10 Eylül 2020 Perşembe

Brodmann Alanları ve Prefrontal Korteks

Beyin, Brodmann Area / Orbital Area ( Brodmann Alanları ) olarak adlandırılan 47 bölümden oluşmaktadır. ( 47 ... 4+7 = 11 )

                                                   

Kur'an'da "Dimağ" ( Beyin ) kelimesinin ilk ve son kez geçtiği ayetin, beyin kelimesinin yer aldığı ilk cümlesinde 11 kelime bulunmaktadır.

21/18 - Bel (1) nakzifü (2) bi (3) el (4) hakkı (5) ala (6) el (7) batıli (8) fe (9) YEDMEĞU (10) hu (11) fe iza hüve zahık ve lekümül veylü min ma tesıfun

( Bilakis, gerçeği batılın üzerine atarız da onun BEYNİNİ çıkarır. O zaman o yok olur. O vasfettiklerinizden dolayı sizlere vaylar olsun. ) 

İnsan kafatasındaki alın bölgesinin ardında yer alan ve 8 Brodmann Alanı içeren Prefrontal Cortex ( PFC ) karmaşık zihinsel ve bilişsel süreçlerin gerçekleştiği, davranış bileşenlerinin bağlantılarının yapıldığı, bütünleştirildiği, önemli duyu ve motor sistemlerinin arasındaki geri bildirim döngülerinin ve bağlantılarının yer aldığı alandır. Prefrontal Corex bütün kaynaklardan gelen bilgilerin düzenlendiği ve birleştirilip ortaya çıkarılacak davranışa karar verildiği bölümdür. İnsan Prefrontal Corexi bütün sinir sistemi aktivitelerinde bilgileri dikkatlice toplar, bütünleştirir, formülleştirir, uygular, denetler, değişiklikler yapar ve yargılar. PFC ahlak ve inanç ile ilgili frekansların da merkezidir. 

Prefrontal Cortex hizasında bulunan "Alın" bölgesinin, tutum, düşünce ve davranış belirleme merkezi olduğu "Rab'bin varlıkları alınlarından yakalaması" kavramı ile bildirilmektedir.

11/56 - İnnı tevekkeltü alellahi rabbi ve rabbiküm ma min dabbetin illa hüve ahızün bi NASIYETİHA inne rabbi ala sıratın müstekım

( Kesinlikle ben Rab’bim ve Rab’biniz olan Allah’a dayanıp sığınırım. O’nun ALNINDAN tutup yakalamadığı debelenen yoktur. Kesinlikle Rab’bim doğru yol üzerindedir. )

"Nasiyet" ( Alın ) kelimesinin geçtiği ayetin kodunda ( 11/56 ) farklı boyuta geçiş portalının sembolü olan 11 nümerolojisi bulunmaktadır. 11 ve 56 ( 5+6 = 11 ). Alın bölgesi aynı zamanda üst frekans iletişimi sağlayan Epifizin ( Pineal Gland ) / Üçüncü Göz Çakra'nın bulunduğu bölgedir.

55/41 - Yu'rafül mücrimune bi simahüm fe yü'hazü bin NEVASIY vel akdam

( Suçlular simalarından bilinip tanınırlar. Böylece ALINLARINDAN ve ayaklarından yakalanırlar. ) 

Konuşma dilinde yer alan "Alın yazısı" deyiminin "Kader" ( Ölçü ) adı verilen ilahi akibet yazılımının, ilahi mekanizmanın tasviri için kullanılması da konuyla doğrudan ilintilidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder