17 Ağustos 2020 Pazartesi

Ters olanı ilke edinenler 

Allah yolundan sapmış olan insan ve cin şeytanlarının en temel özellikleri tüm değer yargılarının terse dönmüş olmasıdır. Negatif tesirlerin kozmik delüzyonu ve hipnozu altındaki bu varlıklar kötü düşünce ve davranışı "iyi" ve "gerekli" addetmektedirler. Bugün dünyadaki kan, gözyaşı ve ıstırabın kök sebebi de budur.

Asırlardır gizlemelerine rağmen tek ilmi referans kaynağı olarak Kur'an'ı baz alan küresel şeytanlar ayetlerin tam tersini icra etmeyi yani ilim üzerine sapmayı ilke edinmişlerdir. 

45/23 - Fe raeyte men ittehaze ilahehu hevahü ve EDALLEHÜLLAHU ALA İLMİN ve hateme ala sem'ıhı ve kalbihı ve ceale ala besarihı ğışaveh fe men yehdıhi min ba'dillah e fe la tezekkerun

( Hevesini ilahı edinen kimseyi görmez misin? ALLAH ONU İLİM ÜZERİNE SAPTIRIR. Kulağının ve kalbinin üzerine mühür basar. Gözünün üzerine perde oluşturur. Artık Allah’tan sonra onu kim yönlendirebilir? O halde hatırlamaz mısınız? )

Ters ve yanlış olanı ilke edinme fenomeni Tevrat ve İncil'de şu ayetlerle bildirilmiştir. 

23 Isaiah 5-20 Kötüye iyi, iyiye kötü diyenlerin, karanlığı ışık, ışığı karanlık yerine koyanların, acıya tatlı, tatlıya acı diyenlerin vay haline!

43 John 3-19 Yargı da şudur: Dünyaya ışık geldi, ama insanlar ışık yerine karanlığı sevdiler. Çünkü yaptıkları işler kötüydü. 

Kur'an'da ise şu tanımlamalar yer almaktadır.

a- Topuklarının üzerinde geri dönenler

3/144 - Ve ma muhammedün illa rasul kad halet min kablihir rusül e fe in mate ev kutilenkalebtüm ala a'kabiküm ve men YENKALİB ALA AKIBEYHİ fe len yedurrallahe şey'a ve seyeczillahüş şakirın

( Ve Muhammed resulün haricindeki değildir. Ondan öncede resuller geldi geçti. O halde, eğer ölürse veya öldürülürse, TOPUKLARINIZIN ÜZERİNDE GERİYE Mİ DÖNECEKSİNİZ? Ve kim topuklarının üzerinde, geriye öncesine dönerse, Allah’a şey kadar bile zarar veremez. Allah şükredenleri karşılıklandıracaktır. )

b- Kötü amelleri kendilerine süslü gösterilenler 

47/14 - E fe men kane ala beyyinetin min rabbihı ke men ZÜYYİNE LEHU SUÜ AMELİHI vettebeu ehvaehüm

( O halde, Rab’binden deliller üzerinde olan kimse, ona KÖTÜ İŞLERİ SÜSLÜ GÖSTERİLEN ve onların heveslerine tabi olan kimse gibi olur mu? )

29/38 - Ve aden ve semude ve kad tebeyyene leküm min mesakinihim ve ZEYYENE LEHÜMÜŞ ŞEYTANÜ A'MALEHÜM fe saddehüm anis sebıli ve kanu müstebsırın

( Ve Ad ve Semud, size meskenlerinden açıkça belli delil oldular. ŞEYTAN ONLARA ÇALIŞMALARINI SÜSLÜ GÖSTERDİ de onları yoldan döndürüp engelledi. Görebilecek olanlardılar. )

c- Tersine dönmüşler

69/9 - Ve cae fir'avnu ve men kablehu vel MÜ'TEFİKATÜ bil hatıet

( Ve Firavun, ondan öncekiler ve TERSİNE DÖNMÜŞLER o hatayı getirdiler. ) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder