1 Eylül 2020 Salı

Alfa ve Omega'nın gizemi

"Alfa" ve "Omega" harfleri Grek alfabesindeki sırasıyla ilk ve son harflerdir. Alfa harfi arapça'daki Elif harfidir.                                     


                   Alfa                         Omega

Yaratılıştaki düalitenin bir temsili olan "Alfa" ve "Omega" harfleri okült sembolizmde de büyük öneme sahiptirler. Alfa, ruhsal enerji frekansı arayüzü ve üreteci, Omega ise ruhsal enerji frekansının yaşam bulduğu ortam olarak ifade edilebilir. 

Alfa harfinin temsili olan bazı sembolik figürler Elif harfi, Peri Bacaları, Piramitler, Minareler, Dikilitaşlar ve Penis olarak sıralanabilir. 


Elif Harfi

                                        

                              Peri Bacaları


Piramitler


Minare ( Esenler Otogar Cami ... Omega formundaki iki kubbesiyle ) 


Dikilitaş ( Sultanahmet )

Omega harfinin temsili olan sembolik figürler ise kubbe şeklinde inşa edilen yapılar ve rahimdir. ( Örnek: Kilise ve cami kubbeleri )


Kubbetüs Sahra ( Kudüs / Jerusalem / Darüs Selam )


Cami Kubbesi

Alfa ve Omega, insan anatomisi üzerinden misallendirilecek olursa Alfa'nın Penisi, Omega'nın da Rahimi sembolize ettiği ortaya çıkmaktadır. Alfa'da oluşan vibrasyonlar yaşam enerjisi frekanslarının ( sperm ) açığa çıkmasını sağlamakta, yaşam enerjisi frekansları bir portal niteliğinde olan Omega'ya ulaşmakta ve Omega da bir varlığın tezahürüne vasıta olmaktadır. Yani portalden varlık gelmektedir.

Örneğin, Piramitlerde yapılan zikir ritüelleri esnasında yüksek enerji frekanslarının açığa çıkarıldığı ve gökkubbeye iletilen bu enerji frekanslarının boyut portalı açtığı ve bu portalden üst süptil plan varlıklarının geldiği veya onlarla iletişim kurulduğu ve benzer diğer yapılarında bu amaçla kullanıldığı bilinmektedir.

İncil'de Rab'bin sonsuzluğu, yüceliği ve yaşam bahşediciliği Alfa ve Omega harfleri ile de temsil edilmiştir.

66-Vahiy-1-8 Var olan, var olmuş ve gelecek olan, Her Şeye Gücü Yeten Rab Tanrı, "ALFA ve OMEGA Ben'im" diyor.

66-Vahiy-1-11 Şöyle diyordu; "ALFA ve OMEGA Ben'im. İLK ve SON Ben'im. Gördüklerini kitaba yaz ve Asya'daki yedi kiliseye, Efes, İzmir, Bergama, Tiyatira, Sart, Filadelfya ve Laodikya'ya gönder" dedi.

66-Vahiy-21-6 Bana, "Tamam!" dedi, "ALFA ve OMEGA, İLK ve SON Ben'im. Susayana yaşam suyunun pınarından karşılıksız su* vereceğim.

66-Vahiy-22-13 ALFA ve OMEGA, BİRİNCİ ve SONUNCU, BAŞLANGIÇ ve SON Ben'im. 

* 66-Vahiy-21-6 kodlu İncil ayetinde bahsedilen "Karşılıksız su" kavramı Kamer suresinin 11. ayetinde geçen "Akıp dökülen su" yani "Yaşam kaynağı olan ilahi kozmik bilgileri" temsil etmektedir. ( Suyun kozmik veri tabanı olduğu evvelki bölümlerde incelenmişti. )

54/11 - Fe fetahna ebvabes semai bi main münhemir ( Böylece akıp dökülen su ile göğün kapılarını açtık. )


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder