31 Ağustos 2020 Pazartesi

Arzı mev'ud ( Vadedilmiş topraklar ) meselesi

Tevrat'ta "Arzı Mev'ud" ( Vadedilmiş Topraklar ) kavramıyla ilintili ayetler şöyledir.

1 Genesis 2-14 Üçüncü ırmağın adı Dicle'dir, Asur'un doğusundan akar. Dördüncü ırmak ise Fırat'tır.

1 Genesis 2-15 RAB Tanrı Aden bahçesine bakması, onu işlemesi için Adem'i oraya koydu. 

1 Genesis 13-14 Lut Avram'dan ayrıldıktan sonra, RAB Avram'a, "Bulunduğun yerden kuzeye, güneye, doğuya, batıya dikkatle bak" dedi,

1 Genesis 13-15 "Gördüğün bütün toprakları sonsuza dek sana ve soyuna vereceğim.

1 Genesis 13-17 Kalk, sana vereceğim toprakları boydan boya dolaş." 

1 Genesis 15-18 O gün RAB Avram'la antlaşma yaparak ona şöyle dedi: "Mısır Irmağı'ndan büyük Fırat Irmağı'na kadar uzanan bu toprakları -Ken, Keniz, Kadmon, Hitit, Periz, Refa, Amor, Kenan, Girgaş ve Yevus topraklarını-senin soyuna vereceğim." 

1 Genesis 17-8 Bir yabancı olarak yaşadığın toprakları, bütün Kenan ülkesini sonsuza dek mülkünüz olmak üzere sana ve soyuna vereceğim. Onların Tanrısı olacağım."

2 Exodus 23-31 "Sınırlarınızı Kızıldeniz'den Filist Denizi'ne, çölden Fırat Irmağı'na kadar genişleteceğim. Ülke halkını elinize teslim edeceğim. Onları önünüzden kovacaksınız. 

Zionism'e göre Nil ve Fırat'ın arasında kalan bölge cennetin dünyadaki projeksiyonu ve boyutlar arası geçiş sağlayan yüksek frekanslı bir portaldır. İsrail bayrağının üstündeki ve altındaki mavi şeritler Nil ve Fırat ırmaklarını, ikisinin arasında kalan ve içiçe geçmiş ters yönlü iki üçgenden oluşan altı köşeli yıldız ( Davut Yıldızı / Süleyman Mühürü ) ise boyutlar ( planlar, alemler, frekanslar ) arası* geçiş portalını ve yaratılıştaki düaliteyi simgelemektedir. ( * Üst süptil boyut ile alt kaba madde boyutu ( dünya / cehennem ) )

Zionistler, İblis'ın üst süptil boyuttan ( plandan ) kaba madde dünya boyutuna geçişini sağlayacağına inandıkları Süleyman Tapınağı'nı, vadedilmiş topraklar içinde kalan Mescidi Aksa yerine inşa etmeyi planlamaktadırlar.


Yine Zionistlere göre Rahman suresinin 33. ayetinde bahsedilen, boyutlar arası geçiş için gerekli olan "Sultan"lardan ( Kuvvet, Delil ) biri de Süleyman Tapınağı'dır.

55/33 - Ya ma'şerel cinni vel insi in isteta'tüm en tenfüzu min aktaris semavati vel ardı fenfüzu la tenfizune illa bi sultan

( Ey cin ve insan toplulukları, eğer göklerin ve yerin çaplarından nüfuz edip geçmeye istidatınız varsa, haydi ötesine geçin. Kuvvet, delil olmadan geçemezsiniz. )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder