28 Eylül 2020 Pazartesi

Neom City ve Sina Dağı

Suudi Arabistan'ın kuzey doğususunda dünyanın AI ( Artificial Intelligence / Yapay Zekâ ) yönetimindeki ilk dijital şehri olması planlanan Neom City'nin inşa edilmekte olduğuna evvelki bölümlerde değinilmişti. İnsanın olmadığı veya sadece kendilerine köle olarak varolduğu bir dünya ortamını arzulayan cinlerin ve tayfasının bu ihtiraslarının bir yansıması olan Neom City'nin ilk vatandaşı da Sophia isimli robot olmuştur. Suudi Arabistan bir robota vatandaşlık veren ilk ülke olmuştur. İnsanı aşağılayan bu eylem Tevbe suresinin 97. ayetindeki "hududu aşma" kavramını doğrular niteliktedir.

Ayrıca bkz.

https://kuranilmi.blogspot.com/2020/05/ustun-sehirler-kuran-muhassenet-ve.html

Neom City'nin konumunun, Kur'an'da bahsedilen ve insanın yaratılışıyla ilintilendirilen Sina Dağı'nın bulunduğu yarımadaya çok yakın olması dikkat çekmektedir. Teknoloji şehrinin konumuyla insanlığa bir mesaj mı verilmektedir?

95/1 - Vettini vez zeytun ( Ve incir ve zeytin. )

95/2 - Ve turi SİNİN ( Ve SİNA Dağı. )

95/3 - Ve hazel beledil emin ( Ve bu güvenli belde. )

95/4 - Lekad HALAKNEL İNSANE fi ahseni takvim ( İNSANI kıvama koymanın en güzeli içinde YARATTIK. )

95/5 - Sümme redednahü esfele safilin ( Sonra onu aşağıların en aşağısına döndürüp eriştirdik. )

 "SN" kökünden türemiş olan "Sina" kelimesinin "Sinâ'a" ( Üretim ), "Sinâ'iy" ( Üretimsel ), "San'ât" ( Sanat, Üretim ) kelimeleriyle aynı anlamı ( Üretim ) içermesi kuvvetle muhtemeldir. Zira Tîn suresinin yukarıdaki ayetlerinde "Sina Dağı"'ndan ve "insanın yaratılışından" bahsedilmektedir. Ayrıca "Tîn" kelimesinin "Çamur, Balçık" anlamının dışında "Ses, Tını" ve "Ruh*" anlamları da bulunmaktadır. ( * ÖzTürkçe'de "Tin" kelimesi "Ruh" anlamını içerir. ) Bu bağlamda insanın yaratılışının özünde ruh olduğu bilgisi de açığa çıkmaktadır. Robotlar şehri olması planlanan Neom City'nin Sina Dağı'nın tam karşısına konumlandırılması "Biz de robot yaratıyoruz." dercesine Allahu Teala'ya bir isyân, bir şirk niteliğinde gibi görünmektedir. Zira Neom City'nin logosunun satanik bir sembol olan pentagram ( beşgen ) olması da dikkat çekmektedir.






Neom City'nin pentagram logosu 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder