23 Eylül 2020 Çarşamba

Dirilişi ve yaşamı özlemek

Dünyadaki insanların esasen "yaşadıklarını sanan ölüler oldukları" ve ayağa kalkış gününe / diriliş gününe ( yevmel kıyameh / yevmel ba's ) kadar bunun farkında olamadıkları ayetlerde bildirilmektedir. 

Kaba madde alemi dünyada "yaşam" denen olgunun "ölüm" olduğu, "ölüm" denen olgunun ise "yaşam" olduğu ayağa kalkış gününde idrak edilmektedir. 

Ayrıca bkz.

https://kuranilmi.blogspot.com/2019/02/gercek-olum-olmaktr.html

30/56 - Ve kalellezine utül ılme vel ımane lekad lebistüm fı kitabillahi ila YEVMİL BA'Sİ fe haza YEVMÜL BA'Sİ ve lakinneküm küntüm la ta'lemun

( Ve o ilim ve inanç verilenler, "Allah' ın kitabında, DİRİLİŞ GÜNÜNE kadar kaldınız. Artık bu DİRİLİŞ GÜNÜDÜR. Lakin kesinlikle sizler bilmemekteydiniz." derler. )

Aşağıdaki ayetler ahiret ( ötesi, diğer taraf ) olarak da anılan üst süptil boyut olan cennette ( Sirius ) iken "yaşayan" olan insanın, malum hatası sonrası "ölü" hale gelerek kaba madde dünyaya intikal ettiği ve hatasını telafi kaydıyla tekrar yaşama kavuşacağı bildirilmektedir. Yaratılışın sonsuz varlık ilkesine dayalı olduğu dikkate alındığında "ölme" ve "dirilme" kavramlarının sadece bilişsel olgular olduğu yani "gerçeğin bilincinde olma" veya "gerçeğin bilincinde olmama" kavramlarını temsil ettiği açığa çıkmaktadır. 

2/28 - Keyfe tekfurune billahi ve küntüm EMVATEN fe AHYAKÜM sümme YÜMİTÜKÜM sümme YUHYIKÜM sümme ileyhi türceun

( Allah’ ı nasıl inkar edersiniz? Ve ÖLÜLERDİNİZ de sizi DİRİLTTİ. Sonra sizi ÖLDÜRÜR. Sonra sizi DİRİLTİR. Sonra O'na döndürülürsünüz. )

Tevrat'ın Genesis ( Tekvin / Yaratılış ) suresinin aşağıdaki ayetlerinde cennetteki hatanın ölüme yani dünyaya intikale sebep olacağı bildirilmektedir.

1 Genesis 2-15 RAB Tanrı Aden bahçesine bakması, onu işlemesi için Adem'i oraya koydu.

1 Genesis 2-16 Ona, "Bahçede istediğin ağacın meyvesini yiyebilirsin" diye buyurdu,  

1 Genesis 2-17 "Ama iyiyle kötüyü bilme ağacından yeme. Çünkü ondan yediğin gün kesinlikle ÖLÜRSÜN."

Zümer suresinin 30. ayetinde ise açık ve net bir şekilde kaba madde planının yani dünya ortamının bir aldanış, bir yanılgı olduğu, dünyadaki insanın ölü olduğu ve ayağa kalkış gününde bunu idrak ettiği ve ahirette ( üst süptil boyut cennet ) yaşama kavuştuğu bildirilmektedir.

13/26 - Allahü yebsütur rizka li men yeşaü ve yakdir ve ferihu bil hayatid dünya ve mel hayatüd dünya fil ahırati illa meta

( Allah, rızkı dilediği kimseye genişletir ve daraltır. Dünya hayatıyla ferahlayıp sevinirler. Oysa dünya hayatı ahiretin yanında madde haricindeki değildir. )

57/20 ... ve mel hayatüd dünya illa meta'ul ğurur

( ... dünya hayatı aldatıcı madde haricindeki değildir. )

39/30 - İnneke MEYYİTÜN ve innehüm MEYYİTUN

( Kesinlikle sen ÖLÜSÜN ve kesinlikle onlar da ÖLÜLER. )

39/31 - Sümme inneküm yevmel kıyameti ınde rabbiküm tahtesımun

( Sonra kesinlikle siz, ayağa kalkış gününde Rab’binizin indinde tartışıp hasımlaşırsınız, çekişirsiniz. )

İncil'in Efesliler suresinde de nefsani ve maddi dünya ortamının bir yaşam değil ölüm ortamı olduğu, ancak nefsani ve maddi bağlarını koparanların dirilerek yaşama kavuşabilecekleri bildirilmektedir.

49-Ephesians-2-1 Sizler bir zamanlar içinde yaşadığınız suçlardan ve günahlardan ötürü ÖLÜYDÜNÜZ.

49-Ephesians-2-2 Bu dünyanın gidişine ve havadaki hükümranlığın egemenine, yani söz dinlemeyen insanlarda şimdi etkin olan ruha uymaktaydınız.

49-Ephesians-2-3 Bir zamanlar hepimiz böyle insanların arasında, benliğin ve aklın isteklerini yerine getirerek benliğimizin tutkularına göre yaşıyorduk. Doğal olarak ötekiler gibi biz de gazap çocuklarıydık.

49-Ephesians-2-4 Ama merhameti bol olan Tanrı bizi çok sevdiği için, 

49-Ephesians-2-5 suçlarımızdan ötürü ölü olduğumuz halde, bizi Mesih'le birlikte YAŞAMA KAVUŞTURDU. O'nun lütfuyla kurtuldunuz.

İncil'in Filipililer suresinde ise Mesih'in havarisi Pavlus gerçek yaşamın dünyada "ölmek" olarak anılan kavram olduğuna vurgu yapmakta, ahiret ( üst süptil boyut ) yaşamına olan özlemini ifade etmekte ancak dünyadaki vazifesini de özveriyle yapması gerektiğini ifade etmektedir.

50 Philippians 1-21 Çünkü benim için, yaşamak Mesih'tir, ölmek kazançtır.

50 Philippians 1-22 Hayatta kalırsam yararlı işler yapacağım.  Ama hangisini seçeceğimi bilemiyorum. 

50 Philippians 1-23 İki seçenek arasında kaldım. Dünyadan ayrılıp Mesih'le birlikte olmayı arzuluyorum; bu çok daha iyi.

50 Philippians 1-24 Ama hayatta kalmam sizin için daha gereklidir.

50 Philippians 1-25 Bundan emin olarak kalacağımı biliyorum. İmanda gelişip sevinmeniz için hepinizle birlikte olmaya devam edeceğim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder