21 Ağustos 2020 Cuma

Olmak bilmektir.

Yaratılış ve bilgi kavramlarını dillerde temsil eden kelimelerin etimolojik yapıları incelendiğinde yaratılışın / oluşun bilgiden / bilmekten ibaret olduğu ortaya çıkmaktadır. 

KaiNat = Olmuşluk, Yaratılmışlık 

KevN = Olmak

KüN = Ol

CoNNaissance ( KoNesans okunur. ) = Bilgi 

KeNNtnis = Bilgi

KNowledge = Bilgi

Yukarıdaki kelimelerde "KN" kökünün ortak olması yaratılışın / oluşun aslında sadece bir "bilgi / bilinç" olduğunu ispat eder niteliktedir.

İngilizce "I CAN do" ( YapaBİLirim ) cümlesindeki "Can" ( "Ken" okunur. ) eki "Do" ( Yapmak, Oldurmak ) fiiline "Bilmek" anlamını katmaktadır. Yani "Olmak" ve "Bilmek" kavramlarının birlikteliği söz konusudur.

Kur'an'da da bildirildiği üzere yaratılıştaki tüm sırlar kelimelerde daha doğrusu harflerde gizli olup keşfedilmeyi beklemektedirler.

Kur'an'da hurufu mukatta için "Bunlar kitabın ayetleridir." ( kodlarıdır ) tanımlamasının yer alması da bu bağlamda önem arzetmektedir.

10/1 Elif (1) lam (2) ra (3) tilke (4) ayatü (5) el (6) kitabi (7) el (8) hakım (9)

( ELif LaM ra. Bunlar hakim kitabın ayetleridir. )

Arapça'da "Bilgi / Bilmek" anlamına gelen kelimeler ile "Boyut, Frekans, Plan" anlamına gelen kelimeler aynı kök harfleri içermektedir.

ALeM = Plan, Boyut, Frekans

ALiM = Bilgin

İLM = Bilgi

Hurufu mukattanın, kitabın ayetleri, kodları olduğunu bildiren 10/1 kodlu ayetin başında yer alan huruf setindeki "Elif" ve "Lam" harfleri birlikte "LM" kökünü yansıtmakta ve "Bilmek" manasını vermektedir. Sondaki "Ra" harfi ise "Görmek" anlamını yansıtmaktadır. Dolayısıyla bu huruf seti insanlara "Bil ve gerçeği Gör" mesajı vermekte gibidir.

Ayetin kodu ve ayetteki kelime adedinin birlikte oluşturduğu nümerolojik değer 11 ( 1+0+1+9 = 11 ) olmaktadır. Bu sayı farklı boyuta geçiş portalının, düalitenin ve döngünün sembolüdür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder