15 Eylül 2020 Salı

Işığın spectrumu ... bir "Hayal"

Latince "Spectrum" kelimesi "Hayal" anlamına gelmekte olup, beyaz ışığın, cam piramidin bir yüzeyinden girip öbür yüzeyinden 7 renge ayrışmış olarak çıkmış haline "Işığın Spectrumu" veya "Işığın Tayfı" denmektedir. Arapça "Tayf" kelimesi de "Hayal" anlamını taşımaktadır.


Beyaz ışığın 7 renge ayrışmış halinin "Işığın Hayali" olarak anılmasının sebebi renk olgusunun ışığın kaba madde alemi dünyadaki imajiner ( hayali, ilüzyonsal ) algısı olduğu gerçeğinden kaynaklanmaktadır. Yukarıdaki resimdeki piramit bir boyut portalı olarak düşünüldüğünde beyaz ışık daha doğrusu ışığın renksiz olan Öz Varlık hali boyut portalından ( kapısından ) geçtiğinde 7 katmana ayrışmaktadır. Bu 7 katmanı göğün tabakaları, insanın çakraları veya sesin kodları ( notalar ) olarak temsil etmek de mümkündür. 

Kur'an'da kaba madde alemi olan dünyanın "aldatıcı" olduğu "gerçek" yaşamın ise "ahiretteki" yani üst planlardaki yaşam olduğu vurgulanmakta, diğer bir deyişle "dünya hayatının sadece bir hayalden ibaret olduğu" bildirilmektedir.

1-Genesis-1-3 Ve Tanrı, "IŞIK olsun" dedi ve IŞIK oldu.

24/35 - Allahü NURus semavati vel ard ... ( Allah göklerin ve yerin AYDINLIĞIDIR. .... )

Allahü Teala'nın insanın algılayabileceği nitelikte ilk yarattığı olgunun "Işık" olduğu dikkate alındığında insanın süptil Öz Varlık halinin de "ışık" olma ihtimali kuvvetlenmektedir. 

Hicr suresinin 18. ayetinde boyutlar arası kulak hırsızlığı yapan yani ilim / bilgi aşıran cinlerin melekler tarafından takip edildikleri bildirilmektedir. Ayette yer alan ve özünde ışığı temsil eden "Şihab" ( Kıvılcım ) kelimesi esasen insanın tekamül etmiş süptil öz varlık hali olan meleği ( vazifeli varlığı ) sembolize etmektedir.

15/18 - İlla men isterekas sem'a fe etbeahu ŞİHABÜN mübın ( O kulak hırsızlığı yapan kimse hariç. Artık onu apaçık KIVILCIM takip eder. )

Piramitten yansıyan beyaz ışık fenomeni tersten düşünüldüğünde, 7 renkli ışık huzmesinin boyut portalı olan piramide girerek özüne yani beyaz ışığa ulaştığı idrak edilebilir. İnsanın da 7 çakradan oluştuğu dikkate alındığında, antik uygarlıklarda sık görülen piramidal yapıların, frekans yükselterek üst boyutlarla iletişim sağlamak ve astral varlığı ( Öz Varlık ) idrak etmek amaçlı seanslar için kullanıldıkları yani aslında boyut portalları ( Star Gate ) oldukları savını güçlendirmektedir.

Çakralar, ışığın tayfındaki 7 temel renk ile sembolize edilmektedir.

İnsanın Öz Varlığı da bir kelime ve beyaz ışık hüzmesidir.


İncil'de saf ve temizlenmiş insan "Işık çocuğu" olarak tanımlanır.

49 Ephesians 5-8 Bir zamanlar karanlıktınız, ama şimdi Rab'de ışıksınız. IŞIK ÇOCUKLARI çocukları olarak yaşayın.

49 Ephesians 5-9 Çünkü IŞIĞIN  meyvesi her iyilikte, doğrulukta ve gerçekte görülür.















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder