11 Eylül 2020 Cuma

İnsan üstün bir varlık mıdır? Henüz değil...

Ait olduğu üst süptil frekans ( boyut / plan / alem ) olan cennetten ( Sirius ) çıkarılarak kaba madde alemi dünayada ( cehennem ) enkarne edilen ve muhtelif reenkarnasyonlar vesilesiyle ruhsal tekamüle ererek cennete geri dönmesi beklenen insanların çoğunluğunun, mevcut halleriyle diğer varlıklara göre pek de üstünlük arzetmedikleri Kur'an'ın muhtelif ayetlerinde zikredilmektedir.

İnsan esasen kaba madde alemi dünya için yaratılmış bir varlık olup, "insan" olan ismi de sadece kaba madde alemi için geçerlidir. İnsanın varlığının sebebi, süptil Öz Varlığın ve dolayısıyla Ruhun kaba madde planında eğitimden geçmesi gerekliliğidir.

A'raf suresinin 140. ayetinde insanın "alemlerin üzerine üstün kılındığı" ancak ona bu vasfı bahşeden Allahü Teala'yı inkar etmek istediği bildirilmektedir. ( * Ayetteki "alemler" kaba madde planındaki varlıkları ifade etmektedir. )

7/140 - Kale eğayrallahi ebğıyküm ilahen ve hüve feddaleküm alel alemın

( “O sizi alemlerin üzerine üstün kılmışken, size ilah olarak Allah’tan başkasını mı arayayım?” dedi. )

İnsanın "sorunlu" bir varlık olduğu muhtelif ayetlerde bildirilir.

2/30 - Ve iz kale rabbüke lil melaiketi innı caılün fil erdı halifeh kalu e tec'alü fıha MEN YÜFSİDÜ FİHA VE YESFİKUD DİMA ve nahnü nüsebbihu bi hamdike ve nükaddisü lek kale innı a'lemü ma la ta'lemun

( Ve zamanında Rab’bin meleklere "Kesinlikle ben yerde halife oluşturacağım." dedi. "Biz seni övgünle överken ve seni kutsarken orada BOZGUN YAPAN, KAN VE GÖZYAŞI DÖKEN BİRİni mi oluşturacaksın?" dediler. "Kesinlikle ben sizin bilmediğinizi bilirim." dedi. )

20/115 - Ve lekad ahıdna ila ademe min kablü fe NESİYE ve lem necid lehu azma  ( Ve önceden Adem' e ahdettik de UNUTTU. Onda azim bulamadık. )

100/6 - İnnel insane li rabbihı le KENUD ( Kesinlikle insan Rab’bine NANKÖRDÜR. )

95/4 - Lekad halaknel insane fi ahseni takvim ( İnsanı kıvama koymanın en güzeli içinde yarattık. )

95/5 - Sümme redednahü ESFELE SAFİLİN ( Sonra onu AŞAĞILARIN EN AŞAĞISINA döndürüp eriştirdik. )

7/179 - Ve lekad zera'na li cehenneme kesıran minel cinni vel insi lehüm kulubün la yefkahune biha ve lehüm a'yünün la yübsırune biha ve lehüm azanün la yesmeune biha ÜLAİKE KEL EN'AMİ bel hüm edall ülaike hümül ğafilun

( Ve cinlerden ve insanlardan çoğunu cehennem için bıraktık. Onların kalpleri vardır, onlarla anlamazlar. Onların gözleri vardır, onlarla görmezler. Onların kulakları vardır, onlarla duymazlar. BUNLAR HAYVANLAR GİBİDİRLER. Bilakis daha da sapmışlardır. İşte onlar habersizlerdir. )






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder