulak hırsızlığıyla veya insana tasallut yoluyla edindikleri ve insanlardan gizlediklerini sandıkları ilahi kozmik bilgiler Kur'an'da ve insanın kalbinde ( DNA'sında ) zaten kayıtlıdır. Bir bilgi, kendisini içeren kaynağına gizli kalabilir mi?

17/89 - Ve lekad sarrafna lin nasi fı hazel kur'ani min külli meselin fe eba ekserun nasi illa küfura
( Ve bu Kur'an' da insanlar için tüm misallerden, sözlerden sarfettik de insanların çoğunluğu ancak inkarda direttiler. )

26/193 - Nezele bihir ruhul emın
( Onu güvenilir ruh indirdi. )
26/194 - Ala kalbike li tekune minel münzirın
( Uyarıcılardan olman için senin kalbine, )

Ayette Kur'an'ın, haberci resulün ve inananların kalbine yazıldığı bildirilmektedir. Ayetteki "Sen" zamiri aslında hem haberci resulü hem de tüm inananları temsil etmektedir.

Netice itibarıyla Kur'an ilmini kalbine yerleştirmiş olan inananlar için şeytanların tuzakları açısından "aldanma" veya "gizli olan" diye bir olgu bulunmamaktadır. Şeytanın tuzağı inananlar için daima zayıf kalmaktadır.

4/76 - Ellezine amenu yükatilune fı sebılillah vellezine keferu yükatilune fı sebılit tağuti fe katilu evliyaeş şeytan inne keydeş şeytani kane daıyfa
( O inananlar Allah yolunda savaşırlar ve o inkar edenler azgının yolunda savaşırlar. O halde şeytanın dostlarıyla savaşın. Şeytanın tuzağı kesinlikle zayıftır. )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder