21 Eylül 2020 Pazartesi

Zalimlerin meskenleri

"Mesken" kelimesi "İskan" ( Yerleşme ) kökünden gelen ve "İskan edilen yer, Yerleşme yeri" anlamına gelen bir kelimedir. "Mesken" kelimesi bir yer veya bir yapı için kullanılabilmektedir.

Kur'an'da "zalimlerin meskenlerinden" yani insan ve cin şeytanlarının meskenlerinden bahsedilmektedir. Bu bahis ile akla gelen kavram "cehennemdeki ateş azabı ortamıdır." Ve doğrudur. Zira bilindiği ve bu blogda defaatle değinildiği üzere Cehennem olarak bilinen ortam kaba madde alemi / planı olan Dünya'dır. Zira, hatası nedeniyle Cennet'ten çıkarılan insan, bu hatasının sonuçlarını bizzat deneyimleyerek hissetmesi, hatalarını idrak yoluyla telafi etmesi amacıyla kaba madde planı Dünya'ya yani Cehennem'e indirilmiştir. 

Bu durumda Dünya'da "zalimlerin meskenleri" neresidir? Elbetteki tahakküm ve zulümlerinin bir sembolü olarak inşa ettikleri sarayları ve şirket binalarıdır.  

3/151 - Senülkıy fı kulubillezıne keferur ru'be bima eşraku billahi ma lem yünezzil bihı sültana ve me'vahümün nar ve Bİ'SE MESVEZ ZALİMİN

( O onlarla delil indirilmemiş olanları Allah’a  ortak koşmalarından dolayı, o inkar edenlerin kalplerine korku atacağız. Onların mekanları ateştir. ZALİMLERİN MESKENLERİ ne kötüdür. )

14/45 - Ve SEKENTÜM Fİ MESAKİNİLLEZİNE ZALEMU ENFÜSEHÜM ve tebeyyene leküm keyfe fealna bihim ve darabna lekümül emsal

( Ve O NEFİSLERİNE ZULMEDENLERİN MESKENLERİNİN İÇİNDE İSKAN ETTİNİZ. Onlara nasıl yaptığımız size açıkça belli oldu. Size misal beyan ettik. )

14/46 - Ve KAD MEKERU MEKRAHÜM ve İNDELLAHİ MEKRUHÜM ve in kane mekruhüm li tezule minhül cibal 

( Ve HİLELERİNİ TUZAK YAPTILAR. Hileleri, tuzakları dağları sallayacak dahi olsa, ALLAH'IN İNDİNDE ONLARA HİLE, TUZAK VAR. )

14/45 kodlu ayette, "zalimlerin meskenlerinde iskan eden zalimler" ifadesi yer almaktadır. Bu ifade, zalimlere hizmet eden, onların mekanlarında ( şirket, saray ) bulunan ve dolayısıyla kendileri de zalim olmuş olan insanlara işaret etmekte gibidir. Evvelce "Şirk ve Şirket" başlıklı bölümde incelendiği üzere, her işlerini tuzaklar kurarak icra eden küresel şeytanların kötülük ve negatif frekans merkezleri ( jeneratörü ) konumunda olan şirketler için çalışan - mecburen* de olsa - o şirket binalarına giden insanlar zulme dolaylı olarak katkı sağlamış olmaktadırlar. Bugün dünyadaki her türlü kötülüğün arkasında, dünyevi ve maddi menfaate yani paraya kulluk eden ve para için her şeyi yapma potansiyeline sahip şirketleşmiş zalim şeytanlar bulunmaktadır. ( * Kalplerinde iyilik olan temiz insanların maruz kaldıkları zorlayıcı ve çaresizlik yaratan durumların ve mecburiyetlerin, ilahi değerlendirme sürecinde Rab tarafından dikkate alınması niyaz edilir. )

Döngü sonundaki kıyamet ( ayağa kalkış ) sürecinde zalimlerin meskenlerinin akıbeti aşağıdaki ayetlerde tasvir edilmektedir.

16/26 - Kad MEKARALLEZİNE min kablihim fe ETELLAHÜ BÜNYANEHÜM MİNEL KAVAİDİ FE HARRA ALEYHİMÜS SAKFÜ MİN FEVKİHİM. ve ETAHÜMÜL AZABÜ MİN HAYSÜ LA YEŞ'URUN

( Onlardan öncekiler de HİLE YAPIP TUZAK KURDULAR DA ALLAH ONLARIN BİNALARINA TEMELİNDEN YETTİ. BÖYLECE ÇATILARI, TAVANLARI ÜSTLERİNDEN ÜZERLERİNE DÜŞTÜ. AZAP ONLARA FARKETMEDİKLERİ YERDEN GELDİ. )

20/128 - E fe lem yehdi lehüm kem ehleknü kablehüm minel kuruni YEMŞUNE İ MESAKİNİHİM fı zalike le ayatin li ülin nüha

( Onlardan önce, MESKENLERİNDE GEZEN nice nesillerden helak etmemiz onları yönlendirmedi mi? Kesinlikle bunda, akıl sahipleri için ayetler vardır. )

21/12 - Fe lemma ehassu be'sena iza hüm minha yerküdun

( Böylece zorluğumuzu azabımızı hissettiklerinde, o zaman onlar ondan acele ile kaçıyorlardı. )

21/13 - La terküdu varciu ila ma ütriftüm fıhi ve MESAKİNİKÜM lealleküm tüs'elun

( Acele kaçmayın da o size içinde refah şımarığı olduğunuza ve MESKENLERİNİZE dönün. Umulur ki sual edilirsiniz. )

28/58 - Ve kem ehlekna min karyetin betırat meıyşeteha fe tilke MESAKİNÜHÜM LEM TÜSKEN min ba'dihim illa kalıla künna nahnül varisın

( Ve geçimlikleriyle çok fazla gururlanıp sevinen nice şehirler helak ettik. Onlardan sonra, çok az olması hariç, İSKAN EDİLEMEYEN MESKENLERİ işte bunlardır. Bizler varisler olduk. )

46/25 - Tüdemmiru külle şey'in bi emri rabbiha fe asbehu la yüra illa MESAKİNÜHÜM kezalike neczil kavmel mücrimın

( Rab’binin emriyle herşeyi mahveder. Böylece MESKENLERİ haricindekiler görünmez oldular. Suçlular kavmini işte böyle karşılıklandırırız. )


















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder