11 Eylül 2020 Cuma

Bir dejenerasyon unsuru "Küfürlü konuşma"

Döngü sonundaki genel dejenerasyon sürecinin en belirgin işaretlerinden biri de özellikle kadın kesiminde daha da hızlı artan "küfürlü konuşma" sendromudur.

Küresel şeytanların planı kapsamında olan ve medya ( şarkı sözleri, sinema filmleri, dizi filmler vb. ) kanalıyla topluma pompalanan küfürlü konuşma sendromu henüz 15 yaşlarındaki kız çocuklarının dahi ağır küfürler ile konuşmalarına sebep olmaktadır. Küfürlü konuşmanın sıradanlaşması, alenileşmesi ve normalize olması negatif toplumsal dönüşümün ( dejenerasyon ) göstergesi niteliğindedir. 

Oysa Kur'an'da "Kelimetit tayyib"in yani "Temiz kelime"nin ruhsal yükseliş için çok önemli bir unsur olduğu vurgulanmaktadır. 

14/24 - E lem tera keyfe darabellahü meselen KELİMETEN TAYYİBETEN ke şeceratin tayyibetin aslüha sabitün ve fer'uha fis sema' 

( Görmedin mi ki Allah, kökü sabit ve dalları göğün içinde olan temiz ağaç gibi olan TEMİZ KELİMENİN misalini nasıl beyan etti? )

14/25 - Tü'tı üküleha külle hıynin bi izni rabbiha ve yadribüllahül emsale lin nasi leallehüm yetezekkerun

( Rab’binin izni ile her zaman yemişini verir. Allah misalleri insanlar için beyan eder. Umulur ki hatırlarlar. )

14/26 - Ve meselü KELİMETİN HABİSETİN ke şeceratin habısetinictüsset min fevkıl erdı ma leha min karar

( Ve PİS KELİMENİN misali, yerin üstünden ayrılmış, kendisine durak yeri olmayan pis ağaç gibidir. )

35/10 - Men kane yürıdül ızzete fe lillahil ızzetü cemıa ileyhi yas'adül KELİMÜT TAYYİBÜ vel amelüs salihu yerfeuh vellezine yemkürunes seyyiati lehüm azabün şedıd ve mekru ülaike hüve yebur

( Kim üstün kudreti istiyorsa, saygınlık üstün kudret tümüyle Allah içindir. TEMİZ KELİME O’na yükselir. İyi işler de onu yükseltir. O kötülüklerle tuzak kuranlar, şiddetli azap onlaradır. İşte onların tuzağı, o batıp dağılır. )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder