14 Eylül 2020 Pazartesi

Alemler ve 10 sayısı

String Theory'ye ( İp Teorisi ) göre madde alemi olan kainat 10 boyuttan oluşmaktadır. ( Super String Theory ise 11 boyut öngörmektedir. ) "Boyut" kelimesi aynı zamanda "Plan" ve "Frekans" anlamına da gelmekte olup, Kur'an'da ise "Alem" kelimesi ile temsil edilmektedir. 

"Alem" kelimesinin "Alim" ( Bilen ) kelimesiyle olan fonetik benzerliği ve tüm yaratılışın aslında tek bir bilinç ve "Bilgi"den oluştuğu dikkate alındığında "Alem" kelimesinin derin anlamı da ortaya çıkmaktadır.

"Alem" kelimesi, Kur'an'da 73 kere tekrarlanmakta olup, ilk geçtiği ayet Fatiha suresinin 2. ayetidir.

1/2 - El (1) hamdu (2) li (3) allahi (4) rabbi (5) el (6) ALEMİN (7) ( Övgü ALEMLERİN Rab’bi Allah içindir. )

- Alem kelimesinin Kur'an'daki tekrar adedi olan 73 sayısının nümerolojik değeri 10 ( 7+3 = 10 ) sayısını vermektedir.

- "Alem" kelimesinin ilk kez geçtiği ayetin kodundaki rakamlar ile ayetteki kelime adedi ve aynı zamanda "Alem" kelimesinin sıra numarası toplandığında yine 10 sayısı elde edilmektedir. ( 1+2+7 = 10 ) ( İnsanın elinde ve ayağında 10'ar parmağı olması bu bağlamda bir delil niteliğindedir. )

Ayrıca 1,2 ve7 sayıları "Allah" kelimesinin Kur'an'daki tekrar adedi olan 2701 ( 2+7+0+1 = 10 ) sayısını oluşturan sayılardır. 2701 ( 2+7+0+1 = 10 ... 1+0 = 1 ) sayısı da nümerolojik olarak Allah'ın birliğini ve tekliğini sembolize etmektedir.



Kaba madde alemi olan dünyanın 3. boyut olduğu ve Kur'an' ayetlerinde yer alan "7 Gökler" ifadesi dikkate alındığında toplam 10 boyut ortaya çıkmaktadır. "Alem" kelimesinin Kur'an'daki tekrar adedinin de 73 olması ve bu sayının 7 ve 3'ten oluşması da ayrıca bir delil niteliğindedir.

2/29 - Hüvellezi haleka leküm ma fil erdı cemıan sümmesteva iles semai fe sevvahünne seb'a semavat ve hüve bi külli şey'in alim

( O size yerde olanları topluca yaratandır. Sonra göğe seviyelendi ve onu yedi gökler olarak düzenleyip seviyelendirdi. O herşeyi bilendir. )




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder