5 Ağustos 2020 Çarşamba

Lübnan'ın sedirleri!

04.08.2020 tarihinde Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta bir havai fişek! fabrikasında meydana gelen çok şiddetli ve ölümcül patlama dikkatleri Lübnan'a yöneltmiştir. Bu vesileyle bu bölümde de kısaca Lübnan kelimesi irdelenmiştir.

Lübnan, Sedir Ağaçları ile bilinen ve Akdeniz'e sahili olan bir Ortadoğu ülkesidir. Ülkeye ismini veren "Lübnan" kelimesi "Lübna" ( Bal gibi yapışkanlı sütü olan bir ağaç ) ve "an" ( gibi olan ) kelimelerinden oluşmaktadır. 

Lübna + an ( gibi olan ) = Bal sütlü ağaç gibi olan

"Sedir Balı" diye bilinen ve Sedir ağacından çıkarılan bir "bal" türü de bulunmaktadır.

"Lebene" kelimesi ise yine LBN kökünden türemiş olan ve "Süt" anlamına gelen Arapça bir kelimedir.

Süt gibi özü olan Sedir Ağaçlarıyla kaplı olmasından dolayı, kutsal kitapta da zikredilen bu ülkeye Lübnan ismi verilmiştir.


Lübnan Sediri

Lübnan'ın Sedir ağaçlarından bahsedilen bir Tevrat ayeti şöyledir.

38 Zekeriya 11-1 Ey Lübnan, kapılarını aç ki, Ateş SEDİR AĞAÇLARINI yakıp yok etsin!

Ayetin sure numarasının ( 38 ) nümerolojik değeri 11 sayısını vermekte olup, ayet numarası da 11-1'dir. Ayette yer alan "Ey Lübnan, kapılarını aç ki" ifadesi 11 sayısının farklı boyuta geçiş portalının ( kapısının ) nümerik sembolü olması açısından ilginçtir.

Tevrat'ta Lübnan ile ilgili olup, anılan patlamayı da simgeler nitelikte olan iki ayet bulunmaktadır.

19 Mezmurlar "29-5" RAB'bin sesi sedir ağaçlarını kırar, LÜBNAN sedirlerini PARÇALAR.

19 Mezmurlar 29-6 LÜBNAN'ı buzağı gibi, Siryon Dağı'nı yabanıl öküz yavrusu gibi SIÇRATIR.

"Lübnan'ın sıçraması" ifadesi bir patlamaya işaret mi etmektedir? Bu ifadenin geçtiği ayetin kodu 29-5 olup bu sayıların nümerolojik değeri "16" sayısını vermektedir. Lübnan'daki patlama 04.08.2020 tarihinde meydana gelmiştir. ( 4+8+2+0+2+0 = "16" )

Tüm eylemlerini, Rab'bi taklit ederek ( şirk koşarak ) ve kutsal kitaplardaki kelimesel ve sayısal kodları baz alarak yapan küresel şeytanlar Lübnan'daki bu patlama ile sembolik bir ritüel yapıp bir dizi aksiyonu mu başlatmışlardır? ( Portal açılışının ve yeni süreç başlangıcının sembolik ritüelleri olan İkiz Kuleler ve Notre Dame Kilisesi vakaları gibi... Öte yandan Türkiye'nin Sakarya ilinde Temmuz 2020 ayında meydana gelen havai fişek fabrikası yangını da bu bağlamda ilginçtir. )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder