16 Eylül 2020 Çarşamba

"Ben robot değilim." ??!! ... CAPTCHA

90'lı yılların sonunda sözde bir internet güvenlik uygulaması olarak devreye alınan CAPTCHA* uygulaması esas itibarıyla küresel planları ifşa eden niteliğe sahiptir. Herhangi bir internet sitesine girilmek istendiğinde ekrana güvenlik adımı olarak gelen bölümde karmaşık şekilde yazılmış bir yazının okunması veya görsel bir testin geçilmesi istenmektedir. Gerekli kodlar vb. girildikten sonra ayrıca böyle bir adıma neden gerek duyulmuştu? İnsanlar bir şeye mi alıştırılmaktaydı? İnsanlar kullanılarak AI için laboratuar uygulaması mı yapılmaktaydı?  

* CAPTCHA = Completely Automated Public Turing test to Tell Computers and Humans Apart / İnsanlar ve bilgisayarların farklı olduğunu anlayabilmek için tamamen otomatik kamusal Turing testi

"İnsanların ve bilgisayarların farklı olduğunu anlamak" ..... anlaşılamamış mı?

2012'de yapılan bir araştırmaya göre insanlar CAPTCHA testlerinin yüzde 90'ını çözebilrken bilgisayarlar %99.8'ini çözebilmekteymişler.!!!

Bu nedenle Google, testi değiştirerek "No Captcha ReCapctha" isimli yeni bir testi uygulamaya almıştır. Yeni testte bilgisayar kullanıcılarıdan sadece "Ben robot değilim ( I am not a robot )" yazan minik bir kutucuğu tıklamaları istenmektedir.




Dijital teknolojiyi negatif yönde kullanarak insanlığı dijital kölelere, robotlara dönüştürmek isteyen küreselcilerin ritüelistik olarak her olguya tersten yaklaştıkları, ters anlam yükledikleri dikkate alındığında, esasen bu ifadenin, insanların bilinçaltına "Sen robotsun." cümlesini telkin etme amaçlı olduğu düşünülebilmektedir.

Evvelce "Rabıta ... Kolektif bilince giden yol" başlıklı bölümde de detaylı incelendiği üzere "Robot" kelimesi Arapça "Rabıta / Rabt" ( Bağlanma / Bağlama ) kelimesinin farklı telaffuz edilmiş halidir. Robot, merkezi bilgisayara "bağlı" olarak işlem yapabilen, uzaktan kontrol edilen, yönlendirilen bir cihazdır. 

Enfal suresinin 11. ayetinde "inananların kalplerinin Rab'be ve birbirlerine bağlanmaları" kavramı yer almaktadır. Bu kavram insanlar arasında kolektif bilinci tesis edilmesine işaret etmektedir. İşte küresel şeytanlar insanların kalplerinin birbirine bağlanmasına ve kolektif bilincin oluşmasına, dijital teknoloji marifetiyle engel olmaya çalışmaktadırlar.

8/11 - İz yüğaşşikümün nüase emeneten minhü ve yünezzilü aleyküm mines semai maen li yütahhiraküm bihı ve yüzhibe anküm riczeş şeytani ve li YERBİTA ALA KULUBİKÜM ve yüsebbite bihil akdam

( Zamanında, kendinden güvenlik olarak size uyku örtüyordu. Sizi onunla temizlemek, şeytanın pisliğini sizden gidermek, KALPLERİNİZE BAĞ VERMEK* / KUVVET VERMEK ve ayaklarınızı, adımlarınızı onunla sabitlemek için gökten üzerinize su indiriyordu. )

* Kalplerinizi Bağlamak

İlahi nizamda insan Rab'bin ilmine ve ruhuna "bağlı" yani O'nunla "Rabıta" halinde olan bir varlıktır. Kendilerini Rab'be ortak koşan küresel şeytanlar O'nun yaratış ve kodlama sistemini taklit etmek suretiyle dünyada kurdukları dijital sistem sayesinde insanların Rab'le olan "bağlarını" bloke etmeye onun yerine insanları AI'a ( Yapay Zeka ) bağlamayı yani robotlaştırmayı hedeflemektedirler. 

Her zaman ifade edildiği gibi ilim ve teknoloji ilahi bir nimet olup, mesele bu nimetin ne yönde kullanıldığıdır.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder