31 Ağustos 2020 Pazartesi

Aşur ve Aşure

Aşur ( Assur ) esasen çok tanrılı pagan kültüre sahip Asur ülkesinde "baş tanrı" addedilen bir karakter olup, Asur ülkesi de ismini bu karakterden almaktadır. 


Kabala öğretisindeki "Hayat Ağacı"'nın üzerinde Aşur / Assur görülmektedir.


Aşur sembolizmi

Dogmatik paganizmin ( satanizm )  etkisinde kalmış toplumlardaki en büyük yanılgı üst süptil planlardaki ( boyutlar, alemler ) pozitif veya negatif frekanslı varlıkları ilah addederek bariz şirk günahı işlemeleri ve kutsal kitaplarda Allahü Teala'ya atfedilen kelimeleri ve sayıları bu varlıkları sembolize etmek için kullanmalarıdır. Örneğin Aşur kelimesi 10 sayısı anlamına gelmektedir. 10 sayısının nümerolojik değeri olan "1" sayısı ise Allahü Teala'nın birliğini ve tekliğini sembolize etmektedir. Ancak Asur ülkesinde Aşur kelimesi bir üst boyut varlığına atfedilerek açıkça şirk eylemi gerçekleştirilmiştir.

3/64 - Kul ya ehlel kitabi tealev ila kelimetin sevain beynena ve beyneküm en la na'büde illellahe ve la nüşrike bihı şey'en ve la yettehıze ba'duna ba'dan erbaben min dunillah fe in tevellev fe kul üşhedu bi enna müslimun

( De ki: "Ey kitap sahipleri, bizim ve sizin aranızda aynı, eşit olan kelimeye geliniz. Ancak Allah’a  kulluk edelim ve O’na hiçbir şeyi ortak koşmayalım. Bazılarımız bazılarını Allah’tan başka Rabler edinmesin. Eğer yüz çevirirlerse, şahit olarak kesinlikle biz teslim olanlarız deyin." )

3/80 - Ve la ye'müraküm en tettehızül melaikete ve nebiyyıne erbaba e ye'müruküm bil küfri ba'de iz entüm müslimun

( Ve size, melekleri ve habercileri Rabler edinmenizi emretmez. Teslim olanlar olmanızdan sonra, size inkarı mı emreder? )

Hud suresinin 13. ayetinde şirk unsuruna, "Aşri Süver" ( On sure ) misali ve "Allah'tan başka istidatı olanlar !" ifadesiyle vurgu yapılmıştır. Misalde hem "Aşr" ( On ) hem de "Süver" ( "Sure" kelimesinin çoğulu ) kelimelerinin yer alması "Aşur / Assur / Asuri / Suryani" kelimesi ile olan fonetk benzerlik açısından da dikkat çekmektedir.

11/13 - Em yekulunefterah kul fe'tu bi AŞRİ SÜVERİN mislihı müfterayatin ved'u men isteta'tüm min dunillahi in küntüm sadikın

( "Onu uydurdu." mu diyorlar? De ki: "O halde onun aynısından, uydurulmuşundan ON SURE getirin. Eğer doğrular iseniz, o Allah’tan başka istidatı olanları da çağırın." )

İslami kültüre sızdırılmış olan ve hicri takvime göre Muharrem ayının 10. günü olduğu söylenegelen "Aşure Günü" kavramı da esasen Aşur isimli varlığa ithaf edilen pagan bir kavramdır.

İslami kültürde Aşure Günü'nde 10 çeşit üründen oluşan ve Aşure adı verilen bir yiyecek yapılması gelenekselleştirilmiştir.

Asur Bayrağı (Süryani Bayrağı), Asur halkını kendi yurtlarında ve diasporada temsil etmesi için Asurlar tarafından seçilmiştir. İlk olarak George Bit Atanus tarafından tasarlanmış ve sonrasında Asur Evrensel İttifakı, Asur Ulusal Federasyonu ve Bet-Nahrin Demokrat Partisi tarafından 1971 yılında kabul edilmiştir. Bayraktaki "Mavi" ve "Kırmızı" şeritler tıpkı İngiliz bayrağında olduğu gibi cinlerin sembolik mavi kanını ve insanın kırmızı kanını temsil etmekte ve cin melezi olduklarını vurgulamak isteyen bir halkı tanımlamaktadır. ( Not: Cin kelimesi "Görünmeyen, Örtülü" anlamına gelmekte olup, üst süptil plandaki pozitif veya negatif enerji frekanslı varlıkları tanımlamaktadır. )


Asur ( Asuri / Süryani ) Bayrağı








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder