8 Ağustos 2020 Cumartesi

Testosteron takviyesi ve konuşamayan Zekeriya

Yaşı oldukça ilerlemiş olan Hz. Zekeriya'nın, Rab'den çocuk bahşetmesini dilemesi hususu Al'i İmran suresinin aşağıdaki ayetlerinde bildirilir.

3/40 - Kale rabbi enna yekunü lı ğulamün ve kad beleğaniyel kiberu vemraetı akır kale kezalikellahü yef'alü ma yeşa

( Rab’bim, "Bana yaşlılık ermişken ve kadınım da kısırken bana nasıl oğlan olur?" dedi. "Allah işte böyle dilediğini yapar." dedi. )

3/41 - Kale rabbic'al lı ayeh kale ayetüke en la tükellimen nase selasete eyyamin illa ramza vezkür rabbeke kesıran ve sebbıh bil aşiyyi vel ibkar

( "Rab’bim bana ayet oluştur." dedi. "Senin ayetin, işaret haricinde, insanlara üç gün kelam edemeyip söz söyleyememendir. Rab’bini çokça hatırla, akşamları ve sabahları O' nu övgü sözleri ile öv." dedi. ) 

Yaşı çok ilerlediği için testosteron seviyesi azalmış olan Hz. Zekeriya'nın, çocuğu olabileceğine ilişkin ayetin "üç gün konuşamamak" olması, testosteron ( erkeklik hormonu ) takviyesi tedavisi görenlerde konuşma bozukluğu oluşması fenomenine işaret etmektedir.

Ayrıca bilimsel kaynaklarda, ana rahmindeki testosteron miktarının çocuğun konuşma yetisini etkilediği belirtilmektedir.   

https://www.google.com/amp/s/saltuerk.wordpress.com/2012/01/31/rahim-ici-testosteron-miktari-erkek-ve-kiz-cocuklarinin-konusma-yetisini-farkli-etkiliyor/amp/

https://www.webmd.com/parenting/baby/news/20120125/testosterone-may-delay-boys-speech-development#1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder