14 Ağustos 2020 Cuma

Scientology meselesi

Scientology ( Bilimselcilik ), "bilimselliğin" ve araştırmanın din olarak kabul edildiği, her türlü pagan ritüelin bilimsellik kisvesi altında uygulandığı, Allah kavramının inkâr edildiği ve insanın ilah olabileceğine inanıldığı Zionism* ( Tanrısalcılık, Tanrı gibi olmacılık ) türevi bir akımdır. Allah'ın birliğini ve yaratıcılığını inkâr eden her türlü akım veya inanç sistemi, ismi ne olursa olsun özünde satanizmi barındırır.

* Zi= Tanrı ( ZE+us, DE+us ), On = -sal, gibi olan .... Zionism = Tanrısalcılık, Tanrı gibi olmacılık

Scientology akımının logosu iki üçgen ve üçgenler arasından geçen bir S harfinden oluşmaktadır.

S harfinin "Scientology" kelimesinin baş harfi olduğu algısı oluşsa da esasen S harfi, dolar logosunda olduğu gibi, "yılanı" sembolize etmektedir. İki üçgen ise farklı boyutları ( ruhsal ve maddesel ) ve düaliteyi sembolize etmektedir. Dolayısıyla bu logo esasen boyutlar arası geçiş yapabilen ve her iki boyutu da kontrol eden yılanın ( şeytanın ) sembolüdür.

Zionism'in sembolü olarak kullanılan Davut yıldızındaki ters yönlü iki üçgen de boyutları ( alemleri ), düaliteyi ve boyutlar arası geçişi sembolize etmektedir.

Esasen "Üçgen" şekli ancak Allah'ın tek hakimi ve maliki olduğu ilahi nizamdaki alemlerin ve dereceler** sisteminin sembolüdür. Ancak satanizmde kelime, sayı ve sembollere ters anlam yüklenmekte olduğundan bu logolarda da odak kavram şeytan olmaktadır.

Dereceler kavramı, varlıkların ruhsal tekâmül seviyelerini yansıtan rahmani bir kavram olmasına rağmen satanizmde, yine ters / yanlış anlam yüklenmek suretiyle, insanların şeytana hizmetine göre derecelendirilmelerini sembolize eden şeytani bir kavrama dönüştürülmüştür. Kaba madde alemi dünyada insanların iyilik ve doğruluk kriterlerine göre değil de maddi ve nefsani unsurlara göre derecelendirilmekte olmaları bunun açık delilidir.

** 3/163 - Hüm DERACATÜN ındellah vallahü besırun bima ya'melun

( Allah’ ın indinde onların DERECELERİ vardır. Allah ne yaptıklarını görendir. ) 

Üçgen kavramı Kur'an'da "Üç çatallı gölge" olarak zikredilir.

77/28 - Veylün yevmeizin lil mükezzibin

( Vay o gün yalanlayanlar için. )

77/29 - İntaliku ila ma küntüm bihi tükezzebun

( O yalanlamış olduğunuza gidin. )

77/30 - İntaliku (1) ila (2) zıllin (3) ziy (4) SELASİ (5) ŞU'ABİN (6)

( ÜÇ ÇATALLI gölgeye gidin. )

Allah kelimesinin Arap harfleriyle yazılışındaki iki adet Lam harfi de "üç çatal" şekli arzetmektedir. Şeytanın "üç çatallı mızrağı" figürünün kökeni de bu ters sembolizme dayanmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder