2 Eylül 2020 Çarşamba

Dogon kabilesi ve Nefil sembolizmi

Tevrat'ta Nefiller ( Düşmüşler, Kovulmuşlar ) olarak bahsedilen varlıklar, Sirius'tan ( Cennet ) insanla birlikte kovulmuş olan dev cüsseli ve kaba madde planı dünyada reptil ( sürüngen ) olarak enkarne olabilen üst süptil plan ( boyut ) varlıkları cinlerdir. İblis ve tayfasından oluşan Nefiller'in diğer ismi Sakıt Melekler ( Düşmüş Melekler ) 'dir.

1 Genesis 6-4 İlahi varlıkların insan kızlarıyla evlenip çocuk sahibi oldukları* günlerde ve daha sonra yeryüzünde NEFİLLER vardı. Bunlar eski çağ kahramanları, ünlü kişilerdi.

* 17/64 - Vestefziz men isteta'te minhüm bi savtike ve eclib aleyhim bi haylike ve racilike ve ŞARİKHÜM fil emvali vel EVLADİ veıdhüm ve ma yeıdühümüş ŞEYTANÜ illa ğurura

( Ve onlardan kime istidatın olursa sesin ile yerinden oynat, kımıldat. Atlarınla ve yayalarınla üzerlerine yönel. ONLARA malda ve ÇOCUKLARDA ORTAK OL. Onlara vaad et. Ve ŞEYTAN onlara aldatmanın haricinde vaad etmez. ) 

Ayetlerde reptilian ( sürüngen ) melezi neslin ortaya çıkışı da bildirilmektedir.

Nefillerin dev cüsseli oldukları bildirilmektedir.

4 Numbers 13-33 NEFİLLER'i, NEFİLLER'in soyundan gelen ANAKLILAR’ı** gördük. ONLARIN YANINDA KENDİMİZİ ÇEKİRGE GİBİ HİSSETTİK, ONLARA DA ÖYLE GÖRÜNDÜK."

** Anak kelimesinin Enki, Ankh ve Anunnaki kelimeleriyle aynı anlama gelmesi muhtemeldir.

Avatar isimli sinema filminde de cinler "mavi renkli, sivri kulaklı devler" olarak resmedilmişlerdir. Avatar, bedenlenmiş ilahi varlık anlamında kullanılan bir kelimedir. 

Ayrıca Bkz.

https://kuranilmi.blogspot.com/2016/10/cin-sembolizmi.html


Nefil sembolü Avatar

1930 yılında Mali'de keşfedilen Dogon* kabilesinin Canis Majoris ( Büyük Köpek ) takımyıldızına ve Sirius'e ilişkin derin bilgileri olduğu ve buna bağlı sembolik uygulamaları da olduğu görülmüştür.

* Dog ( Köpek ) + on ( üstünde )... Üstteki Köpek ... Canis Majoris / Sirius

Dogma ( Dog+ma ), Doğmak ( Doğ+mak ) kelimelerinin de Sirius ilintisi kuvvetle muhtemeldir. Zira Sirius insanın ilk yaratıldığı boyuttur, plandır.  

Dogonlar, Nefiller gibi uzun görünebilmek, onları tasvir edebilmek için değnekler üzerinde yürüme ritüeli yapmaktadırlar.



Dogonlar, Reptilian ( Sürüngen ) formunda başlıklar da takmaktadırlar. Bu form tahtadan yapılan masklarda da bulunur. 






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder