16 Eylül 2020 Çarşamba

Global Future 2045 ( Küresel Gelecek 2045 ) ??

"Global Future 2045" ( Küresel Gelecek 2045 ), "2045 Initiative" ( 2045 Girişimi ) veya "Singularity" ( Tekillik* ) olarak anılan proje 2011 yılında başlatılmış olup, proje ile ilgili olarak Rus girişimci Dmitry Itskov ön plana çıkarılmıştır. Şu anda ise konu özelinde medya önünde daha yoğun olan şahıs Elon Musk'tır.

* Singularity ( Tekillik ) kavramı, ilahi nizamdaki Ünite / Vahdet kavramı taklit edilerek belirlenmiş olup, tüm insanların tek bir merkezi yapay zekaya bağlanmasını sembolize etmektedir.

2045 Girişimi projesinin özü yapay zekanın sentetik yapay beden içinde insan gibi oluşturulması ve hatta insan ruhunun da!! bu yapay bedene aktarılmasıdır. Oluşturulacak robota "Avatar" ismi verilmektedir. ( Avatar Hinduizmde insan gibi enkarne olmuş ilahi varlık anlamına gelmektedir. ) Proje kapsamında insanın dijital donanımla robotlaştırılmasının ve yapay zekaya bağlanmasının da bulunduğu NeuraLink vb. gibi projelerle sabittir.  

Aşağıda 2017 yılına ait haber alıntıları yer almaktadır. 

"Fütürist Ray Kurzweil, yapay zeka ve bilgisayar teknolojilerindeki üstel ilerlemeleri belirtmiş ve dönüm noktasının 2045 dolaylarında olabileceğini açıklamıştı. Elektrikli araba Tesla ve SpaceX’in girişimcisi Elon Musk ise The New York Times’a verdiği bir röportajda mevcut gidişatın, yapay zekanın 2025 yılına kadar kontrolü ele alacağını gösterdiğini söyledi."

https://pazarlamasyon.com/yapay-zeka-bes-yil-icinde-kontrolu-ele-alabilir/

"İnsanlığın sonuyla ilgili bir çok teori var ve bunlardan bazılarını siz de duymuşsunuzdur. Bu kez teori çok daha beklenmedik bir yerden geldi. Google'ın baş mühendisi Ray Kurzweil, 2045 yılında insanlığın sonunun geleceğini iddia etti."

https://www.webtekno.com/google-2045-yilinda-insanligin-sonunun-gelecegini-dusunuyor-h31787.html

45. sure olan Casiye suresinin 23. ayeti, kaba madde aleminde sözde ölümsüzlük ve ilah gibi olmak hevesine kapılmış küresel şeytanların ve bunların insanı insanlığından çıkarma ve Allah yolundan saptırma projelerine rıza gösteren insanların durumunu özetlenmekte gibidir.

45/23 - Fe raeyte men ittehaze ilahehu hevahü ve edallehüllahü ala ılmin ve hateme ala sem'ıhı ve kalbihı ve ceale ala besarihı ğışaveh fe men yehdıhi min ba'dillah e fe la tezekkerun

( Hevesini ilahı edinen kimseyi görmez misin? Allah onu ilim üzerine saptırır. Kulağının ve kalbinin üzerine mühür basar. Gözünün üzerine perde oluşturur. Artık Allah’tan sonra onu kim yönlendirebilir? O halde hatırlamaz mısınız? )

Ayetteki kelimeler tek tek incelendiğinde 

Heves = Ölümsüzlük, İlah olma ihtirası
İlim = Dijital Teknoloji, AI vb. 
İlim üzerine sapma = İlmi şeytani amaçlara hizmet için kullanma 
Kulağa, kalbe mühür ve göze perde = Dijital teknolojiyle ( AI, Çipleme vb. ) duyuların bloke edilmesi 

Projenin insanı hedef aldığı ve 2045 yılının bir dönüm noktası olarak belirlendiği dikkate alındığında ayetin sure numarası ve ayet numarası da önemli bir mesaj vermekte gibidir.

Sure no 45 .... Projenin isminde bulunan ve dönüm noktası addedilen tarih 20"45"
Ayet no 23 ... Proje insanı hedef almakta olup, insanda 23 kromozom çifti bulunmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder