5 Ağustos 2020 Çarşamba

Metapsişik fenomenler

Evvelki bölümlerde de değinildiği üzere döngü sonunun ilerleyen safhalarında kaba madde planı dünyadaki tekâmülünün ileri seviyelerine gelen insanlarda güncel ifadeyle bazı "üstün yetenekler" tezahür edecektir. Spiritüalizmde "Metapsişik yetenekler" olarak tanımlanan ve süptil plan sezgisi kazandıran bu fenomenler aslında zaten insanda kayıtlı olan ancak kader mekanizması gereğince belirli süre pasif kalmış olan ilahi kozmik yazılımlardır ( programlardır ).

Anılan fenomenleri Telekinezi / Levitasyon, Telepati, Medyumluk, Durugörü, Astral Projeksiyon / Transandantal Meditasyon, Şifacılık olarak sıralamak mümkündür.

Bu fenomenlerin tanımları ve Kur'an'da geçtikleri ayetler şöyledir.

1- Telekinezi

Telekinezi kelimesi Tele* ( Uzak ) ve Kinezi ( Hareket ) kelimelerinden oluşmaktadır. Telekinezi kaba madde planı dünyada bir maddenin, herhangi bir zahiri ve fiziki kuvvet uygulanmadan hareket ettirilmesi veya şeklinin değiştirilmesi fenomenidir. Farklı boyut portalı açarak madde geçişi sağlama da bu kapsama girmektedir.

( * Yunanca kökenli olduğu bilinen "Tele" kelimesinin Arapça'daki "Tula" ( Çok uzun, Uzak ) kelimesi kaynaklı olması muhtemeldir. ) Telekinezinin bir türü de "Yükselme" anlamına gelen Levitasyondur.

Levitasyon, maddi ( fiziki ) manada yerçekiminden etkilenmeyerek yerden yükselme olarak tanımlanmaktadır.

27/38 - Kale ya eyyühel meleü eyyüküm ye'tını bi arşiha kable en ye'tunı müslimın
( "Ey ileri gelenler, bana teslim olanlar olarak gelmelerinden önce, hanginiz bana onun tahtını getirir." dedi. )

27/39 - Kale ıfrıtün minel cinni ene atıke bihı kable en tekume min mekamik ve innı aleyhi le kaviyyün emın
( Cinlerden İfrit "Ben onu sana, sen makamından kalkmadan önce getiririm. Kesinlikle ben onun üzerine kuvvetliyim güvenilirim." dedi. )

27/40 - Kalellezi ındehu ılmün minel kitabi ene atıke bihı kable en yertedde ileyke tarfük fe lemma raahü müstekırran ındehu kale haza min fadli rabbi li yeblüvenı e eşküru em ekfür ve men şekera fe innema yeşküru li nefsih ve men kefera fe inne rabbi ğaniyyün kerım
( Kitaptan o ilmi indinde olan "Bakışının sana dönmesinden önce ben sana onu getiririm." dedi. Böylece onu indinde yerleşmiş olarak gördüğünde "Bu, şükür mü ederim, inkar mı ederim diye beni sınamak için Rab’bimin üstünlüğündendir, lütfundandır. Kim şükrederse, kesinlikle nefsi için şükreder. Kim inkar ederse, kesinlikle Rab’bim ganidir, faydalıdır yücedir." dedi. )

2- Telepati

Telepati kelimesi Tele* ( Uzak ) ve Pati ( Hissiyat ) kelimelerinden oluşmaktadır. Telepati, bir insanda oluşan veya o insanın deneyimlediği bir duygunun, düşüncenin veya görümün ( vizyon ) uzaktaki başka bir insana aktarılması ve onda da oluşması durumudur. 

Telepati fenomeninden Kur'an'da "karıncalar" misaliyle bahsedilmiştir. Karıncaların çok etkin ve telepatik iletişim yetenekleri olduğu bilinmektedir. 

27/18 - Hatta iza etev ala vadin nemli kalet nemletün ya eyyühen nemlüdhulu mesakineküm la yahtımenneküm süleymanü ve cünudühu ve hüm la yeş'urun
( Nihayet karıncalı vadiye yettiklerinde, bir karınca "Ey karıncalar, meskenlerinize girin ki Süleyman ve orduları, farketmezlerken sizi ezmesinler." dedi. )

3- Medyumluk / Durugörü ( Clairvoyance ) Medyum kelimesi Latince Medius ( Orta ) kökünden türeyen ve "Ortadaki, Aradaki, Aracı" anlamına gelen bir kelimedir. Medyum, iki farklı boyut ( plan, frekans ) arasında iletişim kurulmasına ve bilgi alışverişi yapılmasına vesile olan kişidir. Farklı plan ( boyut ) varlıklarıyla iletişim için yapılan spiritüel celseler medyumlar vasıtasıyla gerçekleştirilmektedir. Medyumların olgu ve olaylar hakkındaki, geçmişe, şimdiye ve geleceğe ait bilinmeyenleri haber verebilmeleri yeteneğine Durugörü adı verilmektedir.

Medyumluk ve Durugörü fenomeni konsantrasyon ile bilinçli şekilde icra edilebildiği gibi rüya esnasında bilinçdışı ( istemsiz ) olarak da tezahür edebilir. Ancak "Rüya" kelimesi "Görüm" anlamına gelen ve bilinegeldiği üzere sadece uykudaki deneyimi tanımlayan bir kavram olarak düşünülnemelidir. Uyanık ve açık bilinçle de gerçekleşen rüyalar ( görümler ) olmaktadır. 

Kur'an'da Medyumluk ve Durugörü fenomeni rüya gören ve rüya tabir ederek gelecekten haber veren Hz. Yusuf vesilesiyle misallendirilmiştir.

12/4 - İz kale yusüfü li ebıhi ya ebeti innı raeytü ehade aşera kevkeben veş şemse vel kamera raeytühüm li sacidın
( Zamanında Yusuf babasına "Ey babam, kesinlikle ben onbir yıldız, Güneş ve Ay gördüm. Onları benim için yere kapanırlarken gördüm." dedi. ) 

12/5 - Kale ya büneyye la taksus rü'yake ala ıhvetike fe yekıdu leke keyda inneş şeytane lil insani adüvvün mübın
( "Ey oğlum, rüyanı kardeşlerine anlatma. Yoksa sana hile yapıp tuzak kurarlar. Kesinlikle şeytan, insan için apaçık düşmandır." dedi. )

4- Astral Projeksiyon / Astral Çıkış ( Yıldızsal Yansıma / Yıldızsal Çıkışı ) / Transandantal Meditasyon

İnsan veya Nefs adı verilen varlık, ruhun, madde alemi olan kainattaki süptil madde temsilcisi olan Öz Varlık'ın kaba madde Bedene bürünerek dünyada tezahür etmiş halidir. Astral Projeksiyon insanın, istemli veya istemsiz şekilde ancak açık bilinçle bedeni terkederek üst süptil madde alemindeki ( planındaki ) Öz Varlık halini farketmesi, algılaması ve hissetmesi fenomenidir.

Bu fenomenin Transandantal Meditasyon ( Geçişsel Odaklanma ) olarak da anılmasının nedeni bilinçli odaklanma seansî vasıtasıyla da bedensiz Öz Varlık halinin algılanabilmesi, hissedilebilmesidir.

İslami kültürde Mi'rac olarak bilinen bu fenomen Kur'an'da "Rukiyy" ( Yükseliş ) olarak tanımlanmış ve Hz. Muhammed ile misallendirilmiştir.

17/93 - Ev yekune leke beytün min zuhrufin ev terka fis sema' min külli meselin fe eba ekserun nasi illa küfura ve len nü'mine li RUKIYYİKE hatta tünezzile aleyna kitaben nakraüh kul sübhane rabbi hel küntü illa beşeran rasula
( Veya sana süsten, altından ev olsun veya tüm misallerden göğe yükselesin. İşte insanların çoğunluğu ancak inkarda diretirler. "Üzerimize, okuyacağımız kitap indirene kadar senin YÜKSELİŞİNE inanmayız." De ki: "Rab’bim yücedir. Ben resul olan insanın haricindeki miyim?" )

5- Şifacılık

Şifacılık, kelimeler vasıtasıyla pozitif frekans tesirleri ileterek somatik, psikolojik veya psikosomatik hastalıkların giderilmesi fenomenidir. Maddenin yaratılışının kelime frekanslarıyla gerçekleştiği hatırlanacak olursa Şifacılık fenonemi daha iyi anlaşılabilir. ( Negatif amaçlı olarak kelime frekanslarıyla etkileme fenomenine de Büyü ( Sihir ) adı verilmektedir. )

3/49 - Ve rasulen illa benı israıle ennı kad ci'tüküm bi ayetin min rabbiküm ennı ahlüku leküm minet tıyni ke hey'etit tayri fe enfühu fıhi fe yekunü tayran bi iznillah ve übriül ekmehe vel ebrasa ve uhyil mevta bi iznillah ve ünebbiüküm bima te'külune ve ma teddehırune fı büyutiküm inne fı zalike le ayeten leküm in küntüm mü'minın
( Ve ancak İsrailoğullarına resuldür. "Kesinlikle ben size Rab’binizden ayet getirdim. Kesinlikle ben size, çamurdan kuşun şekli gibi olanı yaratırım. Böylece onun içine üflerim de o Allah’ ın izni ile kuş olur. Doğuştan körü, alacalıyı iyileştiririm. Allah’ ın izni ile ölüyü diriltirim. O yediklerinizi, o evlerinizin içinde biriktirdiklerinizi size haber veririm. Eğer inananlarsanız, kesinlikle bunda size ayetler vardır." )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder