3 Eylül 2020 Perşembe

12 Sembolizmi, Türk, DNA ve Göbeklitepe

Hem bir yıldaki ayların, hem de Zodiac'taki ( Horoskop ) burçların adedini yansıtan 12 sayısı kutsal kitaplarda aşağıdaki kavramlarla ilintilendirilmiştir. 12 sayısı ünitenin sembolü olan "1" ve düalitenin sembolü olan "2" sayısını içermesi ve kendi içinde bir döngü sembolizmi yansıtması açısından önem arzeden bir sayıdır.

1- Oniki Kabile

2- Oniki Pınar

3- Oniki Müfettiş

4- Oniki Ay

5- Oniki Kapı

6- Oniki İnci

7- Oniki Havari

8- Oniki Çeşit Meyveli Yaşam Ağacı

9- Yakub'un ( İsrail ) 12 Oğlu

10- Yusuf'un 12 Kardeşi

11- Karar Göğüslüğü'ndeki 12 Taş ( Tevrat'ta Hz. Musa'nın giydiği belirtilen Efod isimli cübbenin göğsündeki bölüm )

12- 12 Yıldızlı Taç

13- Yeruşalim'in ( Kudüs / Darüsselam ) 12 Kapısını bekleyen 12 Melek ve kenti çevreleyen surların 12 temel taşı

12 Sayısını içeren bazı ayetler şöyledir.

7/160 - Ve katta'nahümüSNETEY AŞRATE ESBATAN ümema ve evhayna ila musa izisteskahü kavmühu enıdrib bi asakel hacer fembeceset minhüSNETA AŞRATE AYNA kad alime küllü ünasin meşrabehüm ve zallelna aleyhimül ğamame ve enzelna aleyhimül menne ves selva külu min tayyibati ma razaknaküm ve ma zalemuna ve lakin kanu enfüsehüm yazlimun

( Ve onları ONİKİ TORUNLARDAN oluşan topluluğa ayırdık. Kavmi ondan su istediğinde Musa' ya "Asan ile taşa vur." diye vahyettik. Böylece ONİKİ PINAR oluştu. Tüm insanlar içeceklerini öğrendiler. Onların üzerlerine bulutu gölgeledik. Onların üzerlerine helva ve bıldırcın indirdik. O sizi rızıklandırdıklarımızın temizlerinden yiyin. Bize zulmetmediler. Lakin nefislerine zulmetmekteydiler. )

9/36 - İnne ıddeş şühuri ındellahİSNA AŞERA ŞEHRAN fı kitabillahi yevme halekas semavati vel erda minha erbeatün hurum zaliked dınül kayyimü fe la tazlimu fıhinne enfüseküm ve katilül müşrikıne kaffeten kema yükatiluneküm kaffeh va'lemu ennallahe meal müttekın

( Kesinlikle, Allah indinde ayların adedi ONİKİ AYdır. Gökleri ve yeri yarattığı günkü Allah yazısında. Onlardan dördü haramdır. Bu daim olan dindir. O halde, onlar hakkında nefislerinize zulmetmeyin. Ortak koşanlarla, sizinle topluca savaştıkları gibi topluca savaşın. Bilin ki, kesinlikle Allah sakınanlarla beraberdir. )

66-Revelations-21-21 ONİKİ KAPI, ONİKİ İNCİYDİ; kapıların her biri birer inciden yapılmıştı. Kentin anayolu cam saydamlığında saf altındandı.

40-Matthew-10-1 İsa ONİKİ ÖĞRENCİSİNİ yanına çağırıp onlara kötü ruhlar üzerinde yetki verdi. Böylece kötü ruhları kovacak, her hastalığı, her illeti iyileştireceklerdi.

66-Revelations-22-2 Kentin anayolunun ortasında akan ırmağın iki yanında ONİKİ ÇEŞİT MEYVE ÜRETEN ve her ay meyvesini veren YAŞAM AĞACI bulunuyordu. Ağacın yaprakları uluslara şifa vermek içindir.

1-Genesis-35-23 Yakup'un ONİKİ OĞLU vardı. Lea'nın oğulları: Ruben -Yakup'un ilk oğlu- Şimon, Levi, Yahuda, İssakar, Zevulun.

1-Genesis-42-13 Kardeşleri, "Biz kulların ONİKİ KARDEŞİZ" dediler, "Hepimiz Kenan ülkesinde yaşayan aynı babanın çocuklarıyız. En küçüğümüz babamızın yanında kaldı, biri de kayboldu."

2-Exodus-28-15 "Usta işi bir KARAR GÖĞÜSLÜĞÜ yap. Onu da efod gibi, altın sırmayla, lacivert, mor, kırmızı iplikle, özenle dokunmuş ince ketenden yap.
2-Exodus-28-16 Dört köşe, eni ve boyu birer karış olacak; ikiye katlanacak.
2-Exodus-28-17 Üzerine dört sıra taş yuvası kak. Birinci sırada yakut, topaz, zümrüt;
2-Exodus-28-18 ikinci sırada firuze, laciverttaşı, aytaşı;
2-Exodus-28-19 üçüncü sırada gökyakut, agat, ametist;
2-Exodus-28-20 dördüncü sırada sarı yakut, oniks ve yeşim olacak. Taşlar altın yuvalara kakılacak.
2-Exodus-28-21 ONİKİ TAŞ olacak. Üzerlerine mühür oyar gibi İsrailoğulları'nın adları bir bir oyulacak. Bu taşlar İsrail'in on iki oymağını simgeleyecek.
2-Exodus-28-22 "GÖĞÜSLÜK için saf altından örme zincirler yap.


Karar Göğüslüğü'ndeki 12 Taş



66-Revelations-12-1 Gökte olağanüstü bir belirti, güneşe sarınmış bir kadın göründü. Ay ayaklarının altındaydı, başında ONİKİ YILDIZDAN oluşan bir taç vardı.

66-Revelations-21-12 Büyük ve yüksek surları ve ONİKİ KAPISI vardı. Kapıları ONİKİ MELEK bekliyordu. Kapıların üzerine İsrailoğulları'nın ONİKİ OYMAĞININ adları yazılmıştı.

66-Revelations-21-14 Kenti çevreleyen surların ONİKİ TEMEL TAŞI bulunuyordu. Bunların üzerinde Kuzu'nun ONİKİ ELÇİSİNİN adları yazılıydı.

İnsanın göğüs kafesi sağda ve solda 12'şer adet kaburgadan oluşmaktadır. Her bir kaburga "Thorax" ( Göğüs ) kelimesinin başharfi olan T harfi ile kodlanmıştır. "Thorax" ( Göğüs ) kelimesinin "Türs / Tiras" ( Kalkan / Kalkanlar ), "Sirius" ve "Türk" kelimeleriyle fonetik benzerliği bulunması da ilginç bir durum arzetmektedir. 

Thorax = Türs = Türk = Kalkan*, Yükselen

* Bir saldırı karşısında saldırıya uğrayanın üzerine yükselerek, üzerine kalkarak onu koruyan. Yani öz anlam olarak "Kalkmak" kökünü yansıtan kelimedir. Dolayısıyla;

Türk = Yükselen, Yükselmiş, Kalkan, Tür+eyen ( Tower  - Kule gibi olan )

"Thorax" ( Göğüs* / Göğüs kafesi ) 12 kademeli olarak yükselen bir yapıya sahiptir.

* "GÖĞüs" kelimesi "GÖK" kökünden ve "S / ÜS" ekinden oluşmaktadır. ( Örnek : ULUS ... ÜLÜ+S = Üleştirilmiş, Pay edilmiş ( Eski Türkçe ) )

GÖĞÜS ... GÖK+S ... ( Gök gibi yükselmiş, Göğermiş )

Sondaki "S" harfi "-mış, gibi olan" anlamında ektir.

TÜRS ... TÜR+S ... "Kalkmış, Yükselmiş, Kalkan, Yükselen"

Yani; THOR = TÜR = GÖK THORAX = TÜRS = TÜRK = GÖKS / GÖĞÜS




Tevrat'ın yukarıda yer alan Çıkış ( Exodus ) suresinin ayetlerinde bahsedilen 12 taşlı "Göğüslük" te bu bağlamda ilginç bir uyum arzetmektedir. 

İlmi kaynaklar insanın süptil öz yapısındaki DNA'sında 12 sarmal bulunduğunu bildirmektedir. Diğer bir deyişle insan, esasen ait olduğu boyut olan cennette ( Sirius ) 12 sarmallı DNA'ya sahipken kaba madde planına indirildiğinde 10 sarmalı pasif hale gelmiştir. İncil'in 66 Vahiy 22-2 kodlu surede yer alan "Yeruşalim'deki oniki çeşit meyve üreten yaşam ağacı" 12 sarmallı DNA'yı simgelemekte gibidir. ( Yeruşalim / Darüs Selâm / Selamet Yurdu / Cennet / Sirius )

Göbeklitepe'deki her bir dairesel alanda 12 adet T formunda monolit bulunması yukarıda belirtilen hususlardan dolayı ilginç bir durum arzetmektedir. Anılan monolit adedinin Zodiac'taki ( Horoskop ) 12 burç ile de doğrudan ilintisi bulunmaktadır.






Göbeklitepe'deki her bir dairesel alanın formu Gözün anatomik yapısını andırmaktadır. Her bir dairesel alanda 12 T forumunda monolit bulunmaktadır. Gözün ana bileşenleri de 12 adettir.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder